Errata O&G !!!
Moderator: Kołata
Errata O&G !!!
Panowie:
http://us.games-workshop.com/errata/ass ... oblins.pdf
Siadam do czytania
EDIT: No, i nici z autokilowania nettersami...
http://us.games-workshop.com/errata/ass ... oblins.pdf
Siadam do czytania
EDIT: No, i nici z autokilowania nettersami...
Bo dla nich to pewnie oczywiste . Tylko Polacy wymyślają takie jazdy jak czarny bsb z dwurakiem .
Szkoda swoja droga..
ten goblinek z wlocznia i krotkim lukiem kosztujacy 3pkt byl IMO najbardziej oplacalnym (cena/jakosc) greenskinem edycji A tak znowu dozywotnio zniknie z rozpisek. Ech ech.
ten goblinek z wlocznia i krotkim lukiem kosztujacy 3pkt byl IMO najbardziej oplacalnym (cena/jakosc) greenskinem edycji A tak znowu dozywotnio zniknie z rozpisek. Ech ech.
Po Waszych reakcjach widze, ze errata zadnej rewolucji nie przyniosla. W sumie sie nie dziwie. Tez zaluje braku wzmianki o BO BSB.
Z mojego punktu widzenia zauwazam jedna korzysc. Jest to jednak zwiazane z FAQ ogolnym, a nie scisle orkowym.
Wydaje mi sie, ze teraz mocnego kpa dostaje BO Warboss z Entchanted Shield. Ladnie mozna wykorzystac zasade ATTT. Chlopak moze miec Sv na 2+, jesli zajdzie potrzeba. A to juz jest konkretny sejw. Teraz mozna rozwazyc takiego taniego lorda na piechte. Mozna go wedle uznania wypchac entchanted itemami i talismanami.
Z mojego punktu widzenia zauwazam jedna korzysc. Jest to jednak zwiazane z FAQ ogolnym, a nie scisle orkowym.
Wydaje mi sie, ze teraz mocnego kpa dostaje BO Warboss z Entchanted Shield. Ladnie mozna wykorzystac zasade ATTT. Chlopak moze miec Sv na 2+, jesli zajdzie potrzeba. A to juz jest konkretny sejw. Teraz mozna rozwazyc takiego taniego lorda na piechte. Mozna go wedle uznania wypchac entchanted itemami i talismanami.
Zbroi, czy broni? Broni magicznej trzeba używać, zbroi raczej każdy chce używać.
A licky boom boom down!!!
Magicznej tarczy mozesz nie użyć w walce. Magicznej broni musisz używać zawsze.
Dlatego mówię, że kombo z BOrkiem jest całkiem, całkiem... bo w zaleznosci od potrzeby moze użyć albo dodatkowej choppy, albo dwuraka, albo tarczy.
Dać mu tarcze, killing blowa i effigy i gosc wymiata.
Dlatego mówię, że kombo z BOrkiem jest całkiem, całkiem... bo w zaleznosci od potrzeby moze użyć albo dodatkowej choppy, albo dwuraka, albo tarczy.
Dać mu tarcze, killing blowa i effigy i gosc wymiata.
Faktycznie nie ma od czego byc rewolucji, z BO bsb mogli cos napisac, ale dla mnie na logike nie uzywa bonusowych broni i uzywac nie bedzie.
Chcialbym tylko miec z powrotem giganta na mniejszej podstawce, tak musze przerabiac. Na ostatnim turnieju akurat bylem zadowolony z dluzszej bo moje squigi klepaly wrociego giganta od boku, i sie dopchal o 1 wiecej.
Na moje oko i tak smok jest dluzszy od giganta;]
A z warbossem na piechote to faktycznie niezla sprawa. Mi moze sie przyda kiedys dla kolesia co z wrony spadnie, choc pewnie dam mu magic weapoona i tak. Na piechote typa nie wystawie, wole na swini, sava taki sam moze byc, ale daje ta mozliwosc pozytecznego wyszarzowania badz szybkiego przemieszczenia sie gdzie indziej.
Chcialbym tylko miec z powrotem giganta na mniejszej podstawce, tak musze przerabiac. Na ostatnim turnieju akurat bylem zadowolony z dluzszej bo moje squigi klepaly wrociego giganta od boku, i sie dopchal o 1 wiecej.
Na moje oko i tak smok jest dluzszy od giganta;]
A z warbossem na piechote to faktycznie niezla sprawa. Mi moze sie przyda kiedys dla kolesia co z wrony spadnie, choc pewnie dam mu magic weapoona i tak. Na piechote typa nie wystawie, wole na swini, sava taki sam moze byc, ale daje ta mozliwosc pozytecznego wyszarzowania badz szybkiego przemieszczenia sie gdzie indziej.
Niestety jakoś się to nie przełożyło w jakość...qlpin pisze:odnoszę wrażenie , że nareszcie panowie z GW , zainteresowali się tym co wydają , i zaczynąją dbać o graczy i przyznawać się do swoich błędów...
(mowa oczywiście o szybkim wypuszczeniu tej erraty)
naiwniak. ; pqlpin pisze:odnoszę wrażenie , że nareszcie panowie z GW , zainteresowali się tym co wydają , i zaczynąją dbać o graczy i przyznawać się do swoich błędów...
(mowa oczywiście o szybkim wypuszczeniu tej erraty)
o ile zmieny dla zielonych sa mierne,a najwiekszej niewiadomej nie usuneli to errata do RB jest po prostu bublem
roznica miedzy frenzy a MoK,szarze taktyczne i debilne szarze na skirmish....
w zasadzie powyzsze sklania do brania wyverny,ma ogromne mozliwosci jak sie okazuje
roznica miedzy frenzy a MoK,szarze taktyczne i debilne szarze na skirmish....
w zasadzie powyzsze sklania do brania wyverny,ma ogromne mozliwosci jak sie okazuje
Wheel/pivot - jeden pies. W opisie w erracie napisane jest, ze ten taktyczny ruch moga wykonac oddzialy, rydwany, itd... A wiadomo, ze rydwany tez tylko pivotuja. A moga to robic, wiec nie łapałbym sie za mocno tego słówka "wheeling".
EDIT: Teraz spojrzałem w zapis - jednostka może zarówno pivotować, jak i wheelowac. Tak jest napisane. Ale fakt, ze nie dotyczy to lataczy....
EDIT: Teraz spojrzałem w zapis - jednostka może zarówno pivotować, jak i wheelowac. Tak jest napisane. Ale fakt, ze nie dotyczy to lataczy....