NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.?

Post autor: bless »

Przemcio, zapoznam sie z ta dyskusja wieczorem i wtedy, jako organizator, podejme decyzje, ktora bedzie maksymalnie obiektywna i zarazem - ostateczna. Mozna juz ten watek skonczyc w tym temacie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Dzięki. Po prostu chciałem wyjaśnić sprawę przed turniejem... bez względu na decyzję przyjdę. Rospiskę podeśle po tym jak już podejmiesz decyzję :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Reksio
Wałkarz

Post autor: Reksio »

Kalesoner pisze:Dlaczego lataczy nie można właczyć do oddziałów?

Arrrghhh, masz rację - zły przykład.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Dobra pytanie z innej beczki- 24 Glade Guardów zamiast łuczników HE, których nie posiadam bo moim zdaniem te figurki są okropne. Przejdzie?

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Bestialski_Brokuł pisze:Dobra pytanie z innej beczki- 24 Glade Guardów zamiast łuczników HE, których nie posiadam bo moim zdaniem te figurki są okropne. Przejdzie?
OK.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Bestialski_Brokuł pisze:Dobra pytanie z innej beczki- 24 Glade Guardów zamiast łuczników HE, których nie posiadam bo moim zdaniem te figurki są okropne. Przejdzie?
masz 240 figurek w armii na 2900 ? :shock:

@bless jesli sie przelamie i zagram to challenge... pokaze ci jak bezsensowna jest ta edycja :>

a moze zrobisz 3000 pkt z limitami na 2000? :>

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Shino pisze: @bless jesli sie przelamie i zagram to challenge... pokaze ci jak bezsensowna jest ta edycja :>
Już nie mogę się doczekać oświecenia :roll:
Shino, jak chcesz przyjść agitować, to sobie odpuść.
Jak przyjdziesz grać, a nie narzekać, to zachęcam gorąco.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Shino pisze: @bless jesli sie przelamie i zagram to challenge... pokaze ci jak bezsensowna jest ta edycja :>
Wpadnij. Za propozycje pojedynku podziękuje - nie zalezy mi, zeby mi ktos "udowadniał", ze edycja jest bez sensu. Szkoda mi na to czasu i zdrowia. Wole sobie miło pograć.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

JaceK pisze: Shino, jak chcesz przyjść agitować, to sobie odpuść.
lol sam sobie odpusc takie posty jesli masz mnie tylko pouczac a nie wypisac nic konkretnego
jesli natomiast bedziesz mial cos sensownego do powiedzenia to z checia poslucham

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Shino pisze:
JaceK pisze: Shino, jak chcesz przyjść agitować, to sobie odpuść.
lol sam sobie odpusc takie posty jesli masz mnie tylko pouczac a nie wypisac nic konkretnego
jesli natomiast bedziesz mial cos sensownego do powiedzenia to z checia poslucham
Konkretnie Ci napisałem, i mogę uzupełnić, że jeżeli masz przyjść marudzić, że gra jest "błe", i może nie zagrać części bitew (jak to się zdarzyło ostatnio innym marudom), to po prostu nie warto głowy zawracać.
Nie wiem czemu nie jest to dla Ciebie konkretne.

Podobnie jak Bless, wolę sobie miło pograć i szkoda mi na to czasu i zdrowia.
Bo po co robić coś, co nie sprawia Ci przyjemności?
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

JaceK pisze: Podobnie jak Bless, wolę sobie miło pograć i szkoda mi na to czasu i zdrowia.
Bo po co robić coś, co nie sprawia Ci przyjemności?
1) co wspolnego ma to, ze bede gral do tego, ze uwazam, ze ta edycja bedzie ssala?
2) czemu mam jej nie dawac szans? przeciez moge sie mylic?

@bless trudno. Zawsze wiedzialem, ze sie wycofujesz z trudnych bitew :P ;)

a teraz juz bardziej serio. Jak mierzyc los od modelu. Od srodka figurki czy od calej podstawki?

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Shino pisze:1) co wspolnego ma to, ze bede gral do tego, ze uwazam, ze ta edycja bedzie ssala?
2) czemu mam jej nie dawac szans? przeciez moge sie mylic?
1) to że przychodzisz udowadniać coś innym - nie muszę chyba cytować Twoich słów, prawda? Nie rozumiem, po co robić coś co nie sprawia Ci przyjemności, że się sam zacytuję.
2) naprawdę sądzisz, że uwierzę, że przyjmujesz do wiadomości swoją pomyłkę w jej ocenie? Szczególnie w kontekście tego, że chcesz udowodnić, że edycja ssie.

Ja wiem, że ty uwielbiasz takie gierki słowne, ale jakoś mnie nie bawią dziś i wolałbym wiedzieć, że nie idę na imprezę, żeby walczyć z opiniami, tylko żeby się pobawić. A jedno wyklucza drugie w tym wypadku.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Jacek mnie przekonal.

Bless zapisz mnie :twisted:

mi przy udowadnianiu chodzilo o bezsensownosc roziwazan co tk jeszcze uwidoczniaja :> nie przewidywalem, ze ktos to zle zrozumie ale kazdy flejm jest dobry :>

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Zajebiście.
Przyjdź, wygraj i poczuj spełnioną misję.

Mam nadzieję, że się będziesz dobrze bawił :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Pytanie mam natomiast w sprawie proxów...
Czy mogą być proxy 14 Great Swords zamiast 14 Grave Guardów i do tego BSB-ka jakiegoś bo nie mam jeszcze swojego? :(
Liczebność armii pozwala mi na wrzucenie najwyżej 12 modeli...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Daw pisze:Pytanie mam natomiast w sprawie proxów...
Czy mogą być proxy 14 Great Swords zamiast 14 Grave Guardów i do tego BSB-ka jakiegoś bo nie mam jeszcze swojego? :(
Karwia, troszke luzu, koledzy. Nie jestesmy aptekarzami. 10% jest wartościa orientacyjną. Raczej nie bede chodzil sprawdzal w kazdej armii ile jest w niej proksów w stosunku do wielkosci armii. Daje Wam tylko do zrozumienia, jakie proporcje sa akceptowalne. Chodzi bardziej proporcje niz o 2-3 modele.

Zeby bylo latwiej, napiszmy: akceptowana liczba proxow - ok. 10% modeli w armii. 11% tez jest spoko. 15% to juz troche duzo, wiec musiscie sie postarac, zeby naprawde sie te proksy nie rzucaly w oczy. 20% to juz od cholery - za duzo - szukajcie alternatywnych rozwiązań.
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Roger That Sir! :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Daw pisze:Pytanie mam natomiast w sprawie proxów...
Zrób na szybko dwa duże ładne fillery z nagrobkami cmentarnymi, konduktem trupów, cokolwiek co podpowie ci wyobraźnia... Odrobina plastiku z trayów, kora, styrodur, kamyki bitsy i własna wyobraźnia czyni cuda... 2 godziny roboty zamiast siedzenia przy kompie... Ja tak zrobiłem warriorów i marudy i nawet nikt okiem nie mrugnął... Proxy to lenistwo czystej wody lub brak szacunku do przeciwnika...

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Ja mam do ogarnięcia 50 szkieli i 20 zombich, które kupiłem jako wysypisko bitsów... oraz 11 Fellbatów... jeżel isię wyrobię to filler powstanie ponieważ podsunąłeś bardzo dobry pomysł... jeżeli się ze wszystkim wyrobię, a czasu mało i woodstock po drodze... na kompie to siedzę właściwie tylko w robocie ;)

EDIT: zapomniałem jeszcze o 20-tu Ghulach które są w wypraskach #-o :-k
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

A mówiłem że podrzucę ci 10 psów... Już miałbyś do przodu z czasem... Szkielety: góra z wyłażącymi zewsząd łapami głowami nagrobkami... VC to najłatwiejsza do fillerowania armia...

ODPOWIEDZ