NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.
Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.?
Przemcio, zapoznam sie z ta dyskusja wieczorem i wtedy, jako organizator, podejme decyzje, ktora bedzie maksymalnie obiektywna i zarazem - ostateczna. Mozna juz ten watek skonczyc w tym temacie.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Dobra pytanie z innej beczki- 24 Glade Guardów zamiast łuczników HE, których nie posiadam bo moim zdaniem te figurki są okropne. Przejdzie?
masz 240 figurek w armii na 2900 ?Bestialski_Brokuł pisze:Dobra pytanie z innej beczki- 24 Glade Guardów zamiast łuczników HE, których nie posiadam bo moim zdaniem te figurki są okropne. Przejdzie?

@bless jesli sie przelamie i zagram to challenge... pokaze ci jak bezsensowna jest ta edycja :>
a moze zrobisz 3000 pkt z limitami na 2000? :>
Już nie mogę się doczekać oświeceniaShino pisze: @bless jesli sie przelamie i zagram to challenge... pokaze ci jak bezsensowna jest ta edycja :>

Shino, jak chcesz przyjść agitować, to sobie odpuść.
Jak przyjdziesz grać, a nie narzekać, to zachęcam gorąco.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

Wpadnij. Za propozycje pojedynku podziękuje - nie zalezy mi, zeby mi ktos "udowadniał", ze edycja jest bez sensu. Szkoda mi na to czasu i zdrowia. Wole sobie miło pograć.Shino pisze: @bless jesli sie przelamie i zagram to challenge... pokaze ci jak bezsensowna jest ta edycja :>
lol sam sobie odpusc takie posty jesli masz mnie tylko pouczac a nie wypisac nic konkretnegoJaceK pisze: Shino, jak chcesz przyjść agitować, to sobie odpuść.
jesli natomiast bedziesz mial cos sensownego do powiedzenia to z checia poslucham
Konkretnie Ci napisałem, i mogę uzupełnić, że jeżeli masz przyjść marudzić, że gra jest "błe", i może nie zagrać części bitew (jak to się zdarzyło ostatnio innym marudom), to po prostu nie warto głowy zawracać.Shino pisze:lol sam sobie odpusc takie posty jesli masz mnie tylko pouczac a nie wypisac nic konkretnegoJaceK pisze: Shino, jak chcesz przyjść agitować, to sobie odpuść.
jesli natomiast bedziesz mial cos sensownego do powiedzenia to z checia poslucham
Nie wiem czemu nie jest to dla Ciebie konkretne.
Podobnie jak Bless, wolę sobie miło pograć i szkoda mi na to czasu i zdrowia.
Bo po co robić coś, co nie sprawia Ci przyjemności?

1) co wspolnego ma to, ze bede gral do tego, ze uwazam, ze ta edycja bedzie ssala?JaceK pisze: Podobnie jak Bless, wolę sobie miło pograć i szkoda mi na to czasu i zdrowia.
Bo po co robić coś, co nie sprawia Ci przyjemności?
2) czemu mam jej nie dawac szans? przeciez moge sie mylic?
@bless trudno. Zawsze wiedzialem, ze sie wycofujesz z trudnych bitew

a teraz juz bardziej serio. Jak mierzyc los od modelu. Od srodka figurki czy od calej podstawki?
1) to że przychodzisz udowadniać coś innym - nie muszę chyba cytować Twoich słów, prawda? Nie rozumiem, po co robić coś co nie sprawia Ci przyjemności, że się sam zacytuję.Shino pisze:1) co wspolnego ma to, ze bede gral do tego, ze uwazam, ze ta edycja bedzie ssala?
2) czemu mam jej nie dawac szans? przeciez moge sie mylic?
2) naprawdę sądzisz, że uwierzę, że przyjmujesz do wiadomości swoją pomyłkę w jej ocenie? Szczególnie w kontekście tego, że chcesz udowodnić, że edycja ssie.
Ja wiem, że ty uwielbiasz takie gierki słowne, ale jakoś mnie nie bawią dziś i wolałbym wiedzieć, że nie idę na imprezę, żeby walczyć z opiniami, tylko żeby się pobawić. A jedno wyklucza drugie w tym wypadku.

Pytanie mam natomiast w sprawie proxów...
Czy mogą być proxy 14 Great Swords zamiast 14 Grave Guardów i do tego BSB-ka jakiegoś bo nie mam jeszcze swojego?
Liczebność armii pozwala mi na wrzucenie najwyżej 12 modeli...
Czy mogą być proxy 14 Great Swords zamiast 14 Grave Guardów i do tego BSB-ka jakiegoś bo nie mam jeszcze swojego?

Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

Karwia, troszke luzu, koledzy. Nie jestesmy aptekarzami. 10% jest wartościa orientacyjną. Raczej nie bede chodzil sprawdzal w kazdej armii ile jest w niej proksów w stosunku do wielkosci armii. Daje Wam tylko do zrozumienia, jakie proporcje sa akceptowalne. Chodzi bardziej proporcje niz o 2-3 modele.Daw pisze:Pytanie mam natomiast w sprawie proxów...
Zeby bylo latwiej, napiszmy: akceptowana liczba proxow - ok. 10% modeli w armii. 11% tez jest spoko. 15% to juz troche duzo, wiec musiscie sie postarac, zeby naprawde sie te proksy nie rzucaly w oczy. 20% to juz od cholery - za duzo - szukajcie alternatywnych rozwiązań.
Zrób na szybko dwa duże ładne fillery z nagrobkami cmentarnymi, konduktem trupów, cokolwiek co podpowie ci wyobraźnia... Odrobina plastiku z trayów, kora, styrodur, kamyki bitsy i własna wyobraźnia czyni cuda... 2 godziny roboty zamiast siedzenia przy kompie... Ja tak zrobiłem warriorów i marudy i nawet nikt okiem nie mrugnął... Proxy to lenistwo czystej wody lub brak szacunku do przeciwnika...Daw pisze:Pytanie mam natomiast w sprawie proxów...
Ja mam do ogarnięcia 50 szkieli i 20 zombich, które kupiłem jako wysypisko bitsów... oraz 11 Fellbatów... jeżel isię wyrobię to filler powstanie ponieważ podsunąłeś bardzo dobry pomysł... jeżeli się ze wszystkim wyrobię, a czasu mało i woodstock po drodze... na kompie to siedzę właściwie tylko w robocie 
EDIT: zapomniałem jeszcze o 20-tu Ghulach które są w wypraskach

EDIT: zapomniałem jeszcze o 20-tu Ghulach które są w wypraskach

Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart