VIII edycja

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Doman-
Wodzirej

Re: VIII edycja

Post autor: Doman- »

Pograłem dziś VC,
jest potencjał w treekinach, zjadł duży klocek ghuli, pocisliby GG ale pech w kościach
ale lord vampire z trickster helm, to jest cholerstwo :?
co do łuczników bardzo duży plus z FA, do tego możliwość dania im magicznych ataków ze spite
dawało radę

pozdro

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Ja grałem ostatnio z VC i skończyło sie na Fire Dragonie ze strony vampirów... nie miałem nic do powiedzenia...:)
IMO najwiekszym problemem są te niezrównoważone czary ale szczerze powiedziawszy nie ma sie co tym przejmować bo daje to smaczku tej grze:) Doszedłem do wniosku że nie będę sie bawił w monotematyczne rozpiski bo stwarza to bardzo nudną gre... Planuje wystawiać sie jak najbardziej różnorodnie i zobaczymy co z tego bedzie:)

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

ja tam jeszcze poprobuje treekiny i opcje full strzelanie :wink:

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Jakie wielkościowo/ilościowo oddziały treekinów proponujecie?

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

0

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Jak brać to 7-8:) najlepiej 2 oddziały:)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

runepriest pisze:0
A co Ty taki cięty jestes na tych Treekinów? Przeciez to tez drzewka. Wiesz, mamy te jednostke w AB od kilku dobrych lat.... ;)
Obrazek

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Tyle lat nie dało się na nich grać więc teraz, gdy pojawił się chociaż cień szansy na ich powodzenie w rozpiskach powinniśmy się cieszyć...
Chociaż na papierze nigdy nie wyglądali słabo ;)

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

na niektóre armie gdzie są słabsze klocki piechoty i nie ma klepaczy (IMP, etc..) są dobre, na HE z WL :P i chaos z kowbojami już gorzej.
dlatego ja póki co będę wystawiać jeden unit w liczbie 7.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

cięty jestem bo nie lubię tego oddziału po pierwsze nie klimatyczny, po drugie jak chciałem na siłe ich wprowadzić w 7 edycji do gry okazały się o tyle chujowe że nadal im nie wierzę

zaborek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: zaborek »

runepriest pisze:cięty jestem bo nie lubię tego oddziału po pierwsze nie klimatyczny, po drugie jak chciałem na siłe ich wprowadzić w 7 edycji do gry okazały się o tyle chujowe że nadal im nie wierzę
Eeeee tam, zeby odrazu "nie klimatyczne" :)

Przeca to lesne stworki, z drewna, pala sie i to jak, wiec o nie-klimatycznosc to raczej trudno je posadzac 8) Takie przerosniete driady albo niedorozwiniete drzewce, jak kto woli :lol2:

A co do ich wartosci, no to tak sie porobilo, ze w 8 edycji troche zmienila sie ich uzywalnosc :) Nie ma co przykladac starych przyzwyczajen z poprzedniej edycji :)

Pozdrawiam
i wiecej wiary w Las zycze :)
Seek honour as you act
and you will know no fear

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

A czemu on jest niby nie klimatyczny:P Imo ma zajebisty klimat:)

Awatar użytkownika
Koone
Wałkarz

Post autor: Koone »

Driady-duchy drzew, treekiny- ożywione drzewa, treeman, najwieksze i najstarsze ożywione drzewo z okolicy.

A co do samych treekinów to myślę że max 8 powinno być w oddziale:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

kiedyś były klimatyczne bo były słabe, teraz są klimatyczne bo jest to niby najbardziej wartościowy oddział w tej armii, co do wiary w las proszę sobie darować. chodzi mi o to że po prostu nie lubię tego oddziału

Awatar użytkownika
Koone
Wałkarz

Tak się teraz zastanawiam... a co ze scoutami? Strzelanie po marszu i darmowy reform, całkiem niezłe atuty
Obrazek

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

tylko spróbuj ich schowac:) A waye za drodzy troszke sie wydają.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

do cięcia marszu już się nie przydadzą, mogą probowac zabijac w combacie parki maszynowe, straszyc kowbojow.
ja sobie przetestuje jeden oddział warhawków niedługo. 120 punktów, już nie ma slotów, zobaczymy co z tego wyjdzie..

Awatar użytkownika
Koone
Wałkarz

Wydaje mi się że glade guardzi jako scouci byliby doskonałym oddziałem, niekoniecznie kamikadze do niszczenia maszyn, bo przecież nie ma teraz ryzyka że trafimy maszynę tylko wszystko leci w obsługę, więc wystarczą średnio 3 trafienia i zranienia
Obrazek

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

taaa ale z tafem maszyny czyli najczesciej 7:) czyli trafisz na 3/4 i ranisz na 6...

Awatar użytkownika
Koone
Wałkarz

To teraz nie jest tak że załóżmy strzelam na daleki zasięg 4+ i to leci w obsługę od razu czyli ranie też na 4+ ? Myślałem że maszyny zostały całkowicie wykluczone:(
Obrazek

ODPOWIEDZ