Deathstar by Andrzej
Re: HE 2500 (8ed) deathstar by Andrzej
No i myślisz że nikt tych 5 SW nie wystrzela? Pozwalając im strzelać np do maszyn
Paskudny uśmiech power gamera
No więc jako że każdy będzie próbował wystrzelać/zamagować kloc SM to na pewno ktoś ich po prostu zabije
A jeśli jest za mało jednostek strzelających z BS`a no to wtedy nie musisz ustawiać ich przed tymi SM Możesz ich ustawiać w normalnym "skałcie" i będą działali jak orły. Robisz problemy na siłę To do Ciebie nie podobne
A jeśli jest za mało jednostek strzelających z BS`a no to wtedy nie musisz ustawiać ich przed tymi SM Możesz ich ustawiać w normalnym "skałcie" i będą działali jak orły. Robisz problemy na siłę To do Ciebie nie podobne
Andrzej, nie było ich 40stu, bo trochę mi zabito gwardią.
Maryś mi mówił, że ma jakiś turbo pomysł na ten deathstar, jego się pytaj
że gwardia i dwa razy ghule w tym power scroll i beast okrążają tych WL i kogo przyjmujesz na bok. Kogo na klatę. Gwardia może mieć ASF z popychaczki. Lord ma popychaczke bazowo, bo nekros ma jedynkę.
Edit: Złycytat dałem, miało być do andrzeja i czelendza jego.
jedna skosiłem, mimo inicjatywy 5 'złowieszczy śmiech'. Hyddra jest liczona jako jeden model ze swoją obsługą czyli ma I5tedzio pisze:Którą i tak kosisz słoneczkiem .
Maryś mi mówił, że ma jakiś turbo pomysł na ten deathstar, jego się pytaj
że gwardia i dwa razy ghule w tym power scroll i beast okrążają tych WL i kogo przyjmujesz na bok. Kogo na klatę. Gwardia może mieć ASF z popychaczki. Lord ma popychaczke bazowo, bo nekros ma jedynkę.
Edit: Złycytat dałem, miało być do andrzeja i czelendza jego.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Lord nie ma bazowo popychaczki uklad 3,4,5,6 sprawia że nie mam
Co do pomysłu to nie jest turbo. Nie ma w nim specjalnej finezji. Jutro zobaczymy czy się sprawdzi
Co do pomysłu to nie jest turbo. Nie ma w nim specjalnej finezji. Jutro zobaczymy czy się sprawdzi
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
@Jab
Moze to faktycznie dobry pomysł. Tyle ze SW to nie harpie i swoje kosztuja... Ale jakiś pomysł to jest.
Ale co do okrążenia to jak najbardziej masz rację, jest to spore zagrożenie któremu trzeba będzie przeciwdziałać orłami i łukami.
Moze to faktycznie dobry pomysł. Tyle ze SW to nie harpie i swoje kosztuja... Ale jakiś pomysł to jest.
Nie bardzo wiem, co ma dać ASF na gwardii.WojtuśŚ pisze:Maryś mi mówił, że ma jakiś turbo pomysł na ten deathstar, jego się pytaj
Ale co do okrążenia to jak najbardziej masz rację, jest to spore zagrożenie któremu trzeba będzie przeciwdziałać orłami i łukami.
Ano zobaczymyMarys pisze:Co do pomysłu to nie jest turbo. Nie ma w nim specjalnej finezji. Jutro zobaczymy czy się sprawdzi
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
a co wywalasz na 2350? 10 WL? ;P
ja wystawiałem 2 orły i ok
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
nie wiem cóż za finezja kryje się w takiej rozpie ... to prawie tak jak stwożyć 40 klocek chosenów ( Khorn ofc ) z 2 ołażami i jechana... nigdy nie byłem zwolennikiem takich układanek... multi kombowych, zobaczymy jak dasz radę jutro
powodzenia
powodzenia
@ Khumanor
Tak, coś w tym stylu, tylko lepsze
@ Morrok
Wałki są w każdej edycji (choć tu to raczej niewiedza)
Tak, coś w tym stylu, tylko lepsze
@ Morrok
Wałki są w każdej edycji (choć tu to raczej niewiedza)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Mój raport z turnieju we Wrocławie.
Moja rozpa (punkty mogą sie nie zgadzać, nie mam bulidera)
Unnamed2350 Pts - High Elves Army
1 Archmage @ 360.0 Pts Death
General
Magic Level 4
Staff of Solidity [20.0]
Talisman of Saphery [35.0]
Folaraith's Robe [45.0]
1 Mage @ 185.0 Pts Shadow
Magic Level 2
Jewel of the Dusk [15.0]
Sacred Incense [30.0]
Ward 6+ od maszyn [5]
1 Noble @ 178.0 Pts
Dragon Armour
Shield
Battle Standard
Banner of the World Dragon [60.0]
30 First Archers @ 370.0 Pts
Standard Bearer; Musician; champion
Banner of Eternal flames [15.0]
10 Archers @ 115.0 Pts
Musician
10 Archers @ 115.0 Pts
Musician
33 White Lions @ 600.0 Pts
Standard
Musician
Standard of Balance [45.0]
1 Guardian @ [37.0] Pts
Amulet of Light [15.0]
11 Phoenix Guard @ 280.0 Pts
Standard
Musician
Banner of Sorcery [50.0]
1 Keeper of the Flame @ [32.0] Pts
Heavy Armour
Amulet of Fire [20.0]
1 Great Eagles @ 50.0 Pts
Grałem trzy razy z krasiami
1 bitwa
kowadło, BSB, pancerny tan, slayer, 20 kuszników, 10 łuczników, 20 hammererów, 30 slayerów, katapa, dwa działa, organki, dwa żyrosy.
Przeciwnik zaczynał. Podleciał żyrosami i zaczął ziać w WL. Zignorowałem je, co okazało się sporym błędem, bo przez całą gre latały i wkurwiały. Mimo, że w pierwszej turze zgineło mi 7 WL, postanowiłem iść do przodu. Jednak po zebraniu na twarz katapy, kowadła, kuszników i dwóch zionięc żyrosów stwierdziłem, że to nie był dobry pomysł i rozpocząłem wielki odwrót
Na szczęście miałem 30 łuczników w których mogłem schować bohaterów, więc tragedi nie było. W tym czasie orły zlikwidowały działo i organki, ze snajperki ściągnąłem katapę, a łucznicy zastrzelili ostatnie działo.
Pod koniec bitwy zostało mi 3 WL, Do tego arcymag i mag stali na ostatniej ranie, ale przeciwnik miał na mnie tylko 100 punktów za orły
Ja zabiłem mu wszytkie maszyny i BSB ze snajperki, dzięki czemu skończyło się 13:7
W tej bitwie zapomniałem wystawić PG
13:7
2 bitwa
Lord na tarczy, BSB, pancerny tan, slayer, 20 kuszników, 10 thundererów, 20 hammererów, 20 slayerów, 20 warrioró, działo, katapa, żyros, organki.
Tym razem ja zaczynałem. Poleciałem na pałe do przodu i w pierwszej turze zdjąłem żyrosa z dwójki z deatha. Orły poleciały na maszyny. W drugiej turze nie miał maszyn, mogłem więc spokojnie zmiękczyć go magią, a potem wparować WL i zrobić rzeźnie. Przeciwnik w czwartej turze oddał maskę.
20:0
3 bitwa
kowadło, bsb, slayer, 20 kuszników, 20 hamków, 25 warriorów, dwa działa, organki, żyros, 15 górników.
Zaczynałem i poleciałem do przodu. Przeciwnik spowalniał mnie z kowadła więc wlekłem się o 5 cali na turę. Orły ładnie posprzątały maszyny, ale nie bardzo mogłem zrobić mu coś jeszcze. Na szczęście w trzeciej turze przeciwnik skusił się na dużą runę na kowadle, zgadnijcie co się stało
Brakło mi czasu na dobicie wszystkiego, zostało mu 3 hamków i 4 warriorów, w sumie wartych 600 pkt
18:2
Wnioski
- orły są zajebiste, minimum to 5
- 30 łuczników w jednym oddziale sprawdza się bardzo dobrze (w pierwszej bitwie schowałem w nich bohaterów, a w trzeciej sami pogonili 15 minerów z GW )
- combo death+shadow miażdzy jajca
- WL nie lubią strzelania templatkowego
I niech mi teraz ktoś powie, że mam ciężko z krasiami
@ Fluffy
Będę w tym tygodniu w krk. Napisz mi na pm, kiedy masz czas zagrać.
Moja rozpa (punkty mogą sie nie zgadzać, nie mam bulidera)
Unnamed2350 Pts - High Elves Army
1 Archmage @ 360.0 Pts Death
General
Magic Level 4
Staff of Solidity [20.0]
Talisman of Saphery [35.0]
Folaraith's Robe [45.0]
1 Mage @ 185.0 Pts Shadow
Magic Level 2
Jewel of the Dusk [15.0]
Sacred Incense [30.0]
Ward 6+ od maszyn [5]
1 Noble @ 178.0 Pts
Dragon Armour
Shield
Battle Standard
Banner of the World Dragon [60.0]
30 First Archers @ 370.0 Pts
Standard Bearer; Musician; champion
Banner of Eternal flames [15.0]
10 Archers @ 115.0 Pts
Musician
10 Archers @ 115.0 Pts
Musician
33 White Lions @ 600.0 Pts
Standard
Musician
Standard of Balance [45.0]
1 Guardian @ [37.0] Pts
Amulet of Light [15.0]
11 Phoenix Guard @ 280.0 Pts
Standard
Musician
Banner of Sorcery [50.0]
1 Keeper of the Flame @ [32.0] Pts
Heavy Armour
Amulet of Fire [20.0]
Grałem trzy razy z krasiami
1 bitwa
kowadło, BSB, pancerny tan, slayer, 20 kuszników, 10 łuczników, 20 hammererów, 30 slayerów, katapa, dwa działa, organki, dwa żyrosy.
Przeciwnik zaczynał. Podleciał żyrosami i zaczął ziać w WL. Zignorowałem je, co okazało się sporym błędem, bo przez całą gre latały i wkurwiały. Mimo, że w pierwszej turze zgineło mi 7 WL, postanowiłem iść do przodu. Jednak po zebraniu na twarz katapy, kowadła, kuszników i dwóch zionięc żyrosów stwierdziłem, że to nie był dobry pomysł i rozpocząłem wielki odwrót
Na szczęście miałem 30 łuczników w których mogłem schować bohaterów, więc tragedi nie było. W tym czasie orły zlikwidowały działo i organki, ze snajperki ściągnąłem katapę, a łucznicy zastrzelili ostatnie działo.
Pod koniec bitwy zostało mi 3 WL, Do tego arcymag i mag stali na ostatniej ranie, ale przeciwnik miał na mnie tylko 100 punktów za orły
Ja zabiłem mu wszytkie maszyny i BSB ze snajperki, dzięki czemu skończyło się 13:7
W tej bitwie zapomniałem wystawić PG
13:7
2 bitwa
Lord na tarczy, BSB, pancerny tan, slayer, 20 kuszników, 10 thundererów, 20 hammererów, 20 slayerów, 20 warrioró, działo, katapa, żyros, organki.
Tym razem ja zaczynałem. Poleciałem na pałe do przodu i w pierwszej turze zdjąłem żyrosa z dwójki z deatha. Orły poleciały na maszyny. W drugiej turze nie miał maszyn, mogłem więc spokojnie zmiękczyć go magią, a potem wparować WL i zrobić rzeźnie. Przeciwnik w czwartej turze oddał maskę.
20:0
3 bitwa
kowadło, bsb, slayer, 20 kuszników, 20 hamków, 25 warriorów, dwa działa, organki, żyros, 15 górników.
Zaczynałem i poleciałem do przodu. Przeciwnik spowalniał mnie z kowadła więc wlekłem się o 5 cali na turę. Orły ładnie posprzątały maszyny, ale nie bardzo mogłem zrobić mu coś jeszcze. Na szczęście w trzeciej turze przeciwnik skusił się na dużą runę na kowadle, zgadnijcie co się stało
Brakło mi czasu na dobicie wszystkiego, zostało mu 3 hamków i 4 warriorów, w sumie wartych 600 pkt
18:2
Wnioski
- orły są zajebiste, minimum to 5
- 30 łuczników w jednym oddziale sprawdza się bardzo dobrze (w pierwszej bitwie schowałem w nich bohaterów, a w trzeciej sami pogonili 15 minerów z GW )
- combo death+shadow miażdzy jajca
- WL nie lubią strzelania templatkowego
I niech mi teraz ktoś powie, że mam ciężko z krasiami
@ Fluffy
Będę w tym tygodniu w krk. Napisz mi na pm, kiedy masz czas zagrać.
Ostatnio zmieniony 3 sie 2010, o 12:46 przez Andrzej, łącznie zmieniany 2 razy.
Gdy ma się shadow+death i słoneczko to krasie nie są szczególnie trudnym przeciwnikiem
30 łuczników to fajny pomysł do momentu gdy ktoś nie zacznie do nich strzelać z katapulty. Wtedy jest z nimi krucho i po 2 rundach strzelania jest z nich sieczka.
W ogóle uważam że krasie nie są szczególnie mocną armią w tej edycji, ponieważ jest zbyt wiele biczów na nią.
Może być z nimi trochę trudniej gdy na magię rzucasz nie więcej niż 3 PD < przez dwie bitwy tak z nimi miałem>
30 łuczników to fajny pomysł do momentu gdy ktoś nie zacznie do nich strzelać z katapulty. Wtedy jest z nimi krucho i po 2 rundach strzelania jest z nich sieczka.
W ogóle uważam że krasie nie są szczególnie mocną armią w tej edycji, ponieważ jest zbyt wiele biczów na nią.
Może być z nimi trochę trudniej gdy na magię rzucasz nie więcej niż 3 PD < przez dwie bitwy tak z nimi miałem>
- Młody Pajak
- Kradziej
A na początku połączenie Death+Shadow było krytykowane jednak mam do tego nosa, tak jak tych łuczników
zamiast tego szadoła cośby pokombinował...z tego co pamiętam nie masz amulet of light, więc myślę, że magiczne ataki z flaming sworda na kuszników lepsze niż banner
albo metal i zostawiasz banner.
Fire jest fajny bo w najgorszym razie bedziesz miał czym smażyć wroga
albo metal i zostawiasz banner.
Fire jest fajny bo w najgorszym razie bedziesz miał czym smażyć wroga
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.