Turniej parowy 2x 1500 pts w Pizzeri- Wrocław, 07.08.2010r.
Re: Turniej parowy 2x 1500 pts w Pizzeri- Wrocław, 07.08.2010r.
LISTA ZGŁOSZONYCH:
1. Marys i Karolina (VC+breta)
2. Przemek Stec (lizaki+OmG)
3. Morrok, Szarańczak (Skaven, VC)
4. Marcin Telego i Mikołaj Żurowski (skaven+DE)
5. Mateucz Majżownik (lizaki+OmG)
6. Dymitr + Bałagan (DE+breta)
7. Wojtuś i Maciek (HE+WE)
8. Kuman i Golona (brudasy i włochate brudasy)
14 osób, parzyście
pzdr i do jutra!
1. Marys i Karolina (VC+breta)
2. Przemek Stec (lizaki+OmG)
3. Morrok, Szarańczak (Skaven, VC)
4. Marcin Telego i Mikołaj Żurowski (skaven+DE)
5. Mateucz Majżownik (lizaki+OmG)
6. Dymitr + Bałagan (DE+breta)
7. Wojtuś i Maciek (HE+WE)
8. Kuman i Golona (brudasy i włochate brudasy)
14 osób, parzyście
pzdr i do jutra!
Potrzebujemy driad, jakby ktoś miał, to bardzo prosimy
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
relacja co kilka h z fotami bedzie na: http://www.facebook.com/Planszoweczka
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
po pierwszych walkach stan:
Mateusz Majzownik [OmG + Lizaki] 5 vs 15 Karolina Przybysz + Andrzej Rodziewicz [Bret + VC]
Jerzy Filipiak + Łukasz Mirytiuk [Bret + DE] 19 vs 1 Marcin Telego + Mikołaj Żurowski [Skaven + DE]
Piotr Otlewski + Maciej Szawica [Skav + VC] 5 vs 15 Daniel Kuźma + Łukasz Golonka [Dem + Krasie]
przerwa na pizze turniejowa i walka trwa dalej
edit 18:00
po wielogodzinnej walce udalo sie w koncu zakonczyc druga bitwe
Mateusz Majzownik [OmG + Lizaki] 8 vs 12 Piotr Otlewski + Maciej Szawica [Skav + VC]
Jerzy Filipiak + Łukasz Mirytiuk [Bret + DE] 7 vs 13 Karolina Przybysz + Andrzej Rodziewicz [Bret + VC]
Wojtek Dojlido + Maciek Marczak [WE + HE] 2 vs 18 Daniel Kuźma + Łukasz Golonka [Dem + Krasie]
zaczynamy 3 bitwy... oby poszly szybciej niz poprzednie ;P
edit 21:40
i juz po...
Daniel Kuźma + Łukasz Golonka [Dem + Krasie] 10 vs 10 (+50pkt) Karolina Przybysz + Andrzej Rodziewicz [Bret + VC]
Wojtek Dojlido + Maciek Marczak [WE + HE] 15 vs 5 Marcin Telego + Mikołaj Żurowski [Skaven + DE]
Piotr Otlewski + Maciej Szawica [Skav + VC] 6 vs 14 Jerzy Filipiak + Łukasz Mirytiuk [Bret + DE]
całość wygrali:
Daniel Kuźma + Łukasz Golonka [Dem + Krasie] zgarniając 4 tereny warte 100pln - nagroda ufundowana przez www.TerenyDoGier.pl oraz 20% zniżki na zakup produktów GW w sklepie www.Planszoweczka.pl
drugie miejsce:
Jerzy Filipiak + Łukasz Mirytiuk [Bret + DE] - 20% zniżki na zakup produktów GW w sklepie www.Planszoweczka.pl
Dziękuje sponsorom oraz Grande Pizza za super miejscówkę - i mam nadzieję do następnego turnieju
Dokladne raporty bitewne przedstawia sami gracze
Pozdr
Smh
Mateusz Majzownik [OmG + Lizaki] 5 vs 15 Karolina Przybysz + Andrzej Rodziewicz [Bret + VC]
Jerzy Filipiak + Łukasz Mirytiuk [Bret + DE] 19 vs 1 Marcin Telego + Mikołaj Żurowski [Skaven + DE]
Piotr Otlewski + Maciej Szawica [Skav + VC] 5 vs 15 Daniel Kuźma + Łukasz Golonka [Dem + Krasie]
przerwa na pizze turniejowa i walka trwa dalej
edit 18:00
po wielogodzinnej walce udalo sie w koncu zakonczyc druga bitwe
Mateusz Majzownik [OmG + Lizaki] 8 vs 12 Piotr Otlewski + Maciej Szawica [Skav + VC]
Jerzy Filipiak + Łukasz Mirytiuk [Bret + DE] 7 vs 13 Karolina Przybysz + Andrzej Rodziewicz [Bret + VC]
Wojtek Dojlido + Maciek Marczak [WE + HE] 2 vs 18 Daniel Kuźma + Łukasz Golonka [Dem + Krasie]
zaczynamy 3 bitwy... oby poszly szybciej niz poprzednie ;P
edit 21:40
i juz po...
Daniel Kuźma + Łukasz Golonka [Dem + Krasie] 10 vs 10 (+50pkt) Karolina Przybysz + Andrzej Rodziewicz [Bret + VC]
Wojtek Dojlido + Maciek Marczak [WE + HE] 15 vs 5 Marcin Telego + Mikołaj Żurowski [Skaven + DE]
Piotr Otlewski + Maciej Szawica [Skav + VC] 6 vs 14 Jerzy Filipiak + Łukasz Mirytiuk [Bret + DE]
całość wygrali:
Daniel Kuźma + Łukasz Golonka [Dem + Krasie] zgarniając 4 tereny warte 100pln - nagroda ufundowana przez www.TerenyDoGier.pl oraz 20% zniżki na zakup produktów GW w sklepie www.Planszoweczka.pl
drugie miejsce:
Jerzy Filipiak + Łukasz Mirytiuk [Bret + DE] - 20% zniżki na zakup produktów GW w sklepie www.Planszoweczka.pl
Dziękuje sponsorom oraz Grande Pizza za super miejscówkę - i mam nadzieję do następnego turnieju
Dokladne raporty bitewne przedstawia sami gracze
Pozdr
Smh
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Miejscówka zajebiaszcza. Jedzenie dobre i tanie, stoły bardzo spoko. Czekam na następny
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
pysznaEerion pisze:Dobre tam pizze serwują?
1 bitewka... Morrok i Szawica... ich straszny team breaker, mentalnie rozwalał przed walką na dodatek Morrok zabierał maskotkę memu sprzymierzeńcowi... już 1 tury zaczynały się pomyślnie, ale przebicie się przez 50 slavów jest tragiczne
2 bitwa... Wojtek i Maciek... no cóż nasza rozpa był jedyną jaką nie chcieli w tym turnieju, 2 płonące maszynki + herald khorna z firestorm blade, moim zdaniem za mało napierali do przodu, ale jak doszli była niezła sieczka
3 potyczka... Karolina i Andrzej... równa walka i emocjonująca, było kilka dramatycznych akcji ale jak widać po wyniku to i po stronie "przeciwnika" też się tak działo, a mówiłem przed rozpoczęciem dajmy sobie remis i idźmy do domu
uwagi:
1. 3godz i 30min na 1 bitwę to troszkę przesada, następnym razem bardziej pilnujemy czasu ( 2 / 30 max )
2. stoły mogły być ciut większe
spostrzeżenia:
1. już wymieniony powyżej pyszna pizza
2. fajne blaty można bez problemu przemieszczać regimenty
3. spokój, ładna okolica ( zawsze nurtują taki "blokowiska" ) i widok na park
4. miła przyjazna atmosfera, bez większych spin blokujących turniej
pozdrawiam i do zobaczenia Ponownie oraz Panie
o to ja tez coś napiszę:
PLUSY:
naprawdę dobra i niedroga pizza
miejscówka na tarasie jest bardzo w porządku
stoły wygodne i łatwo popychać po nim pacyny
wiele sie nauczyłem (jak zabijac małego wampira, jak zdjąć dwie hydry i abomke w jednej turze)
brak spinek i poganiania
bardzo mili pracownicy i PRACOWNICE Grande Pizza:D
blaty za małe - 8'' szerokości to już sporo
mało zróżnicowane tereny (mówiłem grajmy na śmieszne lasy i górki!)[ale Morrok boi się tego co nowe]
wbrew pozorom BRAK POGANIANIA!! (qwa skończyliśmy turniej ledwo przed 22:00 jak na strategiconie postatnio...z tym że tam było troszkę więcej osób do ogarniania:D)
DESZCZ! - nie podoba mi się, że organizatorzy nie zamówili 23,5 stopnia i lekkiego wiaterku!
generalnie turniej uważam za bardzo udany organizacyjnie, słaby od strony graczy (było nas mało)
Wydaje mie się, że jeżeli współpraca będzie się dalej tak układać to następne turnieje będzie więcej chetnych
i tu pytanie
Czy w związku z wyjazdem Morroka jest szansa zrobić w tym samym miejscu turniej w okresie jego nieobecności?
Pozdro i dzieki za bitwy (zwłaszcza oponentom)
Kumek+Golon - Gratki
1. Khumanor+Golonka (Doch+DWRF) 43pts
2. Bałagan +Dmtrij (BRET+DE) 40pts
3. Karolina +Maryś (VC+BRET) 38pts
4. Wojtuśś+Maciek (WE+HE) 32pts
5. Majzownik (LIZZ+BRET) 28pts
6. Maciek Sz.+Morrok (VC+SKAV) 23pts
7. Mikołaj+Marcins (DE+SKAV) 22pts
PLUSY:
naprawdę dobra i niedroga pizza
miejscówka na tarasie jest bardzo w porządku
stoły wygodne i łatwo popychać po nim pacyny
wiele sie nauczyłem (jak zabijac małego wampira, jak zdjąć dwie hydry i abomke w jednej turze)
brak spinek i poganiania
bardzo mili pracownicy i PRACOWNICE Grande Pizza:D
MINUSY:- ja tu zostaje...
- ja też:)
mało zróżnicowane tereny (mówiłem grajmy na śmieszne lasy i górki!)[ale Morrok boi się tego co nowe]
wbrew pozorom BRAK POGANIANIA!! (qwa skończyliśmy turniej ledwo przed 22:00 jak na strategiconie postatnio...z tym że tam było troszkę więcej osób do ogarniania:D)
DESZCZ! - nie podoba mi się, że organizatorzy nie zamówili 23,5 stopnia i lekkiego wiaterku!
generalnie turniej uważam za bardzo udany organizacyjnie, słaby od strony graczy (było nas mało)
Wydaje mie się, że jeżeli współpraca będzie się dalej tak układać to następne turnieje będzie więcej chetnych
i tu pytanie
Czy w związku z wyjazdem Morroka jest szansa zrobić w tym samym miejscu turniej w okresie jego nieobecności?
Pozdro i dzieki za bitwy (zwłaszcza oponentom)
Kumek+Golon - Gratki
1. Khumanor+Golonka (Doch+DWRF) 43pts
2. Bałagan +Dmtrij (BRET+DE) 40pts
3. Karolina +Maryś (VC+BRET) 38pts
4. Wojtuśś+Maciek (WE+HE) 32pts
5. Majzownik (LIZZ+BRET) 28pts
6. Maciek Sz.+Morrok (VC+SKAV) 23pts
7. Mikołaj+Marcins (DE+SKAV) 22pts
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
ja tam kloce savage orków widzialem.Khumanor pisze:5. Majzownik (LIZZ+BRET) 28pts
o kurewa cytuje post dymitra a podpisalo ze od kumana:D
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Za tydzień mamy zaklepany termin w Bardzie. Na ile punktów chcemy turniej?
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Możemy nie robić wcale. To jest jedyny termin dostępny w tym miesiącu. W każdy inny weekend jest turniej wfb już.
lepsze czy wieksze?Marcins pisze: ciasno było, przydałyby się lepsze...
niestety wiekszych w tej 'technologii' nie mam jak wykonac, wiec mozna ograniczyc pkty... sadze, ze na 2,5k sa idealne, co sadzicie?Dmtrij pisze:o to ja tez coś napiszę:
MINUSY:
plusy tych stolow (waga i mobilnosc jednostek na nich) chyba rekompensuja niedomiar 8" - przynajmniej tak mi si wydaje... no ale nie Wy to wozicie ;P
mowilem bys wymodlil ladna pogode ;PDmtrij pisze: DESZCZ! - nie podoba mi się, że organizatorzy nie zamówili 23,5 stopnia i lekkiego wiaterku!
tak, wiecej chetnych by sie przydalo, ale na zime lokal nie odpadnie, bedzie mozna grac w srodku... kwestia ulozenia stolow i zrobioneDmtrij pisze:generalnie turniej uważam za bardzo udany organizacyjnie, słaby od strony graczy (było nas mało)
Skoro w kazdy weekend sierpnia jest turniej, a Morrok wraca we wrzesniu z tego co pamietam, to nie bardzo widze kiedy go zorganizowac...Dmtrij pisze: Czy w związku z wyjazdem Morroka jest szansa zrobić w tym samym miejscu turniej w okresie jego nieobecności?
Uwaga prośba od Pizzerii - o ocene ich obslugi jedzenia i lokalu tutaj: http://www.gastronauci.pl/12716-grande-pizza-wroclaw
jak beda mieli wyzsze oceny (widac, ze ktos ich tam nie lubi, albo oceny pisza tylko niezadowoleni) to beda bardziej zadowoleni i chetni na akcje typu turnieje - sadze, ze to nie duza prosba i mozna cos skrobnac
co do samego grania... Planszoweczka.pl ma na skladzie 1 stol 120x120cm wraz z roznymi terenami (jest tez las ;P) wiec jak ktos ma ochote pograc w Hali Tecza (np w pizzerii) niech przyjdzie do Planszoweczki i nie bedzie z tym problemu - wiec nawet jakies patrole wchodza w gre, jakby ktos chcial
Pozdr
Smh
P.S. Dzieki, ze przybyliscie i sie dobrze bawiliscie
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Na 2500 robi Dymitrij w Bolterze tydzień później. Może 3000? Przetestujemy moją teorię, że to są punkty, na które ta edycja powinna grać.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
od 2750 do 2999Marys pisze:Za tydzień mamy zaklepany termin w Bardzie. Na ile punktów chcemy turniej?
w końcu turnieje będą masowe ( w ilości fixów ) i zobaczymy jak działają idealne formaty na 8ed. ( osobiste zdanie )
też proponuję by turniej odbył się w niedzielę by ludzie Fifiego znów do nas zawitali