To szczurasy produkują Furmanki taśmowo?! Chyba trzeba wiać!MARDUK pisze:A mnie się bardzo podoba..... widać że dopiero co zszedł z taśmy produkcyjnej a nowe rzeczy nie są zardzewiałe, poobijane itp
Re: Warsztat Magdy UP :21.11.2012 Imperium c.d.
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Tiger Brown
- Kradziej
Re: Warsztat Magdy UP : 05.08.2010 Furmanka
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
No to po pierwsze niektore elementy jak lancuchy i liny wygladaja na troche plaskie i bez washy. Dodatkowow jak dla mnie troche mało washa na tym zwienczenu dzwona. Poza tymi uwagami calkiem fajnie sie prezentuje
Longbeardzi jak żywi . Kawał niesamowitej roboty. Mam dwa pytania z ludzkiej ciekawości: Jakie Jeszcze armie malujesz poza Skavenami i Dwarfami? Ile mniej więcej czasu zajmuje Ci pomalowanie jednej figurki o podstawce dwarfów, skavenów, ludzi itp?
- Tiger Brown
- Kradziej
Świetna robota, obie formacje mają styl. Brawka!
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
stormy lepsze;] beardom niewiele brakuje, głównie wyciągniecie skóry jeszcze jednym rozjaśnieniem i dodania np czarnego washa miejscowo między warkocze brody (i w skrzydełka). bardzo by pomogło bo teraz wyglądaja te elementy płasko bo cień między poszczególnymi włosami jest tak samo ciemny jak między poszczególnymi warkoczami;] no i większe kontrasty na metalikach, wykrawedziowanie przynajmniej by się przydało albo drugi wash miejscowy (szczury i krasie) żeby niektóre elementy ściemnić mocniej. niewiele roboty a efekt też sporo lepszy;] no i gemy po macoszemu potraktowane a szkoda bo to potrafi dać figurce bardzo wiele.. tym bardziej że ich niewiele.
kamienie mi się nie podobają, wszystkie zbyt podobne do siebie, do tego w kolorze ziemi więc się nie wyróżniają no i 'wypadają' z podstawek przyklejone jakimś kantem... uważam że bez nich by było lepiej albo jakby były różnych rozmiarów, raz większy raz parę mniejszych, raz mieszanki... no i ranty warto poprawić bo farba z ziemi zlazła na czarny;] ale to lepiej było zrobić przed trawkowaniem, teraz będzie ciężej:P
żeby nie było - na stół jak najbardziej ok;] żeby wszystkie armie były tak pomalowane to by było pieknie:D
kamienie mi się nie podobają, wszystkie zbyt podobne do siebie, do tego w kolorze ziemi więc się nie wyróżniają no i 'wypadają' z podstawek przyklejone jakimś kantem... uważam że bez nich by było lepiej albo jakby były różnych rozmiarów, raz większy raz parę mniejszych, raz mieszanki... no i ranty warto poprawić bo farba z ziemi zlazła na czarny;] ale to lepiej było zrobić przed trawkowaniem, teraz będzie ciężej:P
żeby nie było - na stół jak najbardziej ok;] żeby wszystkie armie były tak pomalowane to by było pieknie:D
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
sczurki cacy ale co do Długobrodych to jako stary krasnolud i zrzęda ponarzekam trochę
po pierwsze - broda jest dumą każdego krasnoluda - przydało by się je pocieniować nieco bardziej.
po drugie - mogłaś ostrza toporów pociągnąć jaśniejszą farbą, np mithrilem. Mim zdaniem lepiej by wyglądały
po trzecie - wiadomo, starość pogarsza wzrok ale nie prowadzi do zaniku oczu
To takie rzeczy, które najbardziej zwróciły moją uwagę. Ogólnie oddział bardzo ładny, ale te rzeczy moim zdaniem poprawiły by jego prezencję.
Pozdrawiam
po pierwsze - broda jest dumą każdego krasnoluda - przydało by się je pocieniować nieco bardziej.
po drugie - mogłaś ostrza toporów pociągnąć jaśniejszą farbą, np mithrilem. Mim zdaniem lepiej by wyglądały
po trzecie - wiadomo, starość pogarsza wzrok ale nie prowadzi do zaniku oczu
To takie rzeczy, które najbardziej zwróciły moją uwagę. Ogólnie oddział bardzo ładny, ale te rzeczy moim zdaniem poprawiły by jego prezencję.
Pozdrawiam
Szczury super, szczególnie podobają mi się czerwone szatki. Co do krasnali to też ok, ale jacyś tacy bez wyrazu, nie przyciągają wzroku.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim