Krzyz
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Krzyz
Spokojnie, nie mam zamiaru trafić do pierdla, czy robić radochę takim osobom jak Tullaris, który loguje sie na to forum tylko po to, zeby sprzedawać innym swoja wizję świata w dziale Ploty i Młoty. Na pewno będzie tam w pyte policji. Policja też ma fejsbuka. Pogapię się i pokrzyczę trochę. Wyładuję swoją niechęć do zbrodniczej organizacji jaką jest kościół i pójdę grzecznie do domu.
Dla wszystkich zwolenników KK i miłośników kina (Złoty Lew w Wenecji) film "Siostry Magdalenki", dostępny w całosci na judupie:
http://www.youtube.com/watch?v=v10yyfIPSyg
Dla wszystkich zwolenników KK i miłośników kina (Złoty Lew w Wenecji) film "Siostry Magdalenki", dostępny w całosci na judupie:
http://www.youtube.com/watch?v=v10yyfIPSyg
Ja nie promuje bierności politycznej, tylko uważam, że z tej akcji nic dobrego nie wyniknie i nie jest ona społeczna.swieta_barbara pisze:Najwiekszym glupkiem w calej tej rozmowie jestes Ty. Fajnie, ze Fisch i inni konformisci jego pokroju poloza lache na calej akcji i beda na forum krytykowac glupkow i polskie podatki, promowac nihilizm i biernosc polityczna. Ale moim zdaniem, kiedy ktos nie ma jaj, zeby zrobic cos, co nalezy zrobic, dobrze ze znajdzie sie ktos, kto ma na to jaja.Tullaris pisze:Tu działa mechanizm - nie mamy co robić idziemy rozwalać Krzyż, ale będzie jazda.
Ja jako Katolik, był bym za pozostawieniem Krzyża przed Pałacem (gdyby nie działalność PiS), a ustawienie go tam przez harcerzy po katastrofie uważam, za piękny i słuszny gest ze strony harcerzy. Z tym, że ten Krzyż zaczął być wykorzystywany politycznie przez PiS do podważania władzy PO. Nic więc dziwnego, że Prezydent musiał coś z tym fantem zrobić. Ale moim zdaniem wybrał rozwiązanie konfrontacyjne, bo zamiast spowodować jak najszybsze ustawienie pomnika (który i tak będzie ustawiony przed Pałacem i prawdopodobnie będzie zwierał krzyż), zdecydował się na rozwiązanie które doprowadziło do eskalacji konfliktu.
Jeśli krzyż ten został by usunięty podczas pierwszej próby przez księży, harcerzy i władzę , zabrany na pielgrzymkę itd. to było by to moim zdaniem akceptowalne. Ale robienie jakiejś pseudospołecznej akcji w celu usunięcia krzyża jest według mnie głupie i nie powinno mieć miejsca. Po pierwsze dlatego, że ci ludzie nie mają prawa zabrać tego krzyża bo nie oni go tam stawiali. Po drugie jest to akcja czysto polityczna (jakoś dziwnie zbiega mi się to z ofensywą antykościelną SLD w Sejmie, z której i tak na szczęście nic nie będzie). Ostatecznie zamiast załagodzić całą sprawę doprowadzi do jeszcze większe eskalacji konfliktu.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Tullaris pisze:Ja nie promuje bierności politycznej, tylko uważam, że z tej akcji nic dobrego nie wyniknie i nie jest ona społeczna.swieta_barbara pisze:Najwiekszym glupkiem w calej tej rozmowie jestes Ty. Fajnie, ze Fisch i inni konformisci jego pokroju poloza lache na calej akcji i beda na forum krytykowac glupkow i polskie podatki, promowac nihilizm i biernosc polityczna. Ale moim zdaniem, kiedy ktos nie ma jaj, zeby zrobic cos, co nalezy zrobic, dobrze ze znajdzie sie ktos, kto ma na to jaja.Tullaris pisze:Tu działa mechanizm - nie mamy co robić idziemy rozwalać Krzyż, ale będzie jazda.
Ja jako Katolik, był bym za pozostawieniem Krzyża przed Pałacem (gdyby nie działalność PiS), a ustawienie go tam przez harcerzy po katastrofie uważam, za piękny i słuszny gest ze strony harcerzy. Z tym, że ten Krzyż zaczął być wykorzystywany politycznie przez PiS do podważania władzy PO. Nic więc dziwnego, że Prezydent musiał coś z tym fantem zrobić. Ale moim zdaniem wybrał rozwiązanie konfrontacyjne, bo zamiast spowodować jak najszybsze ustawienie pomnika (który i tak będzie ustawiony przed Pałacem i prawdopodobnie będzie zwierał krzyż), zdecydował się na rozwiązanie które doprowadziło do eskalacji konfliktu.
Jeśli krzyż ten został by usunięty podczas pierwszej próby przez księży, harcerzy i władzę , zabrany na pielgrzymkę itd. to było by to moim zdaniem akceptowalne. Ale robienie jakiejś pseudospołecznej akcji w celu usunięcia krzyża jest według mnie głupie i nie powinno mieć miejsca. Po pierwsze dlatego, że ci ludzie nie mają prawa zabrać tego krzyża bo nie oni go tam stawiali. Po drugie jest to akcja czysto polityczna (jakoś dziwnie zbiega mi się to z ofensywą antykościelną SLD w Sejmie, z której i tak na szczęście nic nie będzie). Ostatecznie zamiast załagodzić całą sprawę doprowadzi do jeszcze większe eskalacji konfliktu.
sory ale jakim prawem w panstwie nie koscielnym przed jednym z najwazniejszych budynkow i symboli wladzy stoi krzyz(rozumiem ze stal w czasie zaloby jak ludzie sie slusznie w sumie gromadzili, ale w juz ponad 4 miesiace po?). jestem katolikiem i mimo to uwazam to za niedopuszczalne. moga przeciez stawiac taki krzyz na powazkach, pomnik to samo. jestem tez przeciwnikiem stawiania przed palacem pomnika, bo beda sie znowu gromadzic ludzie i urzadzac glupie pielgrzymki jak do miejsca swietego
jakbym tylko mieszkal w warszawie to bym sie wybral, chocby zeby zobaczyc tych fanatykow na wlasne oczy, bo w to co widze na necie i w tv nie chce mi sie az wierzyc
Ło widzę, że śledzisz moje posty .Kalesoner pisze: czy robić radochę takim osobom jak Tullaris, który loguje sie na to forum tylko po to, zeby sprzedawać innym swoja wizję świata w dziale Ploty i Młoty.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
Tak. Chcę zamanifestować swój przeciw wobec katotalibanu i poparcie dla cywilizacyjnośmierciowej laickości europejskiej.Fisch pisze:Głupi jestes. To kolejna polityczna manifestacja.
Jeszcze nie podwyższyli. A podatki w PL i tak są dość niskie.Fisch pisze:A w Polsce dzieją się teraz ważniejsze rzeczy.
Podwyższają nam podatki.
Aktualnego rządu jest nienajgorsza, ale stosunki z Rosją psują kaczyści. W których także wymierzona będzie owa polityczna manifestacja.Fisch pisze:Polityka wschodnia naszego rządu jest kompromitująca.
I jeśli zostaniemy dziś o 23 w domu, nagle zaczną sobie radzić.Fisch pisze:Samorządy nie radzą sobie z jakąkolwiek gwałtowną zmianą pogody.
Dziękuję, nie narzekam. Pracy nie mają młodzi ludzie bez umiejętności (po chujowych studiach), w małych miasteczkach. W Warszawie jest trudność ze znalezieniem chętnego nawet do posprzątania mieszkania i innych prostych prac. Nie każ mi nawet zaczynać o specjalistach (inżynierach), bo mamy we firmie nieustającą od dwóch lat rekrutację i ciągły niedobór kompetentnych ludzi.Fisch pisze:Młodzi nie mają pracy.
Tak, między innymi przez akcję z krzyżem.Fisch pisze:Polska straciła kompletnie szacunek na arenie międzynarodowej.
Jak to nie? Są powoli przeprowadzane, bo każdy system związany z ubezpieczaniem (zdrowotnym, emerytalnym) musi być reformowany powoli (korwiniści oczywiście twierdzą inaczej, ale bądźmy poważni). PO przepycha albo przepchnęło (sorry, nie jestem na bieżąco) reformę pozwalającą swobodnie przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego (co poprawi ich sytuacje prawną oraz pozwoli sprawniej zarządzać). Prawdopodobnie przepchną też zwiększenie składki zdrowotnej, która aktualnie jest bardzo niska i nic dziwnego że nie starcza.Fisch pisze:Od 20 lat nie przeprowadzono odpowiednich reform służby zdrowia.
W żadnym kraju europejskim nie ma działającego sprawnie systemu emerytalnego, do którego nie trzeba by dopłacać. No dobra, może z wyjątkiem Szwecji, ale ja nie chcę takiego obciążenia podatkowego jak w Szwecji.Fisch pisze:Kilka lat temu pastwo okradło obywateli "reformując" fundusze emerytalne i pieniądze, które mialy być dziedziczone teraz przepadają na Skarb Państwa
Żeby ponieśli odpowiedzialność najpierw trzeba ich znaleźć oraz udowodnić im przestępstwo. Oraz: mnie osobiście prawdę mówiąc jebie taka "przestępczość", bo w jej wyniku nikt nie ucierpiał, a i nie znam nikogo kto by stracił przez to chociaż złotówkę. Wolałbym żeby energia szła na ściganie pijanych chuliganów i innych chujków o wiele bardziej mi zagrażających.Fisch pisze:Przestepcy unikają odpowiedzialności (sprawa hazardowa)
Serio? Ile osób siedzi w więzieniach za jazdę rowerem po pijaku? Poka statystyki!Fisch pisze:Polskie więzienia przepełnione są pijanymi rowerzystami
Oraz: już niedługo, nowelizacja ma załagodzić sankcje za jazdę rowerem po pijaku.
Jak cię chuja obchodzi to siedź w domu, na pewno poczujesz się lepiej.Fisch pisze:Chuja mnie obchodzi banda idiotów pod krzyżem. Nawet w moim mieście. A idioci są po obydwu stronach. Stare dziady kontra pijane dzieciaki. Ogarnij się Kacper. Bądź indywidualnością. Nie sraj gdzie Ci każą.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A ja jako ateista jestem absolutnie przeciwny jakimkolwiek symbolom religijnym w przestrzeni publicznej i instytucjach państwowych. Kthxbai.Tullaris pisze:Ja jako Katolik, był bym za pozostawieniem Krzyża przed Pałacem
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
prawda jest taka, ze taki krzyz nie ma prawa stac przed palacem prezydenckim gdyz stwarza zagrozenie.Fisch pisze: niestety ów niechęć do krzyża nie jest podyktowana ideologicznie (Bless TY komuchu;] - wtedy przynajmniej można dyskutować i strony maja argumenty) tylko dlatego, iż jest akurat taka moda. ot. jeden krzyknął: "usuńmy krzyż" i reszta się przyłączyła. ale gdy jeden z drugim zechce brać ślub lub urodzi mu się dzieciak to szybko wrócą do kościółka...
pamiętaj, ze kościół nadal jako tako jest tym "strażnikiem moralności". laicyzacja naszego kraju jest jednak na dłuższa sprawę pewna. my oczywiście tego nie dożyjemy. ale szczerze. zapytaj się sam: do czego ona doprowadzi?
wyobrazasz sobie by cos takiego mialo miejsce powiedzmy przed bialym domem? tam by ich od razu ropzstrzelali i mieli by do tego pelne prawo.
do tego polska jest panstwem swieckim. religia wiec nie powinna sie mieszac do polityki. jest to kolejny powod by znaki religijne nie znajdowaly sie przed palacem prezydenckim.
ps. macko, za przeproszeniem, pierdolisz.
mozesz sobie byc jakims tam zagorzalym rebelem. imho jednak nie musisz az tak tego manifestowac. wiem, ze jest wolnosc slowa itd. jednak pomysl zanim cos napiszesz bo wiedz, ze twoje slowa mogly obrazic gro osob z forum.
pozdro.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Trzeba trzymać sie tego że polska to kraj świecki a nie jakaś posuwajka klechów...
@ Morsereg sorry nie zastosuje sie... tak jak powiedziałeś jest wolność słowa a fanatycy wyżej wspominanego wyznania irytują mnie do potegi x wiec nie mam zamiaru tego znosic zwlaszcza że katolicy z tego co zauważyłem zaczynają sie czuć bezkarne w tym co robią...
@ Morsereg sorry nie zastosuje sie... tak jak powiedziałeś jest wolność słowa a fanatycy wyżej wspominanego wyznania irytują mnie do potegi x wiec nie mam zamiaru tego znosic zwlaszcza że katolicy z tego co zauważyłem zaczynają sie czuć bezkarne w tym co robią...
Ja równierz, mimo ze jestem wierzący mam dośc tej szopki, zero szacunku dla krzyża ze strony kaczystów tam stojących - vide naklejka z Lechem naklejona na krzyż no do jasnej ciasnej to krzyż jest Chrystusa Czuy LK?? Albo przywiązywanie się jakiejś babci do krzyża?? Miał być kulturalnie zabrany przez księży/harcerzy. Ale tych ludzi powinna wyprosić sprzed pałacu policja/BOR a nie straż miejska...
Ale wiecie, że idąc tam stajecie się jak te mohery którymi pogardzacie... tyle że po drugiej stronie barykady.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim