Krzyz

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Re: Krzyz

Post autor: Rilam »

Manfred pisze:Polska nie jest Krajem katolickim, ludzie ku**a to nie watykan ;)
A jakim krajem w takim razie jest? Ateistycznym?

Fisch i Tullaris popieram was. Teraz do reszty. Tak wyzywacie te mohery od fanatyków jednak sami chcecie robić burdy. Zachowujecie się tak samo jak oni. Sam chciałbym najszybszego zakończenia tej sprawy nie ważne z jakim rezultatem, bo męczy mnie ta afera i cała nienawiść w mediach obu stron. Bardziej martwią mnie podwyżki podatków i z drugiej strony gadanie, że dzięki Unii szybko się rozwijamy co jest dla mnie sprzeczne.

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Heh, chyba nigdy nie zrozumiem tego typu dresiarskiej mentalności... :?
Rilam pisze: Tak wyzywacie te mohery od fanatyków jednak sami chcecie robić burdy. Zachowujecie się tak samo jak oni. Sam chciałbym najszybszego zakończenia tej sprawy nie ważne z jakim rezultatem, bo męczy mnie ta afera i cała nienawiść w mediach obu stron. Bardziej martwią mnie podwyżki podatków i z drugiej strony gadanie, że dzięki Unii szybko się rozwijamy co jest dla mnie sprzeczne.
+1
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Manfred napisał(a):
Polska nie jest Krajem katolickim, ludzie ku**a to nie watykan ;)

Podobno panstwem swieckim a nie wyznaniowym ale ostatnio niestety ciezko to zauwazyc :wink:

Mohery to pilnuja bezprawnie postawionego totemu, ktorego nie chca usunac. Jakbys sie czul jakby ktos ci na podworku zrobil podobna akcje co oni? Ja bym sie wkurzyl, rownie mocno jak wkurza mnie i zenuje cala ta akcja z krzyzem pod palacem, ktorego jeszcze nie usunieto (pomine fakt ze nie powinien tam stac). Jak ludzie chca sobie stawiac pomniki ku pamieci tego wypadku to najlepiej w smolensku i niech tam sobie pielgrzymuja i siedza w lesie gryzieni przez komary. Zreszta Kaczynskiego pochowano pod wawelem wiec tam moga sobie kwiaty skladac jak maja takie potrzebe.
Tez bym z przyjemnoscia wpadl do was sie przylaczyc gdyby nie dystans. Uwazajcie na siebie.
Pozdro

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Jednak religią dominującą jest katolicyzm. Co do krzyża nie trzeba było pozwalać by go stawiano tylko wtedy nikt palcem nie ruszył, bo punkty w kampanii wyborczej by spadły.

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

Rilam pisze:
Manfred pisze:Polska nie jest Krajem katolickim, ludzie ku**a to nie watykan ;)

Fisch i Tullaris popieram was. Teraz do reszty. Tak wyzywacie te mohery od fanatyków jednak sami chcecie robić burdy. Zachowujecie się tak samo jak oni. Sam chciałbym najszybszego zakończenia tej sprawy nie ważne z jakim rezultatem, bo męczy mnie ta afera i cała nienawiść w mediach obu stron. Bardziej martwią mnie podwyżki podatków i z drugiej strony gadanie, że dzięki Unii szybko się rozwijamy co jest dla mnie sprzeczne.
To troszke jest inaczej nie jesteśmy krajem katolickim(takim jest watykan) czy ateistycznym. Po prostu w naszym kraju religią panującą jest chrześcijaństwo(największa liczba wiernych), a w rosji prawosławie itd...
Co do krzyża jako katolikowi mi on wcale nie przeszkadza, ale jeżeli godzi w czyjeś uczucia i jest tych osób taka ilość to powinien zostać przeniesiony w jakieś odpowiedniejsze miejsce zwiazane z ofiarami katastrofy lub w miejsce kultu(kosćioły itp.)

Pozatym ludzie mówią o mocherach, a sami nie zauważają, że zachowuja sie dokładnie tak samo albo i gorzej. Pozatym jak już wiele osób zauważyło jest dużo więcej ważnych spraw jak np VAT(a to nie przelewki zobaczycie jak wam po kieszeni przypierdoli, ale wtedy będzie za późno bo o krzyż się kłócili a nie o to co ważne )

pozdro

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Rilam pisze: Zachowujecie się tak samo jak oni.
Serio? Ja jeszcze nie widziałem, żeby jakaś grupa wojujących ateistów, czy też przeciwników krzyża pod pałącem nielegalnie okupowała prywatny bądź państwowy teren domagając się w tym miejscu wzniesienia pomnika. Ale skoro Ty to widziałeś, to faktycznie zachowujemy się tak samo jak oni.
Obrazek

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Religia dominujaca? Jakby wprowadzic podatek wyznaniowy to jestem ciekaw jak bardzo bylaby dominujaca. Zakladam ze wtedy z listy spadliby wszyscy ci ktorzy biora slub koscielny i chrzcza dzieci dla swietego spokoju bo np tesciowie zyc inaczej nie dadza itp. Zreszta kler liczy w poczet wyznawcow wszystkich jak leci ochrzczonych a jako niemowlak to nie masz za duzego wyboru czy chcesz czy nie byc temu poddany :wink:
Mam rozumiec ze jak np religia dominujaca w jakiejs miejscowosci jest np Islam (chocby kruszyniany na podlasiu) to islamska wiekszosc ma prawo stawiac polksiezyce, koczowac, modlic sie w srodku nocy itp przed bramami sasiadow innowiercow bo w koncu to jest tam miejscowa religia dominujaca? Wolne zarty.
Kołek pisze:Po prostu w naszym kraju religią panującą jest chrześcijaństwo(największa liczba wiernych), a w rosji prawosławie itd...
Moze nie tyle co panujaca bo to jak dla mnie to nie bardzo brzmi a majaca najwiecej wyznawcow.
PS. Prawoslawie to tez chrzescjanstwo nie tylko katolicyzm :wink:

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Kalesoner pisze:
Serio? Ja jeszcze nie widziałem, żeby jakaś grupa wojujących ateistów, czy też przeciwników krzyża pod pałącem nielegalnie okupowała prywatny bądź państwowy teren domagając się w tym miejscu wzniesienia pomnika. Ale skoro Ty to widziałeś, to faktycznie zachowujemy się tak samo jak oni.
Nie chodzi kto co i gdzie stawiał. Mi tam do szczęścia ten krzyż nie jest potrzebny, choć tak jak pisał Kołek byłoby miło gdyby został. Wracając do zachowania tak jesteście identyczni pałacie nienawiścią równie mocno co oni i to jest smutne. Lewica walczy z Kościołem na każdy możliwy sposób i ja tego nie rozumiem.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Zastanawiałem się, czy nie ruszyć tyłka pod pałac i pośmiać się ze starych bab obwieszonych różańcami. Do czasu, gdy zorientowałem się, iż szlag by mnie ze złości tam trafił a skondensowana głupota zmanipulowanych przez księży ludzi zadusiła by mnie.

Wypieprzcie im gdzieś ten krzyż, jego miejsce jest w kościele, nie pod Pałacem Prezydenckim. Ja już zdrowia na takie zabawy nie mam.

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

Akadera pisze:Religia dominujaca? Jakby wprowadzic podatek wyznaniowy to jestem ciekaw jak bardzo bylaby dominujaca. Zakladam ze wtedy z listy spadliby wszyscy ci ktorzy biora slub koscielny i chrzcza dzieci dla swietego spokoju bo np tesciowie zyc inaczej nie dadza itp. Zreszta kler liczy w poczet wyznawcow wszystkich jak leci ochrzczonych a jako niemowlak to nie masz za duzego wyboru czy chcesz czy nie byc temu poddany :wink:
Mam rozumiec ze jak np religia dominujaca w jakiejs miejscowosci jest np Islam (chocby kruszyniany na podlasiu) to islamska wiekszosc ma prawo stawiac polksiezyce, koczowac, modlic sie w srodku nocy itp przed bramami sasiadow innowiercow bo w koncu to jest tam miejscowa religia dominujaca? Wolne zarty.
Kołek pisze:Po prostu w naszym kraju religią panującą jest chrześcijaństwo(największa liczba wiernych), a w rosji prawosławie itd...
Moze nie tyle co panujaca bo to jak dla mnie to nie bardzo brzmi a majaca najwiecej wyznawcow.
PS. Prawoslawie to tez chrzescjanstwo nie tylko katolicyzm :wink:
Nie ważne jak to brzmi ale tak to się nazywa :? oj tam czepiasz się prawosławni to odłam i tyle, dla mnie jest to już po prostu inna religia, żądząca sie swoimi prawami
I co do twojego przykładu tu chodzi o zjawisko w całym jkraju a nie w jakiejś miejscowości i z chrztem nie zaprzecze, że tak jest, ale nikt nikogo później nie zmusza do wiary i nawet można się wypisać z kościoła(teraz nie pamietam jak to się nazywa ale robisz to u biskupa, aż musiałem zrobić. Edit: bo jak przeczytałem post to stwierdziłem że wam zboczuchom odrazu coś do głowy niestosownego przyjdzie więc tu mi chodziło o podpisanie dokumentów o banicji z kościoła). CO do teściowych, jak nie masz jaj to bierzesz ślub i tyle :lol2: (to ostatnie to taki żarcik, na to po prostu nie ma rady)

pozdro

PS musze uważać bo mi się znowu spamer włącza :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 9 sie 2010, o 17:02 przez Kołek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Kalesoner pisze:
Robienie nikomu nie służącej zadymy w imię sztucznie rozdmuchanej przez media afery? Ja nie widzę czym jedna strona różni się od drugiej.

Szczerze powiedziawszy łatwiej mi zrozumieć te moherowe babcie niż to że młodzi i podobno "inteligentni" kolesie dla rozróby będą pokazywać starszym paniom gdzie ich miejsce... :roll:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Kołek pisze: I co do twojego przykładu tu chodzi o zjawisko w całym jkraju a nie w jakiejś miejscowości i z chrztem nie zaprzecze, że tak jest, ale nikt nikogo później nie zmusza do wiary i nawet można się wypisać z kościoła(teraz nie pamietam jak to się nazywa ale robisz to u biskupa). :
Nom. A teraz poczytaj sobie o tym co to jest apostazja i ile zachodu trzeba, aby to zrobić.

Jakby to było ot takie wypisanie się, już trzy lata temu bym się wypisał. Poza tym, księża mają też zwyczaj po prostu odmawiać. I bardzo ciężko się z koniem kopać.

PS. I nie robisz tego u biskupa, tylko u parafii w której...no właśnie. Albo tej, w której mieszkasz, albo tej w której byłeś chrzczony. To już zależy od księdza.

Kalesoner
Szczur Królów

Telchar pisze:
Kalesoner pisze:
Robienie nikomu nie służącej zadymy w imię sztucznie rozdmuchanej przez media afery? Ja nie widzę czym jedna strona różni się od drugiej.

Szczerze powiedziawszy łatwiej mi zrozumieć te moherowe babcie niż to że młodzi i podobno "inteligentni" kolesie dla rozróby będą pokazywać starszym paniom gdzie ich miejsce... :roll:
Skoro państwo tego nie potrafi, to ktoś to musi zrobić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Kalesoner pisze: Skoro państwo tego nie potrafi, to ktoś to musi zrobić.
Szkoda, że na przykład w kierunku zbierania śmieci z brzegu Wisły nie jesteście tacy wyrywni. Gwarantuje że gdyby 10% tej energii przeznaczyć na ten cel pozytywny efekt byłby niepomiernie większy. No ale tutaj można komuś dokopać...

Kalesoner
Szczur Królów

A Ty te śmieci zbierasz? Skoro jesteś taki prędki w mówieniu innym co mają robić, to zakładam, że tak. Ciekawe hobby. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Kołek: W Rosji by ci pewnie to samo o katolicyzmie powiedzieli;p Co do jaj to po co narazac sie na ich utrate wkurzajac dodatkowo tesciowa :wink: A tak powaznie to wiesz jak bodajze w Malezji czy jakims innym kraju islamskim odwala sie cyrki dla chrzescjan to konserwatywni/koscielni publicysci (np Terilkowski) grzmia jakie to straszne i woogole. A tutaj ludzie odwalaja przekret z bezprawnie postawionym krzyzem (w celu do tego politycznym a nie religijnym) i maja w glebokim powazaniu prawo, dobry smak, zasady kultury i poszanowanie wartosci innych osob. I to jest niby cacy? Co jest zlego w zamanifestowaniu swego sprzeciwu wobec bezprawiu? Serio po np filmiku z reporteram Lisa przed palacem to jesli tam cos ma sie wydarzyc to raczej z winy "obroncow krzyza". Na manife znajac zycie pewnie przyjdzie sporo ludzi ktora chce sie powyglupiac i pokazac do jakiego absurdu moze dojsc w zwiazku z calym tym cyrkiem.
Podejscie ze nam mozna wiecej bo jestesmy grupa dominujaca nie jest zbyt uczciwe.

Rilam: Nie szarzuj tak z ta niecna lewica czajaca sie na kosciol jak wilk na czerwonego kapturka. Ateistami sa ludzie o roznych przekonaniach politycznych tak samo jak i sa gleboko wierzacy lewicowcy.
Telchar pisze:Szczerze powiedziawszy łatwiej mi zrozumieć te moherowe babcie niż to że młodzi i podobno "inteligentni" kolesie dla rozróby będą pokazywać starszym paniom gdzie ich miejsce... :roll:
Serio bardziej sie obawiam ze to "babcie i dziadkowie" beda chcieli pokazac mlodziezy gdzie ich miejsce przy okazji poslugujac sie wyrazeniami ktore powinien znac kazdy prawdziwy Polak (jak to Wojewodzki z Figurskim okreslili).

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Taa albo sprzedajmy watykan i wykarmy dzieci 3ciego swiata... powiem krótko pierdolenie... a katolom trzeba sie dobrać do mordy bo inaczej nic sie w tym kierunku nie zrobi...

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Manner please.

Jestem katolem, z gatunku konserw, a też uważam że "obrona krzyża" więcej nam przynosi szkody niż pożytku. Mógł być spokojnie przeniesiony do kościoła św Anny, dumnie pomaszerować na czele pielgrzymki etc. W chwili obecnej można pokazać jaki to zacofany i fanatyczny ludek, te katole. I fajnie sobie popluć, choćby na forach
Na akcję p. Dominika nie poszedłbym (nawet gdybym mieszkał w Wa-wie), bo choć uważam że krzyż powinien być przeniesiony, to jednak "nie moja ekipa".

P.S. Ja też mam kilka grup społecznych czy wyznać za którymi nie przepadam, ale jakoś nie uważam za stosowne pisania na forum że "trzeba im się dobrać do mordy".
Ostatnio zmieniony 9 sie 2010, o 17:34 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Telchar pisze:
Kalesoner pisze: Skoro państwo tego nie potrafi, to ktoś to musi zrobić.
Szkoda, że na przykład w kierunku zbierania śmieci z brzegu Wisły nie jesteście tacy wyrywni. Gwarantuje że gdyby 10% tej energii przeznaczyć na ten cel pozytywny efekt byłby niepomiernie większy. No ale tutaj można komuś dokopać...
Każdy poprawia kraj jak umie najlepiej. Nie zamulaj na forum tylko zapierdalaj nad Wisłę!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

MAĆKO pisze:Taa albo sprzedajmy watykan i wykarmy dzieci 3ciego swiata... powiem krótko pierdolenie... a katolom trzeba sie dobrać do mordy bo inaczej nic sie w tym kierunku nie zrobi...
Kiedy i gdzie chcesz mi się dobrać do mordy?

Żeby nie było - jestem za usunięciem krzyża spod Pałacu Prezydenckiego, a ludzi takich jak Świtoń czy tamtejsza banda organicznie nie trawię, ale nie lubię również wypowiedzi w tonie jaki zaprentował Maćko.
Lest we forget:
Obrazek

ODPOWIEDZ