Krzyz

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: Krzyz

Post autor: Andrzej »

swieta_barbara pisze:Mozecie pitolic ile chcecie, krzyz jest akcja spoleczna, wiec odpowiedzialne jest za nia spoleczenstwo. O 22 spotykam sie z Kalesonerem pod palma, idziemy na piwko, a na 22:50 pod krzyz.
Chłopaki, jakaś relacja? :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Nawet jeśli ten krzyż jest poświęcony, to co on robi tam, tego nikt nadal nie mówi. Co on ma kurna symbolizować no co? Przypomina się scena z "człowiek który został papieżem" jak krzyż stawiają w środku pola i bronią przed zomo - super, ale nie te czasy, nie te powody i nie ta sytuacja. Cała ta farsa przyczynia się do tego, że każdy ambasador Polski robi facepalm, gdy ktokolwiek wspomni o tej sprawie. Módlcie się za Kaczyńskiego, za Bieruta, Gierka i Piłsudskiego, kogo chcecie, każdemu równo potrzeba wg katolickiej myśli, ale szpan krzyżem to przesada. A jak to nazwać inaczej? To szpan zwyczajny i lans wręcz. Nie ma wroga, to w środku wroga się szuka i dzieli to biedne i tak zagubione społeczeństwo. 80% procent ludzi z wczorajszych demonstracji zarówno jednej i drugiej strony nie wiedziało co robi i co krzyczy. Przecież tu na forum też to widać. Jak PiS to jazda od razu "katole, zacofańcy, etc." jak PO to "lumpen-liberał". Kurna zarówno u jednych i drugich są świry, licytować się kto jest większym nie przystoi. PiS tworzył narzędzia do walki z korupcją i strukturami postkomuny, a wykorzystywał ją do prywatnych rozgrywek - ok, nie ma się co licytować. Ale, że mniejszym złem jest rząd kolesiostwa, przy aferze hazardowej widoczny był ZWŁASZCZA, to się nie zgadzam. Więc tak samo postrzeganie tego "problemu krzyża" jako w ogóle problemu jest dla mnie niezrozumiałe. Ma on zniknąć, bo pasuje tam jak ork do magii. #-o

Należy wyciągnąć konsekwencje wobec tego, co tam go postawił. Bo moje uczucia to właśnie szarga (te religijne), że krzyż się rzuca byle gdzie na ulicy. Więc łaskawie odróżniajcie przed atakami - katoli od katolików, tak jak kiboli od kibiców. [-o<

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Szrama porównanie nieudane - a orczy szamani ;) :?:

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Andrzej pisze:
swieta_barbara pisze:Mozecie pitolic ile chcecie, krzyz jest akcja spoleczna, wiec odpowiedzialne jest za nia spoleczenstwo. O 22 spotykam sie z Kalesonerem pod palma, idziemy na piwko, a na 22:50 pod krzyz.
Chłopaki, jakaś relacja? :)
nie ma z czego ...

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Nijlor pisze:Szrama porównanie nieudane - a orczy szamani ;) :?:
A jaka tam to magia w porównaniu do Teclisa :wink:

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Post autor: Kotar »

szrama pisze: Kurna zarówno u jednych i drugich są świry, licytować się kto jest większym nie przystoi. [-o<
To jest 100% prawda. Generalnie powiem tak; najgorsze jest to że jest u nas fanatyzm w różne strony. Ot tutaj mamy fanatyzm w dwie różne strony; kilka lat temu ekoświry broniące kilku drzew w Rospudzie, a teraz totalni flagellanci. Co może ich łączyć? No może fakt, że zażarcie bronią drewna :lol2: . A co do tej słynnej babki z youtube i uwiecznionej na demotach http://demotywatory.pl/1959328/Zadamy-g ... dla-krzyza to niech weźmie krzyż do siebie na chatę i urzadzi tam stałe miejsce kultu. Przygłupy będa mieć swój krzyż i nie będą mieszkali pod pałacem, a my skończmy się kompromitować przed resztą Europy. Tu to chyba nawet Zapatero nie miałby na takich ludzi odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Polecam artykuł o obrońcach krzyża we Wprost (najnowszy numer) tam poznacie blizej ową panią .... nie jest taka stara (52 lata). Tragedia. No cóż pod krzyż id aalbo emeryci renciści z jednej, albo młodzież /studenci z drugiej strony - tak to wyglądało w relacji Polsatu....

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Były takie tłumy, że ledwo co widziałem Kżyża!

Do tego solidne barierki i kilkuset policjantów w w kordonie. Były krzyki "do kościoła", "gdzie jarosław" i "pokaż cycki". Generalnie czilałtowa atmosfera i luz. Poza ekipami nazioli wmieszanymi w tłum.
Obrazek

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Powiem tak...wywalcie MI TEN KRZYŻ Z TYMI HARCERZYKAMI, BO KREW MNIE ZALEWA !!!

Prawda jest tak, że zawsze znajdzie się jakaś grupka imbecyli, którzy lubią utrudniać życie innym ludziom. Jak chcą to niech sobie ten krzyż postawią przed domem...warty sobie ustalili w obronie krzyża, a nie ma komu pomagać jak zaleje miasto !!! Jak chcą pokazać, że są tacy goodi to niech jadą nad rzekę i worki noszą lub ludziom jedzenie dowożą do zalanych domów !!! Pałac prezydencki to nie jest miejsce na takie rzeczy !!! I tak uważam, że wielki cyrk był z miejscem pochówku prezydenta, ale widzę, że ciąg dalszy żenady.pl...Jak dla mnie to bym przepędził tą zbieraninę i by było po sprawie.
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Kalesoner pisze:Poza ekipami nazioli wmieszanymi w tłum.
No i co oni też wrzeszczeli "pokaż cycki" :D Świat sie kończy nawet nazisci nie potrafią zachować sie tak jak na nich przystało:P
Oczywiście to był żart... żeby nie było zaraz podejrzeń że to ja zleciłem podpieprzenie napisu z auschwitz zeby zawiesic dziecku nad kołyską :lol2:

Franklin
Wałkarz

Post autor: Franklin »

Zarówno po jednej jak i drugiej stronie sa dobrzy i źli.Po jednej stronie ''źli'' są ludzie naśmiewajacy się z katolicyzmu i szydzący z symbolów religijnych,a po drugiej zatwardziali pseudo-katolicy ''katole'' czyli ludzie omamieni przez toruńską sektę nienawiści(''świętoszki'' ludzie jak z przysłowia ''modli się pod figurą a diabła ma pod skórą'')którzy utwierdzają innych obrońców,że wszyscy pozostali są tacy jak pierwsza wymieniona przeze mnie grupa.To właśnie oni wykorzystują krzyż do walki politycznej.Przez te dwie grupy nie można dojść do porozymienia.Natomiast większość to ci ''dobrzy''.Po jednej stronie są to ludzie chcący przeniesć krzyż do kościoła(nie usunąć go z życia publicznego),a po drugiej ludzie broniący symbolu swojej wiary(którzy w wyniku działania dwóch pierwszych grup myslą,że jest on zagrożony).Wszystko kończy się na tym,że katolicy walczą z katolikami o krzyż który powinien łączyć ludzi a nie ich dzielić,a to wszystko przez manipulacje ludzmi i wojnę polityczną.Najlepiej na tym wszystkim wychodzą Rydzyk i Kaczyński wykorzystujacy krzyz i ludzi do wojny politycznej,oraz PO którym nikt teraz na ręce nie patrzy dzięki czemu nie muszą się wywiązywać z obietnic politycznych.Męczy mnie juz ta cała sytuacja aghh.... #-o

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Malak pisze:Prawda jest tak, że zawsze znajdzie się jakaś grupka imbecyli, którzy lubią utrudniać życie innym ludziom.
Z ręką na sercu - w jakiż to sposób oni Ci utrudniają życie?
Malak pisze:Jak chcą to niech sobie ten krzyż postawią przed domem...warty sobie ustalili w obronie krzyża, a nie ma komu pomagać jak zaleje miasto !!!
To samo można powiedzieć o dużo liczniejszych, często podpitych bysiach z drugiej strony.
Naprawdę nie widać nic z drugiej strony, nie ma refleksji jakiejś? Tylko napierniczyć z klawiatury "moherom"?
Naprawdę, "jazda z szablami idzie w dym i goli"...
Malak pisze:Powiem tak...WYJEBCIE MI TEN KRZYŻ Z TYMI HARCERZYKAMI, BO KREW MNIE ZALEWA !!! (...) imbecyli
Again, manner please.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... ciola.html

Ciekawe.
Mysle, ze tylko patrzec, jak w Polsce tez sie w tym temacie ruszy.
Obrazek

Franklin
Wałkarz

Post autor: Franklin »

ta.. :? przez duchownych którzy nie powinni nimi być.Proszę ludzie nie oceniajcie wszystkich katolików patrząc na zachowania niektórych z nich

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Mam taką nadzieję.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

KrzysiekW pisze:Z ręką na sercu - w jakiż to sposób oni Ci utrudniają życie?
1. Robią wielki szum w sprawie, która powinna być zakończona dawno temu
2. Przez swoją głupotę są wykorzystywani politycznie
3. Obcokrajowcy patrzą na nas jak na debili, ponieważ krzyż który powinien nas łaczyć tak naprawdę nas dzieli...
4. Dojdzie do tego, że trzeba będzie użyć siły żeby ten krzyż przenięść (a wiadomo, że będą wtedy bardzo pokrzywdzeni)
5. Niech bronią wartości których warto
6. Jak wspomniałem, mogą się w lepszy sposób przysłużyć niż obrona jakiegoś krzyża przed duchami
7. mogę wymieniać dalej...ale miejca by mi zabrakło...
KrzysiekW pisze:To samo można powiedzieć o dużo liczniejszych, często podpitych bysiach z drugiej strony.
Naprawdę nie widać nic z drugiej strony, nie ma refleksji jakiejś? Tylko napierniczyć z klawiatury "moherom"?
Naprawdę, "jazda z szablami idzie w dym i goli"...?
Nie jestem uprzedzony do nikogo, ale głupoty nienawidzę...Ci ludzie z drugiej strony robią więcej niż sobie zdajesz z tego sprawę...
KrzysiekW pisze:Again, manner please.
Panuje wolność słowa i szczerze nie znalazłem delikatnych słów na ten przejaw głupoty ;)
...Who dares wins...
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Wiadomości w TVP. To jest karwa straszne. To jak i co powiedzieli o wczoraj przekracza moje pojęcie słowa manipulacja i kłamstwo, to jest jakieś masowe pranie mózgów. No i oczywiście nastepny news o tym, ze umarł proboszcz mojej parafii. Kogo to do jasnej cholery obchodzi? To jednak jest państwo wyznaniowe, posługujące się mediami do ogłupiania ludzi. Chciałbym, żeby ten kraj był po prostu normalny. Taki, w którym jeden drugiemu nie zaglada do łóżka, trzeci czwartemu nie stawia krzyża w ogródku, piąty szóstemu nie ma prawa przypieprzyć bezkarnie, a reprezentacja w piłke i bata i gra na wysokim poziomie na wszystkich pozycjach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Kultury bo polecą tymczowe bany za chamstwo.
Obrazek
T

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Pytałem jak utrudniają Tobie osobiście, bo taki problem wkazywał ton wypowiedzi. Blokują przejście do knajpy, na spacer, zagłuszają fajną muzykę puszczaną z komóry?
Malak pisze:Nie jestem uprzedzony do nikogo, ale głupoty nienawidzę...
Ależ jesteś. Ja widzę sporo uporu (głupoty) po obu stronach, Ty przyczepiłeś się do jednej.
Malak pisze:Ci ludzie z drugiej strony robią więcej niż sobie zdajesz z tego sprawę...
Ach, ten tajemniczy trzykropek na końcu... Oświeć mnie, proszę. Poważnie, bo nie wiem, co takiego robi podpita tłuszcza z drugiej strony, nie protestująca przeciwko obecności krzyża w tym miejscu, tylko wyśmiewająca wiarę, często wręcz ordynarnie i prymitywnie. Pytam o tę część drugiej strony, bo ona najczęściej była pokazywana w relacjach.
Nie pytam o ludzi rzeczowo dyskutujących z "obrońcami krzyża".
Malak pisze:3. Obcokrajowcy patrzą na nas jak na debili, ponieważ krzyż który powinien nas łaczyć tak naprawdę nas dzieli...
Wiemy, wiemy. :D "Co napisze o nas prasa na Jamajce?" ;) Po kiego grzyba nakręcać tych spod krzyża napuszczając na nich np. debili skaczących po latarniach. To dopiero jest pożywka dla prasy.
Malak pisze:Panuje wolność słowa i szczerze nie znalazłem delikatnych słów na ten przejaw głupoty ;)
Nie wiem, dla mnie wolnośc słowa nie jest usprawiedliwieniem na kloaczny język, nawet w wypadku dośc irytująych zjawisk. Ale czasy się zmieniają, wiem.
@ Jasiuuu - dziękujemy modowi za wejście. :)

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Jasiuuu pisze:Kultury bo polecą tymczowe bany za chamstwo.
Nie uważam, żebym kogoś osobiście uraził...ale jak chcesz...będę od teraz używał "***" jak tak bardzo komuś to przeszkadza...
...Who dares wins...
Obrazek

ODPOWIEDZ