![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Co do samej relacji, dobrnąłem do Wawy dopiero dzisiaj o 11:50 i dopiero przebiłem się przez te 25 stron wypocin :0
wiem ze jest duzo emocji i zanim poszły jakiekolwiek konkretne relacje, połowa składu została nabita na pal i dostała autobana z etc2011
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
nie żebym miał pretensje bo rok temu jeszcze w niedzielę pisałem o zbanowaniu włochów
WINNI LUBIA SIE TLUMACZYC
dajcie nam chociaz tyle, zaba napisze za pare dni jak skonczy pisac kronike swohc wpsanialych i statyczstycznych
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Wracając do tegorocznego esc/etc.
W tym roku był pierwszy singiel, pojechałem na niego jako jedyny ze składu, mecz rewanż do dobry tur, zeby przećwiczyć wiele armi i poznać poziom zagraniczniaków, niestety przyjechało ich mniej niz sie spodziewałem i nie udalo sie wyjsc z zalozenia, 10:10 jego armią, 20:0 moją(wzialem gięte demony, reszta miala rozne dziwne armie
na esc były te sname tereny, sędziowie itp. wiec w sobotę rano byłem juz mocno rozgrzany i gotowy do gry. Szybkie 20 : 0 z tk, granie tą armią kilka lat bylo wielce pomocne, w szybkiej masakrze pomogło takie oto zagranie, na które pozwolił JJ:
szarżowałem tankiem idealnie na wprost na tył gwardi (na 15 cali), zabrakło milimetra, ale robiąc free pivot na końcu szarży dziabnąłem rogiem w jego róg oddziału
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Co do moich bitew:
20:0 Tk australia
8:12 demony niemieckie
armia remisujaca stubborn i papa nurgla srajacy nurglingami. jedyna ocpją na ugryzienie duzych punktów była kombinacja szarz na 3 tury, której się podjąłem: 6 rycerzy szarzuje w 3 bazy nurglingów, zeby odblokwac drogę tanka do plagusów z bsb, za czolgiem podaza altar, w kolejnej turze demony nie majace tam zadnego innego screana dostaja czolg na plagusow, gienie ze dwoch i stoimy
10:10 vc finlandii
nie jest to dobry mecz, sama piechota 23 gwardii wargulf raty. przeciwnik byl na tyle slaby ze 2 3 turze wpadlem mu tank na 5d3 impactow + oltarz w 13 gwardzistow, mialem overrun oltarzem w oddzial z generalem i necrosem... ale nie zabilem gwardii... zgineli w ostatniej turze po 3 gridowaniu.
austria 10 : 10 lizzie
z ciekawostyek to udany destroy na kuźni, i zbaite 2 skinki ze stedzia z armaty, po wyczyszczeniu smietnika i spolowieniu gwardii i stracie u mnie 2 malych jazd byl koniec bitwy
grek 7 : 13 WOCH
przyjalem armi ktorej nikt nie chcial ze wgledu na gateway, na wstepie dzieki zaba (kurwa) ze przysiadles sie przekazujac mi swoje zle fluidy, 3x missfire w 1 turze w tym na tanku bsb na dysku z S5 zabil mi 17 rycerzy siedzac w kanapce z 4 oddzialami, wytlukl 3 do nogi... moj wrog mial 6dd i zero scroli a cala magia zbailem w bitwie pol bsb i 4 maruderów ( wszyscy herosi przezyli mi bitwe ) dodatkowo ukradlem 3 czary w tym gateway z demona... ;/ i nic. gdyby demon obla 1 na 4 stubborny bez rerolla bylo by 12 : 8 dla mnie
Wloch Dow 10:10
on mi zczyscil 1 flanke z 2x rycerz i 2 cnnony a ja mordowalem druga. problem jedynie w tym ze wloch zbail mi 12 rycerzy z 8 menitero + malakaja od boku w ture. kluczowe bylo trzymanie go za jaja przez cala bitwe i chlopak ze smutkiem w oczach nie mogl popelnic nawet najmniejszego wala, nawet podchodzac do sedziego 4 metry za stolem nie tracielm blatu z LOS-A
Co do samego wyniku druzyny
natowmiast moije nieobiektywne zdanie ( jako uczestnika nie moze byc obiektywne jest takie ):
cofnijmy sie 4 lata wstecz, z 1 etc pamietam 2 pechowe masakry Mariosa i Niedziela, w calym turnieju, cale szczescie byly to rozne mecze i udalo sie te masakry odrobic. z drugiego etc pamietam porazke barba z sylwania 16:4, moja masakre z asgerem
Natomiast
Zaba i Malal zdobyli po 34 punkty i nie wynikalo to z ich zlego przygotowania czy ogrania... po prostu ich przeciwnicy rzucali jak pojebani. obserwowalem wszystkie bitwy malal bo gral obo wiekszosc z nich w meczach z he/emp/emp/skav/skav powinien miec z 90pkt + remis z lizzie na koniec. 100pkt i nie bylby to fart czy przypadek, mala 2x stracil z 13stki na ifece lorda i wraty, raz z cannona bsb i lorda, mial fazy magi gdzie na 8pd nie przepychal ani jednego czaru na wrogie 3dd zeby zablokowac stardragona zambie i na dokladke rzucil 4 na ovveran ghulami w smoka i zabraklo cala, sam widzialem jak 7 fell batów w dwoch bitwach ginie na maszynie z magiem lub bolcu. zaba mial jeszcze gorsze przezycia i mozna by o tym napisac ksiazke, ale zostawiam to jemu samemu bo jest tego duzo wiecej, wystarczy podac ze niemiec z ktorym zaba powinien wygrac, bo ten pchac sie 3 ratami i niepalna gwardia z lordem na gwardie z kotlem i pokiem w srodku to maly mag rzucil w bitwie taki zestaw ze wyliczylismy jego szanse na 1: 72 000 w skrocie 3x iff z 2 kosci gina 2x zady i assasin potem 2 kolejne missle weszly na missdipel zaby a ostatni jak nie bylo juz maga lorda. w biwtie z ausrią standardem bylo jak tracil 4 gwardistow od bolca ( ward5+ i strzal z organek i ginie 10 gwardzistów ( ward 5 + ) hydra 2 ture w klocu z herosami , w sumie w calej biwtwie 36 A po herosach i nie ma KB ( w calym turnieju nie rzucil zaba KB )
mozna sie z tego smiac alb nie ale jak zaba w polowie swoich bitew krzyczal cos w stylu
" TAAAk taaaaak , udalo się znowu rzucilem 6 ... na poka,,, taaaaak czyli ja tez moge wysoko rzucac " i to dzialo sie naprawde.
potem w przerwie zaba mowi
" Ani kroku w tył ! ani kroku w tył, szarpiemy, ja tez w kocnu zremisuje na tym turnieju :rotfl"
dobry humor nie opuszczal nas przez caly turniej
dlatego mimo 2 x 34pkt naszych dwoch doswiadczonych kolego ja i w moim odczuciu sa usprawiedliwieni, gdyz widzialem na wlasne oczy jak los ich pokrzywdzil
Na pocieszenie klatwa OGROW z etc 2007 odeszła raz na zawsze
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
I jeszcze na koniec, przeciwnicy wcale nie byli lepsi ani my gorszi niz rok temu, moze tak to wyglada na 1 rzut oka, ale tak nie bylo, mielismy bardzo dobre rozpiski i dobrze parowalismy, bylismy do tego przygotowanij, kazdy gral sporo swoja armia, najmnije ( JA ) i jedno zdanie ze furion nie gral z bestiami niech nie wypacza tego co powiedzialem, bo nikt nie trenowal z marginalnymi amriami do ktorych nie mialby dostawiany, cwiczylismy p[rawdopodobne meczupy, a to byl jedyny taki przypadek.
no i na sam konice, ja bym wrocil do systemu jak za czasow kapitana debka
jeszcze raz sorki za slaby wynik , mam nadzieje ze bede mial jeszcze szanse ten wynik poprawic
dziekuje tez za wiare we mnie jako ze robson po 5 miesiacach zimowej przerwy oduczyl sie grac, przyjmuje cala krytyke z usmiechem na ustach na klate, gdyz wzorowemu reprezentantowi nie przystoi odpowiadac na takie zaczepki, a nie przystoii dlatego ze:
" ZGODA BUDUJEBO POLSKA JEST NAJWAZNIEJSZA"