Dobre . Osobiście jestem za pierwszą wersją. A tak na poważnie, cały ten bałagan z krzyżem to jakaś kpina. Powinni zabrać go z tego miejsca i to jak najszybciej, bo psuje widok na Pałac Prezydencki i jego miejsce jest w kościele.Morsereg pisze:moze cos takiego:
...
Krzyz
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Krzyz
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
A wiesz czemu to mur runął przed blondynką?Virgo pisze:Krzyż jak stał tak stoi
No właśnie.
Ciekawe jest to jak zręcznie starasz się nie odpowiadać na moje pytania:
bigpasiak pisze:
Tylko powiedz mi kto zaczął tę histerię i po co?
CO ma upamiętniać ten krzyż?
Tragedia rozegrała się w Smoleńsku;
Prezydent leży na Wawelu [ abstrahując już od tego dlaczego tam leży... ];
Reszta na różnych cmentarzach...
Pierwsze najbardziej odpowiednie, wiadomo Jarek jakoś musi być uwidoczniony...Morsereg pisze:moze cos takiego:
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Sarkazm i ironia jest domeną inteligentnych ludzi więc postaraj się trochę bo mnie obrażasz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Dobranoc.
Abandoned
Abandoned
Trafiłeś w sedno. Potrzebne są symbole. Kręci się to polskie reality show
z tłumem rzucającym się na siebie i patrzącym tam gdzie zaświeci reflektor.
Po obu stronach mamy wielkie ,upolitycznione, pozbawione obiektywizmu MEDIA.
Dziennikarską rzetelność i potrzebę pokazywania tego co ważne dawno zastąpiły -
biznes, ambicje, potrzeba dominacji nad przeciwnikiem jednostek owymi mediami sterujących.
z tłumem rzucającym się na siebie i patrzącym tam gdzie zaświeci reflektor.
Po obu stronach mamy wielkie ,upolitycznione, pozbawione obiektywizmu MEDIA.
Dziennikarską rzetelność i potrzebę pokazywania tego co ważne dawno zastąpiły -
biznes, ambicje, potrzeba dominacji nad przeciwnikiem jednostek owymi mediami sterujących.
http://demotywatory.pl/1979700/Mysl-niestandardowo
taki piękny democik odnośnie tych wydarzeń - mówię ze strony autora, choć jako katolik-laik.
taki piękny democik odnośnie tych wydarzeń - mówię ze strony autora, choć jako katolik-laik.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
raczej Arbitratorzy z Adeptus Arbites space marini nie zajmują siętaką drobnostką.
-
- Masakrator
Sądzę, iż chłopcy z Pustkowi Chaosu by się nadali. Przy nich ten cały krzyżowy motłoch to banda niewiniątek
Podesłać kilku ?MAĆKO pisze:Hehehe jak dla mnie to mogą być nawet space marinsi z bolterami... byle żeby poskutkowało:)
Ogólnie dopiero dziś przebrnąłem przez temat i ciesze się , że dyskusja wygląda w miarę normalnie (no chyba , że Jasiuu ciął już temat) oby tak dalej obywatele
Bez odgórnego polecenia nikt w policji tego Krzyża nie zdejmie.MAĆKO pisze:Z samego polecenia sądu nie... ale weż pod uwagę że to daje pewne pole do popisu róznym służbom mundurowym A nuż sie trafi jakiś Pan policjant który ma podobne podejscie do sprawy jak wieszkość z nas:P
Co do tablicy, to według mnie powinna ona konflikt rozwiązać (w końcu na niej też jest krzyż). Ale obrońcy chcą widocznie, aby przed pałacem stanął pomnik (najlepiej złoty i wielgachny) ŚP Lecha Kaczyńskiego, z napisem "Zamordowany w wyniku zamachu w Smoleńsku, który był efektem spisku zawiązanego przez rosyjskich czekistów z Kremla pod wodzą Putina i lumpen-liberalnej, żydo-komuny pod wodzą Tuska.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."