Krzyz
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Krzyz
A ja chce żeby na tablicy była jeszcze gwiazda dawida, pentagram, lisc konopi(jako symbol hmm... życia?! ) i i odbicie łapy króla lwa(interesuje mnie tylko autentyczne) a na tym wszystkim bedzie sobie siedział Budda bo jest on symbolem oświecenia... I co z tego że ja chce? Ma to być świecka tablica bez żadnych desek i gwoździ... takie jest moje zdanie...
z policji nie. ale BOR juz dawno to powinien zrobic. tylko widac wlasnie jakie by byly reakcje, tlumu i opozycji.Bez odgórnego polecenia nikt w policji tego Krzyża nie zdejmie.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Tak gwoli ścisłości, o głęboko chrześcijańskim charakterze Władcy Pierścieni mogą mówić tylko osoby, które go nie czytały. Chyba im się pomyliło z Lewisemszrama pisze:http://demotywatory.pl/1979700/Mysl-niestandardowo
taki piękny democik odnośnie tych wydarzeń - mówię ze strony autora, choć jako katolik-laik.
A czy kiedyś się nadawali?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Też pierwsze słyszę. To, że pojawiają się wątki które obecne są w każdej kulturze, każdej mitologii (szczególnie w tym przypadku celtycka, germańskie, skandynawskie) to nie znaczy od razu, że wp ma chrześcijański charakter...szrama napisał(a):
http://demotywatory.pl/1979700/Mysl-niestandardowo
taki piękny democik odnośnie tych wydarzeń - mówię ze strony autora, choć jako katolik-laik.
Tak gwoli ścisłości, o głęboko chrześcijańskim charakterze Władcy Pierścieni mogą mówić tylko osoby, które go nie czytały. Chyba im się pomyliło z Lewisem
A opowieści z Narni rzeczywiście mają taki biblijny charakter (może dlatego tak mi się nie podobały jak byłem młodszy )
I ma rację .Żaba pisze:tako rzecze J.K.M. trzeci bliźniak
Ż.
Spoko, ale PO też nie bardzo .Żaba pisze:P.S. a tak BTW to w takim razie PIS dał się wrobić w obronę krzyża jak niepełnosprytne dziecko, sami sobie strzelili w kolano ergo nie nadają się do rządzenia
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
w pierwszej turze wyborów głosowałem na JKM. Decyzja o poparciu Kaczki którego wizja to państwo totalne a liberalizm jest największym wrogiem, jest zaprzeczeniem dotychczasowych deklaracji JKM. Dlatego z całego serca życzę JKM koalicji z Pisem, coby na własnej skórze poczuł jak wygląda wspólna współpraca aczkolwiek mojego głosu już nie dostanie, spieprzaj dziadu
pozdro,
Ż-34
P.S. wpełni zaakceptowałbym brak poparcia dla któregokolwiek z kandydatów, klerykalny Komorowski też nie jest szczytem marzeń gorszy byłby już tylko Gowin
pozdro,
Ż-34
P.S. wpełni zaakceptowałbym brak poparcia dla któregokolwiek z kandydatów, klerykalny Komorowski też nie jest szczytem marzeń gorszy byłby już tylko Gowin
Przestałem czytać w tym miejscu i poszedłem zwymiotować troszeczkęŻaba pisze:w pierwszej turze wyborów głosowałem na JKM.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
o tym że władca pierścieni nie ma głęboko chrześcijańskiego charakteru mogą mówić tylko osoby, które nie wiele wiedzą o TolkienieVirgo pisze:Tak gwoli ścisłości, o głęboko chrześcijańskim charakterze Władcy Pierścieni mogą mówić tylko osoby, które go nie czytały. Chyba im się pomyliło z Lewisemszrama pisze:http://demotywatory.pl/1979700/Mysl-niestandardowo
pozdrawiam
@Żaba
w sprawie 2 tury - JKM wiedział że stanowisko prezydenta nie ma jakiejś wielkiej władzy samo w sobie. Kaczyński i Komorowski jako prezydent wiele złego dla Polski by nie zrobili. Problem pojawia się z powodu veta... i tu JKM był przeciwny monopolowi władzy który niestety na dobre Polsce nie wyjdzie(niezależnie w czyim wykonaniu...)
w sprawie 2 tury - JKM wiedział że stanowisko prezydenta nie ma jakiejś wielkiej władzy samo w sobie. Kaczyński i Komorowski jako prezydent wiele złego dla Polski by nie zrobili. Problem pojawia się z powodu veta... i tu JKM był przeciwny monopolowi władzy który niestety na dobre Polsce nie wyjdzie(niezależnie w czyim wykonaniu...)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Rafał_Pękala pisze:o tym że władca pierścieni nie ma głęboko chrześcijańskiego charakteru mogą mówić tylko osoby, które nie wiele wiedzą o TolkienieVirgo pisze:Tak gwoli ścisłości, o głęboko chrześcijańskim charakterze Władcy Pierścieni mogą mówić tylko osoby, które go nie czytały. Chyba im się pomyliło z Lewisemszrama pisze:http://demotywatory.pl/1979700/Mysl-niestandardowo
pozdrawiam
a cały temat jak zwykle poważny tylko z tytułu... w środku guano śmierdzące...
-
- Masakrator
Akurat dyskusja jest prowadzona całkiem merytorycznie. Tylko ostatnie dwie strony faktycznie nie trzymają poziomu. Gdyby nie było problemu, nie mielibyśmy tego tematu na forum.
Jakby mnie kto pytał... Fakt, faktem akcja z krzyżem jest żenująca, ale ja już chyba wolę ten krzyż niż żeby tam pomniki stawiali. Jak ja umrę to też mi pomnik pod domem postawią? To będzie jeszcze bardziej dobitnie pokazywało jak daleko sięga ludzka głupota.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Dla mnie glosujący na JKM robią sobie jaja W sumie można ,chociaż jak mi kumpel powiedział kiedyś ,że głosuje na Leppera bo chociaż będzie śmieszniePrzestałem czytać w tym miejscu i poszedłem zwymiotować troszeczkęw pierwszej turze wyborów głosowałem na JKM.
Co do samego krzyża i tej całej pseudo afery ...fanatyzm katolicki w czystej postaci Najbardziej rozwaliła mnie akcja jak przyszła ekipa (harcerze i księża ) po krzyż ,a broniące go babki na klęczkach odprawiały modły i wyzywały czarnych ,że zostali przekabaceni owned Jak tak patrze to w sumie opier... się z nimi tzn. każda inna grupka czatująca w środku miasta blokująca ruch i pałac prezydencki byłaby szybko spacyfikowana Zrobiliby im drugie KDT i po sprawie