Zzap!Skryre Army commanded by Ikit Claw himself (skavy 2070)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Zzap!Skryre Army commanded by Ikit Claw himself (skavy 2070)

Post autor: KrzysiekW »

Co by było gdyby...
...gdyby ta rozpiska nie została zmiażdżona ciosami krytyki, gdybym pomalował ok. 150 skavenów (Ikita i kilku gości "już" mam) i gdybym wybrał się na Tropik. Aha, i gdybym miał gracza do pary.
Ale mimo tych gdybań wklejam tutaj, by poczytać Wasze opinie. :)

Ikit Claw, Chief Warlock @ 410 Pts
General; Magic Level 4; Small Warpfire Thrower;
full technoarcana
5 Warpstone Tokens, Warpstone Armour, Death Globes, The Foul Pendant, Storm Daemon

Beesp-Etshneek Warlock Engineer @ 135 Pts
full technoarcana
2 x Dispel Scroll

Goudiss Chieftain BSB @ 119 Pts
Heavy Armour;
Warpstone Amulet, Sword of Might

22 Clanrat Slaves @ 48 Pts
Musician

21 Clanrat Slaves @ 46 Pts
Musician

2 x 21 Clanrats @ 180 Pts
Standard; Musician,
Ratling Gun

21 Clanrats @ 195 Pts
Warpfire Thrower

2 x 6 Warplock Jezzail teams @ 120 Pts

1 Clan Skryre Experimental Chemical Mortar (Halfling Hot Pot) @ 50 Pts
Crew: 3 Warp-Chem-Engineers

2 x 2 Poison Wind Globadiers @ 20 Pts

3 Poison Wind Globadiers @ 30 Pts

2 x Warp-lightning Warp Cannon @ 100 Pts

6 Night Runners @ 42 Pts
2ndWeapon

12 Giant Rat Pack (2 Packmasters) @ 60 Pts

5 Gutter Runners Tunnelling Team @ 85 Pts
Poisoned AddHand Weapons

Casting Pool: 9
Dispel Pool: 5

Models in Army: 162
Total Army Cost: 2070 (jak w pysk strzelił)

Czemu Ikit? Bo go lubię. :) A do tego lubię grać na speciale i inne dziwne rzeczy (ma się w końcu doomwheela, nie?)
Poza tym czaruje całkiem nieźle (szkoda tylko tych przerzutów z Heaven, teraz już nie są takie fajne). No i wydaje się, że może wybierać czary, a to już też fajnie.
Obrazek
Reszta armii zrobiona na Skryre - dużo sprzętu AGD (w tym WFT - jak Skryre, to tego nie może wszak zabraknąć!), moździerz (zasady hot - pota), nawet elektryk dostał "klamkę". Niewielki kontyngent Eshinu oraz tropiciele z Moulder. Zasady Tropiku - jest special, jest armia klimatyczna, są dodatki.
Mógłbym wywalić BSB i pójść już całkiem na technikum.
A może jednak się uda pomalować?..
Z góry dziękuję za kometarze, pozdrawiam
Krzysiek
Ostatnio zmieniony 6 cze 2007, o 11:51 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

zapis "choose the spells" na pewno nie pozwala Ci wybierać czarów ;)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

maluj, maluj. To pokazemy tym nooba jak sie gra w WFB razem : P

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Fajny klimat :) A ikit calkiem fajny jest.
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Dziękuję za komentarze. Zwłaszcza ten o klimacie, bo obawiałem się, że wpadnie ktoś, popatrzy i wygarnie, że sobie klimatem wycieram wredną SAD - szczurzą - mordę. :)
szafa@poznan pisze:zapis "choose the spells" na pewno nie pozwala Ci wybierać czarów ;)
No mnie też brakuje takiego sformułowania "instead of rolling them", stąd tryb przypuszczający "wygląda że może". ;) Oglądałem innych bohaterów i im z kolei nie pisano "choose" tylko jakiej szkoły magii mogą używać. Stąd moje przypuszczenia. Pooglądam inne zapisy w podręcznikach. :)

@TruePunk - jeszcze chwilę mnie popodpuszczasz i uwierzę że a) dam radę pomalować ten dzikie stado szczurów w 2 m-ce i b) rzeczywiście chciałbyś zagrać w parówce ze mną. Nie grałem w parze na turnieju i obawiam się, że mógłbym być gorszy niż, używając Twojej nomenklatury, "parówka". ;)

Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

fajne
jesli chodzi o ikita to nie poczaruje sobie skoro masz tylko 9kostek (zabiera 2x sloty?)
jednak z kims pokroju magicznego da rade
ogolnie fajna rozpiska
taka lajtowa :) ale ze smaczkiem

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

zafael pisze:ogolnie fajna rozpiska
taka lajtowa :) ale ze smaczkiem
Dziękuję! :)
zafael pisze: jesli chodzi o ikita to nie poczaruje sobie skoro masz tylko 9kostek (zabiera 2x sloty?)
jednak z kims pokroju magicznego da rade
Tak, Ikit (podobnie jak wszystkie speciale u skavenów, co jest momentami głęboko krzywdzące) zajmuje lorda i herosa. Niby ma spaczeń, generuje 5 kostek, a błyskawicę może odpalić nawet na 6 kostkach, tylko że to wszystko nieco ryzykowne. ;) Już nim grałem ze 4 razy i za każdym razem się sprawdzał (najlepszy strzał to 5 chosenów jednym "kopnięciem". 3d6 z S5 robi swoje...) Tylko że to były armie na 3.000+, więc miał innych magów do pomocy i wyciągania kostek i scrolli u przeciwnika.
Mogę skądś wziąć 25 pkt i zamienić BSB na maga, ale, jak napisałeś, grałbym w sojuszu jeśli już, to z czymś magikowym, z kilkoma boundami itp. I tak mi się też wydaje że powinno dać radę. :) Gdyby...

Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Dorzucasz tzeentchowy chaos i ikit ma nagle 10 kostek dla siebie :P!

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Coś mój współgracz wspomina o HE, siakimś Teclisie itp. ... ;) Zobaczymy. Ja natomiast, zobaczywszy dopuszczenie Klawmunkasta, zacząłem się zastanawiać nad jego obecnością w tej armii. Daje przerzuty misfire, co przy dwóch działach i WFT jest ciekawe. Ma swojego bounda, a za resztę punktów mogę wziąć jeszcze jednego elektryka ze Storm Daemonem i DS-em, co da mi dwa bound spelle (błyskawice), jedną bardzo dużą błyskawicę (3d6) i jedną zwykłą.
Co prawda tracę dostęp do różnych dziedzin magii, ale ogólnie wychodzi chyba na plus.
Trza tylko to pomalować (prawie) wszystko...

ODPOWIEDZ