Pytania o Black Orki
Moderator: Kołata
Re: Pytania o Black Orki
chyba najlepiej 2 bronie.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Jak coś lepiej opancerzone i jest tego mniej, to chyba jednak lepsze GW (Chociażby na bretońskich czy imperialnych rycerzy) S6 całkiem dobrze otwiera puszki 

Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
15 ataków z S5 bo supporting attacks to dalej tylko 1 atak. I tylko w 1 turze, bo jak nie rozkręcę, to potem stoję z nimi łechtając je S4. Wolę te 10 ataków z S6 

Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Jasne, macie rację... Źle zrozumiełem poprzedni post 

Ostatnio zmieniony 16 sie 2010, o 22:46 przez Voodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
obawiam sie (mam nadzieje), ze supporting attak jest co ture 
akapit twierdzi (w wolnym tlumaczeniu), ze możemy zrobić tylko jeden atak z tyłu bez względu na profil, frenzy itp duperele, bez względnu na zasady specjalne i tym podobne inne niespodiewane efekty (czyli np: banner of butchery dałby dodtkowy atak tylko tym w pierwszym szeregu ... - a więc robi sie bezużyteczny ... )
co więcej - poniewaz to są black ork's to możemy sobie co ture zmieniac broń - armed to da teef
tak więc - w pierwszej turze pierszy szereg 2 bronie i drugi jeden atak (15 razem) z sialą 5.
a druga i kolejne siła 6 (10 ataków) lub siła 4 (10) ale za to z tarczą

akapit twierdzi (w wolnym tlumaczeniu), ze możemy zrobić tylko jeden atak z tyłu bez względu na profil, frenzy itp duperele, bez względnu na zasady specjalne i tym podobne inne niespodiewane efekty (czyli np: banner of butchery dałby dodtkowy atak tylko tym w pierwszym szeregu ... - a więc robi sie bezużyteczny ... )
co więcej - poniewaz to są black ork's to możemy sobie co ture zmieniac broń - armed to da teef

tak więc - w pierwszej turze pierszy szereg 2 bronie i drugi jeden atak (15 razem) z sialą 5.

Ostatnio zmieniony 16 sie 2010, o 20:51 przez ytsunkai, łącznie zmieniany 1 raz.
ytsunkai pisze:obawiam sie (mam nadzieje), ze supporting attak jest co ture
Supporting ataki sa w kazdej turze walki.
Black Orkasy nie moga zmieniac broni w trakcie walki. Wybieraja ja przed walka i uzywaja tej samej broni do konca walki. Jest to jasno opisane w ich zasadach.
Black Orkasy nie moga zmieniac broni w trakcie walki. Wybieraja ja przed walka i uzywaja tej samej broni do konca walki. Jest to jasno opisane w ich zasadach.
tak, zgadza sie, moja wina, nie zastanowilem sie nad teksetm do końca - maja wybór broni na każdy kombat, a nie każdą ture combatu.
pozdro
supporting attacks w każdej turze, ja pisałem że S5 tylko w 1szej
I całe to zamieszanie przez małe niezrozumienie 

Ostatnio kupiłem box BO. Mieliście problem ze sklejaniem ich? Czy może tylko w moim odczuciu plastikowe BO są tak fatalnie zrobione że wszystkie elementy, poza głowami, trzeba spinować.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
co ty chcesz w nich pinować?LuciusII pisze:Ostatnio kupiłem box BO. Mieliście problem ze sklejaniem ich? Czy może tylko w moim odczuciu plastikowe BO są tak fatalnie zrobione że wszystkie elementy, poza głowami, trzeba spinować.
klej do plastiku (do modeli) a nie super glue i wszystko jest na swoim miejsu

a nie 3? Z bazy mają 1, dodatkowa broń to +1 i sztandar jeszcze 1, czy coś źle liczę? ;>