Pytania o Black Orki

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Re: Pytania o Black Orki

Post autor: loko »

chyba najlepiej 2 bronie.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Zależy z czym walczysz, ale na większość przeciwników najlepiej rzeczywiście z 2 brońmi iść. Masz wtedy dużo ataków z całkiem konkretną siłą.

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Jak coś lepiej opancerzone i jest tego mniej, to chyba jednak lepsze GW (Chociażby na bretońskich czy imperialnych rycerzy) S6 całkiem dobrze otwiera puszki :P
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

lepiej je otwiera liczba powtorzen. wolisz 10A S6 czy 20 atakow S5?

nindza77
Wodzirej

15 ataków z S5 bo supporting attacks to dalej tylko 1 atak. I tylko w 1 turze, bo jak nie rozkręcę, to potem stoję z nimi łechtając je S4. Wolę te 10 ataków z S6 :)
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

quas
Niszczyciel Światów

moge poprosic o str w RB gdzie pisze ze tylko w 1 rundzie?
z gory thx

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Jasne, macie rację... Źle zrozumiełem poprzedni post #-o
Ostatnio zmieniony 16 sie 2010, o 22:46 przez Voodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

ytsunkai
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ytsunkai »

obawiam sie (mam nadzieje), ze supporting attak jest co ture :)

akapit twierdzi (w wolnym tlumaczeniu), ze możemy zrobić tylko jeden atak z tyłu bez względu na profil, frenzy itp duperele, bez względnu na zasady specjalne i tym podobne inne niespodiewane efekty (czyli np: banner of butchery dałby dodtkowy atak tylko tym w pierwszym szeregu ... - a więc robi sie bezużyteczny ... )

co więcej - poniewaz to są black ork's to możemy sobie co ture zmieniac broń - armed to da teef :)

tak więc - w pierwszej turze pierszy szereg 2 bronie i drugi jeden atak (15 razem) z sialą 5.

a druga i kolejne siła 6 (10 ataków) lub siła 4 (10) ale za to z tarczą :)
Ostatnio zmieniony 16 sie 2010, o 20:51 przez ytsunkai, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

ytsunkai pisze:obawiam sie (mam nadzieje), ze supporting attak jest co ture :)
co więcej - poniewaz to są black ork's to możemy sobie co ture zmieniac broń - armed to da teef :)

tak więc - w pierwszej turze pierszy szereg 2 bronie i drugi jeden atak (15 razem) z sialą 5.

a druga i kolejne siła 6 (10 ataków) lub siła 4 (10) ale za to z tarczą :)

Supporting ataki sa w kazdej turze walki.
Black Orkasy nie moga zmieniac broni w trakcie walki. Wybieraja ja przed walka i uzywaja tej samej broni do konca walki. Jest to jasno opisane w ich zasadach.
Obrazek

ytsunkai
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ytsunkai »

Black Orkasy nie moga zmieniac broni w trakcie walki. Wybieraja ja przed walka i uzywaja tej samej broni do konca walki. Jest to jasno opisane w ich zasadach.

tak, zgadza sie, moja wina, nie zastanowilem sie nad teksetm do końca - maja wybór broni na każdy kombat, a nie każdą ture combatu.

pozdro

quas
Niszczyciel Światów

RB na pamiec nie znam ale jak ost czytalem supporting attack to stalo ze w kazdej turze.
dlatego jak dowiaduje sie o takich newsach to od razu prosze o strony RB.

nindza77
Wodzirej

supporting attacks w każdej turze, ja pisałem że S5 tylko w 1szej ;) I całe to zamieszanie przez małe niezrozumienie :D

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Ostatnio kupiłem box BO. Mieliście problem ze sklejaniem ich? Czy może tylko w moim odczuciu plastikowe BO są tak fatalnie zrobione że wszystkie elementy, poza głowami, trzeba spinować.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Daje rade kleić, ale IMO nieco denerwujące modele przy konwersjach.
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

LuciusII pisze:Ostatnio kupiłem box BO. Mieliście problem ze sklejaniem ich? Czy może tylko w moim odczuciu plastikowe BO są tak fatalnie zrobione że wszystkie elementy, poza głowami, trzeba spinować.
co ty chcesz w nich pinować?
klej do plastiku (do modeli) a nie super glue i wszystko jest na swoim miejsu :)
Obrazek

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Szary poxipol z wielkim trudem działa.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Gwarantuje Ci, ze klej do modeli plastikowych zadziała.

Czy ma na pewno mówimy o takich samych figurkach? :mrgreen:

Awatar użytkownika
XenoX
Mudżahedin

Post autor: XenoX »

Ja ci z kolei powiem tak :D na jaką liczbe pkt . wystawiałbym b orki , zawsze pojawia się tam 20 BO i boss Bo . wrzuć im rzeźniczy sztandar nogga ( + 1 atak ) co daje 4 ataki od jednego . :D
Obrazek
Moje gg ? ok - 11632281
Pozdrawiam X.

nindza77
Wodzirej

a nie 3? Z bazy mają 1, dodatkowa broń to +1 i sztandar jeszcze 1, czy coś źle liczę? ;>

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

To chyba chodziło, że jeden ma 4 ataki, a nie każdy jeden.

ODPOWIEDZ