Krzyz
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
podobno nie ma planó przeniesienia go. Fanatycy wrócą jutro po uroczystościach. No chyba że naprędce wywiozą go na co liczę gorąco.
Wydaje się, że powoli przygotowują się do przeniesienia krzyża.
Biorąc pod uwagę to, jak załatwili sprawę tablicy, przypuszczam, że krzyż będzie przeniesiony po cichu i informacje dopiero wyjdą jak przybiją go do ściany w św. Annie. I tak będzie najlepiej - po cichu i bez problemowo.
A wesołe towarzystwo spod krzyża powinno dostać mandaty i tyle. I im dłużej się kłócą, tym większe mandaty. W końcu sobie odpuszczą.
Biorąc pod uwagę to, jak załatwili sprawę tablicy, przypuszczam, że krzyż będzie przeniesiony po cichu i informacje dopiero wyjdą jak przybiją go do ściany w św. Annie. I tak będzie najlepiej - po cichu i bez problemowo.
A wesołe towarzystwo spod krzyża powinno dostać mandaty i tyle. I im dłużej się kłócą, tym większe mandaty. W końcu sobie odpuszczą.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
A ja tutaj rozumiem władze. Tak jak jestem ateistą i lewakiem, tak uważam że wysyłanie oddziałów prewencji do pałowania moherowych babć byłoby po prostu słabe. Oraz dałoby im satysfakcję bycia ofiarami. A tak podkrzyżowe towarzystwo jest wystawione jako "Polskie ZOO" w najbardziej uczęszczanym (i najbardziej imprezowym!) punkcie Warszawy, coby całe nasze pokolenie chłonęło do czego prowadzi klerykalizacja.Piotras pisze:Dokładnie jak Fanatyk napisał. Po mordach i mandaty wlepić.
To jest w pewnym sensie piękne. Nie jestem chyba aż takim optymistą jak Orliński żeby w manifo-happeningu-imprezie z 9.08 dopatrywać się momentu przełomowego dla zapateryzacji Polski, ale na pewno jakaś świadomość się budzi. Nie tylko zawłaszczenia kraju przez agresywną odmianę katolicyzmu (o tym już wszyscy wiedzieli), ale o żenadzie, wstydzie i zwykłej szkodzie dla państwa powodowane przez jego emanacje (co, pośrednio, otwiera oczy na takie kwestie jak konkordat, religia w szkołach, prawa kobiet czy niesławna komisja majątkowa).
Mohery pod krzyżem robią zajebisty prezent środowiskom lewicowym.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Bardzo trafne spostrzeżenia Tomaszu.
Mam taki sam pogląd na tę sprawę i cieszę się że przygotowania do przeniesienia krzyża idą powoli ale do celu bo kolejnych "męczenników" to już nam nie potrzeba...
Mam taki sam pogląd na tę sprawę i cieszę się że przygotowania do przeniesienia krzyża idą powoli ale do celu bo kolejnych "męczenników" to już nam nie potrzeba...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Tomash +1
Spałowanie moherów tylko przysporzyłoby im zwolenników i byłoby wodą na młyn dla PiS-u. Konserwa miałby używanie, jaka to policja brutalna, jak walczy z biednymi chrześcijanami, itp.
Spałowanie moherów tylko przysporzyłoby im zwolenników i byłoby wodą na młyn dla PiS-u. Konserwa miałby używanie, jaka to policja brutalna, jak walczy z biednymi chrześcijanami, itp.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
No ok, tylko, należy pamiętać, że obrońcy Krzyża twierdzą, że w cały sporze nie chodzi o pozostawienie symbolu religijnego przed pałacem (który jest przecież na tablicy postawionej obok przez władze) tylko o upamiętnienie ofiar katastrofy. Poza tym Kościół był za przeniesieniem Krzyża, więc cała akcja z klerykalizacją kraju tak naprawdę ma niewiele wspólnego.
Co do władzy to prawdę mówiąc nie przeszkadza jej ten Krzyż, ale jest on dla niej wygodnym tematem zastępczym, dzięki czemu nie mówi się o innych ważniejszy a niewygodnych dla rządu sprawach. Sądzę więc, że Krzyż może jeszcze przed pałacem trochę postać.
Co do władzy to prawdę mówiąc nie przeszkadza jej ten Krzyż, ale jest on dla niej wygodnym tematem zastępczym, dzięki czemu nie mówi się o innych ważniejszy a niewygodnych dla rządu sprawach. Sądzę więc, że Krzyż może jeszcze przed pałacem trochę postać.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Wierzysz im? Mieli tam ładny transparencik "Walka z grzechem zaczyna się od krzyża" i inne ładne propagandowe hasełkaTullaris pisze:No ok, tylko, należy pamiętać, że obrońcy Krzyża twierdzą, że w cały sporze nie chodzi o pozostawienie symbolu religijnego przed pałacem (który jest przecież na tablicy postawionej obok przez władze) tylko o upamiętnienie ofiar katastrofy. Poza tym Kościół był za przeniesieniem Krzyża, więc cała akcja z klerykalizacją kraju tak naprawdę ma niewiele wspólnego.
A ja sądze, że jest to właśnie argument za jego przeniesieniemTullaris pisze:Co do władzy to prawdę mówiąc nie przeszkadza jej ten Krzyż, ale jest on dla niej wygodnym tematem zastępczym, dzięki czemu nie mówi się o innych ważniejszy a niewygodnych dla rządu sprawach. Sądzę więc, że Krzyż może jeszcze przed pałacem trochę postać.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
- Shakin' Dudi
- Masakrator
ja sie tylko dziwie co kogo obchodzi banda fanatyków :p . To już nie ma ciekawszych tematów niż kilku podjarańców?
A najlepsze jest i tak to, że teraz większość ludzi przeciwko kaczce ma cały jego elektorat za takich ,,mniej inteligentnych'' ludzi
.
Już chyba wolę oglądać reklamy polsatu z akcją ,,spełniamy marzenia''
.
A najlepsze jest i tak to, że teraz większość ludzi przeciwko kaczce ma cały jego elektorat za takich ,,mniej inteligentnych'' ludzi

Już chyba wolę oglądać reklamy polsatu z akcją ,,spełniamy marzenia''

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Jakiś dziadek właśnie zbeszcześcił tablicę na pałacu rzucając słoikiem z odchodami.
http://wiadomosci.onet.pl/2211094,11,z ... ,item.html
hmm. brak słów.
hmm. brak słów.
A mi się ta akcja spodobała, brawa dla tego Pana. Bo po kiego wisi tam ta tablica?Murmandamus pisze:Jakiś dziadek właśnie zbeszcześcił tablicę na pałacu rzucając słoikiem z odchodami.
hmm. brak słów.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Wielkie brawa. Rzuca fekaliami. No fantastycznie. Pomysł sięgający intelektualnych szczytów, dostępny dotąd tylko dla pewnych przedstawicieli naczelnych, wystawianych w zoo ku uciesze gawiedzi. No ale rzeczywiście jest progres, małpy nie używają słoików.
Viva la evolucion! Zacznijmy rzucać się kałem, to zbożny cel. Szympansy tak robią i jest im z tym dobrze.
A cała kszyszofa afera to rozdmuchane do niezwykłych proporcji nic według mnie. Jakby tak tego media nie nagłośniły to nikogo by to nie interesowało. I za 2 miesiące, na szczęście zresztą, te wszystkie potężne targające narodem emocje zostaną tylko w baniakach jakichś świrów, w celu wyciągnięcia w najmniej spodziewanym momencie: "A pamiętacie, jak oni chcieli usunąć/nie chcieli usunąć krzyża?". I ciemny naród pokiwa mądrze głową i powie "tak tak, oni rzeczywiście chcieli usunąć/nie chcieli usunąć krzyża. Nie głosujmy na nich. To doskonały powód żeby na kogoś nie głosować."
Viva la evolucion! Zacznijmy rzucać się kałem, to zbożny cel. Szympansy tak robią i jest im z tym dobrze.
A cała kszyszofa afera to rozdmuchane do niezwykłych proporcji nic według mnie. Jakby tak tego media nie nagłośniły to nikogo by to nie interesowało. I za 2 miesiące, na szczęście zresztą, te wszystkie potężne targające narodem emocje zostaną tylko w baniakach jakichś świrów, w celu wyciągnięcia w najmniej spodziewanym momencie: "A pamiętacie, jak oni chcieli usunąć/nie chcieli usunąć krzyża?". I ciemny naród pokiwa mądrze głową i powie "tak tak, oni rzeczywiście chcieli usunąć/nie chcieli usunąć krzyża. Nie głosujmy na nich. To doskonały powód żeby na kogoś nie głosować."

Uerph.