Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Remx »

Jeszcze chce ocenić siłę strzelania w obu rasach, 20 Kuszników vs. 6 Flamerów z racji że koszt jest podobny.

Dzięki za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2010, o 06:58 przez Remx, łącznie zmieniany 1 raz.
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

](*,) przeczytaj sobie jakąś dobrą powieść sensacyjną, pospaceruj po parku - dobrze Ci to zrobi
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

Już to robiłem nie pomogło :P
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

myśle, ze powinieneś grać Ogrami.... w 8ed wydaja się być mega przegiea, bo maja impakty i stompy i bija z drugiego szeregu a 3 wystarczy by ie rank bonus. są szybkie i wytrzymałe - moim zdaniem najlepsza armia w tej edycji! stary, sprzedaj DE i kup OGRY! pomyśl jak ich magia kara wrogów! jak działa item że sie rzuca na ogrzą tabelke miscastów!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Czy woundy spowodwane zionięciem uzyskanym dzięki black dragon egg są magiczne ?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Wydaje mi się ze tak bo to magiczny item.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

A mi, że nie, bo jakby nie patrzeć przedmiot obdarza właściciela zasadą zionięcia. Nic o magicznych właściwościach tego zionięcia nie pisze.
Ot moje zdanie 8)

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Rasti pisze:A mi, że nie, bo jakby nie patrzeć przedmiot obdarza właściciela zasadą zionięcia. Nic o magicznych właściwościach tego zionięcia nie pisze.
Ot moje zdanie 8)
+1

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Zagrałem parę bitew z orkami i vc minimalna ilość kuszników na bitwę to 25 i chyba przestane ich wystawiać średnio na bitwę 12 jednostek ubijają to jest masakra z tymi jednostkami z t większym niż 3 gdyby nie hydra i BG było by źle. Czy wy tez wystawiacie kuszników na takie armie (o ile wiecie ze będziecie z nimi grac). Zastanawiam się nad zamianą kuszników na DR co o tym myślicie ?
A i jakie sa wasze najlepsze kombinacje czarów ? Ja przy D czarce i 2 małych - Duża Shadow Małe death a wy ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

Post autor: Rafał_Pękala »

jak masz shadow to cię nie powinien boleć T4 u przeciwnika ;)

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Z GW ? to i tak boli bo taki ork wypłaci moim 10-15 a big-unsy jeszcze więcej ataków wiec raczej moich zmiecie niż ja im coś zrobię bo i tak będę bil ostatni ;/
Obrazek

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

chodziło mi o lore of shadow i obniżanie T, więc takie orki z T2 lub T1 już ładnie schodzą od kuszników ;)

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

a no pomyliło mi sie gafa ;P dzięki :oops: a jaka magie używacie z Shadow ? metal ? death ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

death fajnie może dzialać ze snajperkami i obniżaniem statystyk z shadowa

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

ja ostatnio korzystam z deatha, bo wolę nie słyszeć, że mocna, a mi się metal spodobał nie tylko na pancerne armie.
Obrazek

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Czy czarodziejka na smoku i heros na mantikorze jest takims samym troop type?

Czy mogę rzucić Steed of Shadows na herosa na pegazie/smoku? (wg. rulebooka cały model staje się characterem).

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

1. tak

2. tak

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

a) Jak jest z szałem w tej edycji? Mam na myśli danie korsarzom sztandaru z szałem i co to by oznaczało poza dodatkowym atakiem dla każdego z nich?
b) Mistrz z soulrenderem (bronią wielką która uderza ostatnia) i inicjatywą 7 walczy z powiedzmy goblinem z bronią ręczną który ma inicjatywę niższą od niego. Kto atakuje pierwszy?

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

1. Masz dodatkowy atak i ItP, musisz szarżować na najbliższy cel tylko jak nie zdasz testu Ld, w turze w której szarżowałeś musisz gonić/overrunować, tracisz frenzy jak przegrasz walkę.
2. Strikes last to strikes last. Mistrz atakuje ostatni, inicjatywa w tym wypadku nie ma nic do rzeczy.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

LemonsMaster
Warzywo

Post autor: LemonsMaster »

Ja dopiero raczkuję tutaj w mrocznych, więc najbardziej podstawowe pytania z mojej strony.
1) Co powinienem uwzględnić tworząc Warriora? Czy ma duży wpływ na jego statystyki użycie samej włóczni czy włóczni z tarczą, użycie wzoru z kuszą w jednym ręku czy w obydwu? Ma to jakiś wpływ na statystyki, a jeśli tak, to jaki?
2) Często czytam tutaj na forum o kusznikach na shieldzie. Czy to oznacza figurkę z kuszą i tarczą naraz? Trudne do wyobrażenia. :)
3) Posiadam zestaw z modulowanymi podstawkami pod regimenty. Które z nich są najczęściej używane przez DE? Dobrze będzie zrobić np. takie z 20 miejscami, czy będę potrzebował ich więcej?
4) Czy ustawienie wojowników ma wpływ na ich skuteczność? Np. klocek 4x5 czy 2x10, czy to po prostu kwestia estetyczna?
Pozdro

Zablokowany