Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Jeszcze chce ocenić siłę strzelania w obu rasach, 20 Kuszników vs. 6 Flamerów z racji że koszt jest podobny.
Dzięki za odpowiedzi.
Dzięki za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2010, o 06:58 przez Remx, łącznie zmieniany 1 raz.
Daemons, X-Wing & Black Tea
myśle, ze powinieneś grać Ogrami.... w 8ed wydaja się być mega przegiea, bo maja impakty i stompy i bija z drugiego szeregu a 3 wystarczy by ie rank bonus. są szybkie i wytrzymałe - moim zdaniem najlepsza armia w tej edycji! stary, sprzedaj DE i kup OGRY! pomyśl jak ich magia kara wrogów! jak działa item że sie rzuca na ogrzą tabelke miscastów!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Wydaje mi się ze tak bo to magiczny item.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Młody Pajak
- Kradziej
+1Rasti pisze:A mi, że nie, bo jakby nie patrzeć przedmiot obdarza właściciela zasadą zionięcia. Nic o magicznych właściwościach tego zionięcia nie pisze.
Ot moje zdanie
Zagrałem parę bitew z orkami i vc minimalna ilość kuszników na bitwę to 25 i chyba przestane ich wystawiać średnio na bitwę 12 jednostek ubijają to jest masakra z tymi jednostkami z t większym niż 3 gdyby nie hydra i BG było by źle. Czy wy tez wystawiacie kuszników na takie armie (o ile wiecie ze będziecie z nimi grac). Zastanawiam się nad zamianą kuszników na DR co o tym myślicie ?
A i jakie sa wasze najlepsze kombinacje czarów ? Ja przy D czarce i 2 małych - Duża Shadow Małe death a wy ?
A i jakie sa wasze najlepsze kombinacje czarów ? Ja przy D czarce i 2 małych - Duża Shadow Małe death a wy ?
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
jak masz shadow to cię nie powinien boleć T4 u przeciwnika 

- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
chodziło mi o lore of shadow i obniżanie T, więc takie orki z T2 lub T1 już ładnie schodzą od kuszników 

- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
death fajnie może dzialać ze snajperkami i obniżaniem statystyk z shadowa
a) Jak jest z szałem w tej edycji? Mam na myśli danie korsarzom sztandaru z szałem i co to by oznaczało poza dodatkowym atakiem dla każdego z nich?
b) Mistrz z soulrenderem (bronią wielką która uderza ostatnia) i inicjatywą 7 walczy z powiedzmy goblinem z bronią ręczną który ma inicjatywę niższą od niego. Kto atakuje pierwszy?
b) Mistrz z soulrenderem (bronią wielką która uderza ostatnia) i inicjatywą 7 walczy z powiedzmy goblinem z bronią ręczną który ma inicjatywę niższą od niego. Kto atakuje pierwszy?
1. Masz dodatkowy atak i ItP, musisz szarżować na najbliższy cel tylko jak nie zdasz testu Ld, w turze w której szarżowałeś musisz gonić/overrunować, tracisz frenzy jak przegrasz walkę.
2. Strikes last to strikes last. Mistrz atakuje ostatni, inicjatywa w tym wypadku nie ma nic do rzeczy.
2. Strikes last to strikes last. Mistrz atakuje ostatni, inicjatywa w tym wypadku nie ma nic do rzeczy.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
-
- Warzywo
Ja dopiero raczkuję tutaj w mrocznych, więc najbardziej podstawowe pytania z mojej strony.
1) Co powinienem uwzględnić tworząc Warriora? Czy ma duży wpływ na jego statystyki użycie samej włóczni czy włóczni z tarczą, użycie wzoru z kuszą w jednym ręku czy w obydwu? Ma to jakiś wpływ na statystyki, a jeśli tak, to jaki?
2) Często czytam tutaj na forum o kusznikach na shieldzie. Czy to oznacza figurkę z kuszą i tarczą naraz? Trudne do wyobrażenia.
3) Posiadam zestaw z modulowanymi podstawkami pod regimenty. Które z nich są najczęściej używane przez DE? Dobrze będzie zrobić np. takie z 20 miejscami, czy będę potrzebował ich więcej?
4) Czy ustawienie wojowników ma wpływ na ich skuteczność? Np. klocek 4x5 czy 2x10, czy to po prostu kwestia estetyczna?
Pozdro
1) Co powinienem uwzględnić tworząc Warriora? Czy ma duży wpływ na jego statystyki użycie samej włóczni czy włóczni z tarczą, użycie wzoru z kuszą w jednym ręku czy w obydwu? Ma to jakiś wpływ na statystyki, a jeśli tak, to jaki?
2) Często czytam tutaj na forum o kusznikach na shieldzie. Czy to oznacza figurkę z kuszą i tarczą naraz? Trudne do wyobrażenia.

3) Posiadam zestaw z modulowanymi podstawkami pod regimenty. Które z nich są najczęściej używane przez DE? Dobrze będzie zrobić np. takie z 20 miejscami, czy będę potrzebował ich więcej?
4) Czy ustawienie wojowników ma wpływ na ich skuteczność? Np. klocek 4x5 czy 2x10, czy to po prostu kwestia estetyczna?
Pozdro