Krzyz
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Krzyz
krzyże przy drogach to inna sprawa to jest na znak ze ktoś umarł w tym miejscu,dlatego krzyż winien być w smoleńsku ja tego nie rozumiem to trochę tak jakby zginął pan ''x'' i ja bym postawił krzyż przed domem gdzie kiedyś mieszkał.dla mnie to nie ma żadnego celu, a co do pomnika to już sobie wyobrażam Kaczyńskiego z mieczem w ręce ujeżdżającego dumnego osiołka przed pałacem prezydenckim jak dla mnie to pomnika nie powinno się mu stawiać niby za co? tablice owszem ale pomnik dla Kaczyńskiego to trochę jak nagroda nobla dla obamy.
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Ta i jeszcze pokojowa nagroda nobla to chyba była .
Powiem tak krzyża tam być nie powinno jak już to niech w tablice do drzewa w Smolenisku przyczepią , albo postument z żelbetonu postawią w parku < i tam to sę niech dziady siedzą>.
Powiem tak krzyża tam być nie powinno jak już to niech w tablice do drzewa w Smolenisku przyczepią , albo postument z żelbetonu postawią w parku < i tam to sę niech dziady siedzą>.
Widzę Wszystko
Deliberitus886 pisze:Ta i jeszcze pokojowa nagroda nobla to chyba była .
Jezuu ale poziom wypowiedzi - stacza się po równi pochyłej, mozna się nie zgadzać z tymi ludźmi, ale daruj sobie inwektywy ....
Ja juz nie wchodze do tematow PiM dotyczacych jakis tematow tabu z zycia Polakow, bo po poziomie dyskursu np. o wyborach prezydenckich uwazam, ze niewarte jest to mojej uwagi
widzisz Ziemko a ja wchodzę systematycznie, dzięki PiM mam stały kontakt z prawdą ot chociażby dowierdziałem się że p. Joanna która przywiązała się do krzyża jest agentem PO bo jej działania zamaskowały podwyżkę Vatu
Ż.
P.S. uważam cyrk na krakowskim przdmieściu za niezwykle pożyteczny wychowawczo takie medialne akcje lepiej zapadają w pamięć społeczeństwu niż codzienne, ciche okradanie Polski przez komisję majątkową, "darowizny" na cele kultu czy nauczanie religii w szkołach...
Ż.
P.S. uważam cyrk na krakowskim przdmieściu za niezwykle pożyteczny wychowawczo takie medialne akcje lepiej zapadają w pamięć społeczeństwu niż codzienne, ciche okradanie Polski przez komisję majątkową, "darowizny" na cele kultu czy nauczanie religii w szkołach...
- gerald_tarrant
- Masakrator
+1Ziemko pisze:Ja juz nie wchodze do tematow PiM dotyczacych jakis tematow tabu z zycia Polakow, bo po poziomie dyskursu np. o wyborach prezydenckich uwazam, ze niewarte jest to mojej uwagi
lepiej pospamować na innych tematach
--->Morsereg: bierz przykład z Ziemka
Skoro nie wchodzisz od wyborów prezydenckich to co tutaj robisz ??Ziemko pisze:Ja juz nie wchodze do tematow PiM dotyczacych jakis tematow tabu z zycia Polakow, bo po poziomie dyskursu np. o wyborach prezydenckich uwazam, ze niewarte jest to mojej uwagi
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Pewnie codziennie czyta tylko w tym dziale nie spamujeKarli pisze:Skoro nie wchodzisz od wyborów prezydenckich to co tutaj robisz ??Ziemko pisze:Ja juz nie wchodze do tematow PiM dotyczacych jakis tematow tabu z zycia Polakow, bo po poziomie dyskursu np. o wyborach prezydenckich uwazam, ze niewarte jest to mojej uwagi
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Nijlor
Ja mam takie pytanie czy tam byli jacyś ludzie poniżej 30 roku życia .
Bo jeżeli nie no to młodzieniaszkami ich nie można nazwać .
Poza tym ta sprawa bulwersuje również mnie , bo krzyż zniknie on tam stał nie będzie na pewno .
I tylko od obu stron będzie zależało w jakich okolicznościach zostanie on wyprowadzony.
Oraz w jakim stanie w wiórach czy w całości .
Ja mam takie pytanie czy tam byli jacyś ludzie poniżej 30 roku życia .
Bo jeżeli nie no to młodzieniaszkami ich nie można nazwać .
Poza tym ta sprawa bulwersuje również mnie , bo krzyż zniknie on tam stał nie będzie na pewno .
I tylko od obu stron będzie zależało w jakich okolicznościach zostanie on wyprowadzony.
Oraz w jakim stanie w wiórach czy w całości .
Widzę Wszystko
Dajcie wy już spokój temu krzyżowi, tu nie chodzi o wiarę czy ataki na krzyże jako symbol religijny. Bo i jak tu mówić o zamachu na religię katolicką kiedy jej symbol tj. krzyż możemy zobaczyć w urzędach, szkołach i innych miejscach publicznych, dzieci są nauczane religii w szkole a sama religia jest kwestią ciągłych dyskusji. To nie państwo czyni zamach na religię ale raczej religia na państwo(a przynajmniej ci którzy ją wykorzystują do tego), nie wiem jak wy ale ja mam nieodparte wrażenie że religia stara się wciskać w każde możliwe rejony mojego życia. Czasem to dobrze ale nie podoba mi się kiedy staje się ona przedmiotem rozgrywek politycznych czy podziału narodu.
Tak więc w całej tej sprawie nie chodzi o wiarę, jej symbole (tak jak niektórzy ludzie co "toczyli bitwę o krzyż" mówili) a o sprawę polityczną między jarem a rządem. I kaczce i rządowi jest na rękę taka awantura, jarek staje na czele wiernych mu "oddziałów" i może swobodnie atakować rząd, a rząd chowa za krzyżem sprawy tak ważne jak gospodarka czy polityka społeczna.
Mnie się już przejadł krzyż - i kampanie z nim (lub przeciw niemu) związane.
A większość żartów już mnie nie bawi.
Ktoś wreszcie tych polityków powinien pogonić do roboty a krzyż powinien być zwyczajnie wyniesiony w nocy i po cichu.
Naprawdę są ważniejsze sprawy ...
Tak więc w całej tej sprawie nie chodzi o wiarę, jej symbole (tak jak niektórzy ludzie co "toczyli bitwę o krzyż" mówili) a o sprawę polityczną między jarem a rządem. I kaczce i rządowi jest na rękę taka awantura, jarek staje na czele wiernych mu "oddziałów" i może swobodnie atakować rząd, a rząd chowa za krzyżem sprawy tak ważne jak gospodarka czy polityka społeczna.
Mnie się już przejadł krzyż - i kampanie z nim (lub przeciw niemu) związane.
A większość żartów już mnie nie bawi.
Ktoś wreszcie tych polityków powinien pogonić do roboty a krzyż powinien być zwyczajnie wyniesiony w nocy i po cichu.
Naprawdę są ważniejsze sprawy ...
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Ingen175
To nigdy zabawne nie było .
To fakt religia wdziera się wszędzie gdzie to możliwe i żyjemy w Katolanidzie .
Cała ta awantura czyni symbol wiary upodlonym , bo ci ludzie maskują awanturę o niego swoje postępki .
I denerwuje mnie to ich zachowanie które uskuteczniają od tysiąca lat na tej ziemi , od wieków płacimy nawet teraz na nierobów którzy zwą się Klerem , i przeciw temu się buntuję bo z jakiej paki mają dostawać ziemię za friko , kasę na leczenie i emerytury , przypominam od nas i nic naprawdę nie robią a ja tyram na ten burdel .
Burn the Crosses
To nigdy zabawne nie było .
To fakt religia wdziera się wszędzie gdzie to możliwe i żyjemy w Katolanidzie .
Cała ta awantura czyni symbol wiary upodlonym , bo ci ludzie maskują awanturę o niego swoje postępki .
I denerwuje mnie to ich zachowanie które uskuteczniają od tysiąca lat na tej ziemi , od wieków płacimy nawet teraz na nierobów którzy zwą się Klerem , i przeciw temu się buntuję bo z jakiej paki mają dostawać ziemię za friko , kasę na leczenie i emerytury , przypominam od nas i nic naprawdę nie robią a ja tyram na ten burdel .
Burn the Crosses
Widzę Wszystko
Ja jestem osobą wierzącą i krzyż mi nie przeszkadza, niech sobie wisi - dla mnie to symbol. Irytuje mnie to jak go profanują i jak się za nim chowają.
A co do kleru od wieków, mało ludzi w naszym kraju wie że za rozbiorami stały nie tylko 3 państwa ale i watykan (+kler polski).
A oni tak kochają papieży, biskupów i kler. Księży to lubię takich co znam, a reszt jest mi obojętna. Natomiast są tacy co kler jest dla nich uosobieniem boga.
A co do kleru od wieków, mało ludzi w naszym kraju wie że za rozbiorami stały nie tylko 3 państwa ale i watykan (+kler polski).
A oni tak kochają papieży, biskupów i kler. Księży to lubię takich co znam, a reszt jest mi obojętna. Natomiast są tacy co kler jest dla nich uosobieniem boga.