moja rozpiska [już magic itemami]
1 Dreadlord @ 246.0 Pts
General; Sea Dragon Cloak
Executioner's Axe [80.0]
Blood Armour [15.0]
Potion of Foolhardiness [5.0]
1 Supreme Sorceress @ 320.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Death
Sacrificial Dagger [25.0]
Pendant of Khaeleth [35.0]
1 Sorceress @ 180.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Tome of Furion [15.0]
Black Dragon Egg [30.0]
1 Sorceress @ 130.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Shadow
Dispel Scroll [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Master @ 152.0 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Ring of Hotek [25.0]
Dragonhelm [10.0]
Soulrender [15.0]
1 Master @ 163.0 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard
Ring of Darkness [40.0]
Charmed Shield [5.0]
Biting Blade [5.0]
20 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 235.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Standard; Musician
18 Dark Elf Warriors @ 156.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
Lordling @ [6.0] Pts
5 Dark Riders @ 117.0 Pts
Spear; Rptr Crossbow; Light Armour; Musician
5 Dark Riders @ 117.0 Pts
Spear; Rptr Crossbow; Light Armour; Musician
18 Black Guard @ 329.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Hag Graef [35.0]
Tower Master @ [39.0] Pts
Whip of Agony [25.0]
1 War Hydra @ 175.0 Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Models in Army: 74
Total Army Cost: 2495.0
BITWA I
Bałagan i jego Bretonnia
Jego Armia składała się z Lorda+2 Paladynów, 2 małych czarodziejek
3-4 lanc KoTR
Pegazy
1 dużej lancy Grali
2xtrebek+spam łuczników
w pierwszej turze Lanipah zdjął mu Lorda który był tuz przed hydrą (jak sie okazało - miecz+3A i HKB)
Dark Riderzy podjechali na maxa w kierunku trebuszetów
Nastepnie dostałem szarże Grali na gwardię z Lordem i BSB oraz KoTR+Pegazy w Hydrę
...Bałagan postanowił, ze czarodziejka rzuci na grali +2 T...IF...duży template S10:) urwało pieciu grali zraniło mojego Lorda i zdjęlo 3 BG...Wtedy moje dzielne elfy podniosły halabardy...i okazalo się ze bic to moze jego BSB i czarodziejka z supporta:) pursuing nie zlapany
Hydra ustała szarże przyjmując 2 rany.
Kolejna akca meczu, szarża jednego DR (wystrzelali ich łucznicy) w trebek, ja nie trafiam on trafi i rani dwa i oba sv zdaje, przegrywa o 1 wiec gonię:D [podobnie zresztą było z drugim trebkiem chwilę później i TYM SAMYM DR:D]
wszystko szło z górki.... w tak zwanym miedzy czasie straciłem dużą czarkę zabił ja paladyn w chalangu (bo przecież z invertem to sie max 2 tury cc bije takim palkiem)
8ed jest śmieszna. straciłem Lord-czarke i dwa oddziały DR
Bretończyków na stole został Paladyn, jeden KoTR i 12 łuczników - oczywiście że coś około 15-5
BITWA DRUGA
Michał i Krasnale
rozpa standard kowadło+2xorgany+2xcannon+klopa+slayerzy z 3 herosami +BSB kusznicy(ze 30 w sumie) warriorzy
scenariusz Blood and Honor (Glory) Krasie mają aż 8 brejkpointów
przegrywam ze scenariuszem i pewną dozą pecha. 16-4 (śmiało mogę powiedzieć, że batteline bym wygrał pewnie tak 13-7, bo gwardia mimo że skrócona stała przed parkiem maszyn i kowadłem:P
SCENARIUSZE SĄ SUPER - koniec z grą na jedno kopyto!
BITWA TRZECIA
Jurak i jego WoCH
na papierze to z cięzkich rzeczy miał dwie heleny:D
reszty jakos się nie obawiałem...
na początku bitwy nie "zauważył" obelsiku wystawiając sie mega z dupy co mu strasznie utrudniło cała bitwę. A teraz niespodzianka, bo po raz pierwszy w tej edycji przegrałem 20-0:P
najpierw obnizył mi siłe na gwardii a swojej następnej turze rzuca we mnie leppera...mówi ściagnij oddział z tym wszystkim w środku! ja na to przeciez obniżarka siły z szadoła to hex, skończyła sie jak wygenerowałes kosteczki w swojej turze...ZONK! to nie jest hex....zwykły jebany RIP.
Dodam jeszcze że w swojej turze magii miałem 12 PD i rzucałem tak sobie z dupy czary...Generalnie przegrałem sma ze sobą.
Dla przyjemności dokończylismy bitewke dając możliwośc przeżycia gwardii...myślę że skończyłbym battleline jakies 17-3, ale poddałem bitwę po stracie gwardi więc wynik oczywisty 20-0
BITWA CZWARTA
Eerion Andrzej Jurak
w ich rozpiskach nie było zbyt wiele wiec posiłkowaliśmy sie bankomatem:) przyjemne siedzenie przy dwu róznych miejscahc dobra szama i wykminianie jakiś głupot...na kowadło ni etrzeba rzucać obnizania siły, bo Warmachina oblewa test sily z bazy:D
Jeżeli najpierw rzucisz Leppera a w następnej turze obniżarkę siły w efekcie czego siła oddziału wyniesie -1 to nie giną, bo Lepper przestaje działać:D
soł on soł foor
Dzięki za przybycie i do zobaczenia na początku września na PRE Mastera