Dymitr i jego Mroczne elfy [2350/2500]
Re: Dymitr i jego Mroczne elfy [2350/2500]
pedros zdecydowanie nie wiesz jak fasty uwalają dzial...zasłanim nimi Mantykory:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
A kocioł?Na twoim miejscu dalbym jednak BSB na mantikorze. To jest jedyny BSB, który daje przerzut w 18"
Nie o to chodzi. Chodzi o to, że armata musi strzelać w punkt na stole, więc fast screenuje smokaPedros pisze:Dlatego kosztem 1 chariota i zminimalizowania core wrzucilbym 2*5 shadow z ahw. Za 85 pktow masz kolejny oddzial, który jest przy przeciwniku, i niszczy maszyny.Andrzej pisze: I chyba nie obczaiłeś, jak bardzo fasty uwalają działa.
A niszczenie w CC to inna sprawa
Dymitr pierwszy
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
AAAAAAA, to o tym mowiliscie. Czyli co, ustawie się bokiem i dzieki temu screenuje 5 cali ? Niezle
Ta rozpiska jest jeszcze lepsza, jesli jest prawdą to, że za zabicie mantikory albo samego nobla nie ma za niego pktów, tylko że trzeba zabić cały model! Ginie mantikora, a nobel leci za impasa kampić 400 pktów.
Kociol nie jest Large Targetem. Czyli tylko 12".Andrzej pisze:A kocioł?Na twoim miejscu dalbym jednak BSB na mantikorze. To jest jedyny BSB, który daje przerzut w 18"
Ta rozpiska jest jeszcze lepsza, jesli jest prawdą to, że za zabicie mantikory albo samego nobla nie ma za niego pktów, tylko że trzeba zabić cały model! Ginie mantikora, a nobel leci za impasa kampić 400 pktów.
Tylko ze zawsze jak gralem z Imperialistą, to strzelal tak, by 10" ciagle bylo w smoku.
Teraz trzeba rozkminić, jak daleko od smoka najlepiej się ustawić, by było najtrudniej zabić smoka. Napewno bliżej niż 6", albo i nawet 4".
Stajesz na chama 1" od smoka? Czy masz inaczej wymyslone?
Teraz trzeba rozkminić, jak daleko od smoka najlepiej się ustawić, by było najtrudniej zabić smoka. Napewno bliżej niż 6", albo i nawet 4".
Spoko pograj troche i zobaczysz ze w 1 ture da się ściągnąć dwie manticory...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
oj, chyba nie rozumiesz na tym ten patent polega..Pedros pisze:Tylko ze zawsze jak gralem z Imperialistą, to strzelal tak, by 10" ciagle bylo w smoku.
przeczytaj jeszcze raz opis strzelania z armaty...
punkt w który celujemy musi być w LoS armaty, jeśli ten punt na ziemi zasłonimy czymkolwiek to armata nie może w niego celować...
więc o ile armata stoi na ziemi, to DRy możesz ustawić nawet 20 cali przed LT, w jednej linii z armatą... wtedy na 100% mantikory nic nie ubije
LT, DR?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Dokładnie, myk polega na tym, że podlatujemy DR pod armatę i ta może strzelić max na jeden cal
Dimitr, okłamałeś mnieKociol nie jest Large Targetem. Czyli tylko 12".
Ostatnio zmieniony 24 sie 2010, o 10:23 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
właściwie to chyba nawet ze 14cali przed i to stojąc bokiem w kresce:Dnie widzisz punktu, więc najbliżej smoka możesz strzelić w Dark Riderów i zeby siegnąć smoka musiałbyś rzucić 8+6 [6+8] bo 8+8 w przypadku mantykory oznacza że przestrzeliłeś...czy cos pomieszałem bo dziś cięzko mi sie mysli
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Coś w tym stylu.
Jasne, jest to ryzyko. Ale jak ktoś nie zna tego myku, to raczej nie ustawi kuszników odpowiednio dobrze. Poza tym, wtedy kusznicy nie strzela w mantysie, co też jest spoko.Żaba pisze:ale najpierw strzelą kusznicy
Wszystko jest w RBPrzecież to jest totalny idiotyzm!. Czyli co, dark riderzy zasłaniają punkt, przez co cannon może strzelać tylko przed dark riderami? Ciekawe czy na turnieju to przejdzie.
w przypadku lepszym, DE zaczynają DR podlatuja 30'' pod canony. więc teraz żeby widzieć mnie kusznikami musisz sie ruszyc (częścią oczywiscie). o ile nie sa to DE kusznicy to spora czesc ich nie strzela tak?
ale niech bedzie że widzi te 5 oddziałów 30 kuszników. 15 trafia 10 rani...zabijają się prawie dwa pełne oddziały...zostały 3, a armat masz duzo więcej niż trzy?
Jak nie zaczynam, to znaczy że...qwa umówmy się cięzko znaleźć więcej niż 30 kuszników w jednej armii, więc efekt ten sam...
ale niech bedzie że widzi te 5 oddziałów 30 kuszników. 15 trafia 10 rani...zabijają się prawie dwa pełne oddziały...zostały 3, a armat masz duzo więcej niż trzy?
Jak nie zaczynam, to znaczy że...qwa umówmy się cięzko znaleźć więcej niż 30 kuszników w jednej armii, więc efekt ten sam...
przejdzie... takie są zasady...Pedros pisze:Przecież to jest totalny idiotyzm!. Czyli co, dark riderzy zasłaniają punkt, przez co cannon może strzelać tylko przed dark riderami? Ciekawe czy na turnieju to przejdzie.
wystarczy że katapy mogą z indirecta strzelać.
Właśnie przeczytałem w RB. JEst tak jak mówiszAndrzej pisze:Wszystko jest w RBPrzecież to jest totalny idiotyzm!. Czyli co, dark riderzy zasłaniają punkt, przez co cannon może strzelać tylko przed dark riderami? Ciekawe czy na turnieju to przejdzie.
No ja w planach miałem 75 kusz w sumie, ale jak zobaczyłem tą rozpiskę to wiem, że bym miał autolose'a. Czas zmienić rozpę.Dmtrij pisze:
Nom, rozpa jest całkiem niezła. Nie ma co, najlepsze rozkminy powstają o 22 w barze przy piwku