Dymitr i jego Mroczne elfy [2350/2500]

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: Dymitr i jego Mroczne elfy [2350/2500]

Post autor: Dymitr »

pedros zdecydowanie nie wiesz jak fasty uwalają dzial...zasłanim nimi Mantykory:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Na twoim miejscu dalbym jednak BSB na mantikorze. To jest jedyny BSB, który daje przerzut w 18"
A kocioł? :)

Pedros pisze:
Andrzej pisze: I chyba nie obczaiłeś, jak bardzo fasty uwalają działa.
Dlatego kosztem 1 chariota i zminimalizowania core wrzucilbym 2*5 shadow z ahw. Za 85 pktow masz kolejny oddzial, który jest przy przeciwniku, i niszczy maszyny.
Nie o to chodzi. Chodzi o to, że armata musi strzelać w punkt na stole, więc fast screenuje smoka :D
A niszczenie w CC to inna sprawa :)

Dymitr pierwszy :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

AAAAAAA, to o tym mowiliscie. Czyli co, ustawie się bokiem i dzieki temu screenuje 5 cali ? Niezle :D
Andrzej pisze:
Na twoim miejscu dalbym jednak BSB na mantikorze. To jest jedyny BSB, który daje przerzut w 18"
A kocioł? :)
Kociol nie jest Large Targetem. Czyli tylko 12".

Ta rozpiska jest jeszcze lepsza, jesli jest prawdą to, że za zabicie mantikory albo samego nobla nie ma za niego pktów, tylko że trzeba zabić cały model! Ginie mantikora, a nobel leci za impasa kampić 400 pktów.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

haha! zgadłes:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Pedros
Oszukista

Tylko ze zawsze jak gralem z Imperialistą, to strzelal tak, by 10" ciagle bylo w smoku.

Teraz trzeba rozkminić, jak daleko od smoka najlepiej się ustawić, by było najtrudniej zabić smoka. Napewno bliżej niż 6", albo i nawet 4".
Stajesz na chama 1" od smoka? Czy masz inaczej wymyslone?

Varden
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Varden »

To chyba kiepski pomysł. Celuje 5 cali przed DR i trafia w smoka.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

oczywiście wiecie misie że w 8 ed od działka dostaje na raz góra i dół ? :wink:
a BTW na czym polega screenowanie smoka regonem DR ??? bo punkt z armatki ląduje na 5,9 cala przed smokiem i screen nic nie daje... wyprowadźcie mnie z błędu

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Spoko pograj troche i zobaczysz ze w 1 ture da się ściągnąć dwie manticory...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Varden
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Varden »

Koledzy twierdzą, że musisz widzieć punkt 5,9" przed smokiem i ten punkt na polu bitwy zasłaniasz czymkolwiek.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Pedros pisze:Tylko ze zawsze jak gralem z Imperialistą, to strzelal tak, by 10" ciagle bylo w smoku.

Teraz trzeba rozkminić, jak daleko od smoka najlepiej się ustawić, by było najtrudniej zabić smoka. Napewno bliżej niż 6", albo i nawet 4".
Stajesz na chama 1" od smoka? Czy masz inaczej wymyslone?
oj, chyba nie rozumiesz na tym ten patent polega..

przeczytaj jeszcze raz opis strzelania z armaty...
punkt w który celujemy musi być w LoS armaty, jeśli ten punt na ziemi zasłonimy czymkolwiek to armata nie może w niego celować...

więc o ile armata stoi na ziemi, to DRy możesz ustawić nawet 20 cali przed LT, w jednej linii z armatą... wtedy na 100% mantikory nic nie ubije :)
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

LT, DR?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Andrzej
Pan Spamu

Dokładnie, myk polega na tym, że podlatujemy DR pod armatę i ta może strzelić max na jeden cal :)

Kociol nie jest Large Targetem. Czyli tylko 12".
Dimitr, okłamałeś mnie :)
Ostatnio zmieniony 24 sie 2010, o 10:23 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

ale najpierw strzelą kusznicy :wink:

Ż.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

właściwie to chyba nawet ze 14cali przed i to stojąc bokiem w kresce:Dnie widzisz punktu, więc najbliżej smoka możesz strzelić w Dark Riderów i zeby siegnąć smoka musiałbyś rzucić 8+6 [6+8] bo 8+8 w przypadku mantykory oznacza że przestrzeliłeś...czy cos pomieszałem bo dziś cięzko mi sie mysli

Pedros
Oszukista

Przecież to jest totalny idiotyzm!. Czyli co, dark riderzy zasłaniają punkt, przez co cannon może strzelać tylko przed dark riderami? Ciekawe czy na turnieju to przejdzie.

Można postawić screena z innych dark riderow, wtedy kusznicy nie strzela :D

Andrzej
Pan Spamu

Coś w tym stylu.

Żaba pisze:ale najpierw strzelą kusznicy
Jasne, jest to ryzyko. Ale jak ktoś nie zna tego myku, to raczej nie ustawi kuszników odpowiednio dobrze. Poza tym, wtedy kusznicy nie strzela w mantysie, co też jest spoko.

Przecież to jest totalny idiotyzm!. Czyli co, dark riderzy zasłaniają punkt, przez co cannon może strzelać tylko przed dark riderami? Ciekawe czy na turnieju to przejdzie.
Wszystko jest w RB :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

w przypadku lepszym, DE zaczynają DR podlatuja 30'' pod canony. więc teraz żeby widzieć mnie kusznikami musisz sie ruszyc (częścią oczywiscie). o ile nie sa to DE kusznicy to spora czesc ich nie strzela tak?
ale niech bedzie że widzi te 5 oddziałów 30 kuszników. 15 trafia 10 rani...zabijają się prawie dwa pełne oddziały...zostały 3, a armat masz duzo więcej niż trzy?

Jak nie zaczynam, to znaczy że...qwa umówmy się cięzko znaleźć więcej niż 30 kuszników w jednej armii, więc efekt ten sam...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Pedros pisze:Przecież to jest totalny idiotyzm!. Czyli co, dark riderzy zasłaniają punkt, przez co cannon może strzelać tylko przed dark riderami? Ciekawe czy na turnieju to przejdzie.
przejdzie... takie są zasady...
wystarczy że katapy mogą z indirecta strzelać.
Obrazek

Pedros
Oszukista

Andrzej pisze:
Wszystko jest w RB :mrgreen:
Właśnie przeczytałem w RB. JEst tak jak mówisz #-o
Dmtrij pisze:
Jak nie zaczynam, to znaczy że...qwa umówmy się cięzko znaleźć więcej niż 30 kuszników w jednej armii, więc efekt ten sam...
No ja w planach miałem 75 kusz w sumie, ale jak zobaczyłem tą rozpiskę to wiem, że bym miał autolose'a. Czas zmienić rozpę.

Andrzej
Pan Spamu

Nom, rozpa jest całkiem niezła. Nie ma co, najlepsze rozkminy powstają o 22 w barze przy piwku :D

ODPOWIEDZ