Zloto- jak je malowac
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Zloto- jak je malowac
Tak jak w temacie, jak fajnie pomalowac zloto? Tylko najlepiej bez uzucia washa bo mi zupelnie nie wychodzi. Prosze o nazwy kolorow a nie cos w stylu "a teraz troche jesniejszym"
. Z gory dzieki za pomoc.

Shining Gold , Brown Ink , Shining Gold , Shining Gold + Mithril Silver , glaze chesnut inkiem...
Jak chcesz otrzymać ciekawą patynkę, to możesz miast chestnut inka przemyć zielonym tuszem, potem jeszcze wyciągnąć kolorki mithril silverem 
Malowałem kiedyś tomb kinga, złotko a'la brąz można malować wychodząc ze scab red, potem domieszka shining golda do kolejnych warstw, wykończenia burnished gold i lekki wash scab redem na koniec.
Kolejne złotko (również stare) Tin Bitz -> Branzen Brass -> Shining Gold -> Burnished Gold -> Burnished + Mithril Silver -> lekki wash chestnutem, jak kto woli.
Jest mnóstwo sposobów malowania złota, można wychodzić z różnych kolorów (Dark Angels Green na początek daje ciekawy efekt, wspomniany Scab Red, można też od Scorched Brown).
Miksy washów dają ładne efekty, najlepiej zielone, czerwone i brązowe inki, choć można też w niebieskich tonacjach (pasuje do klimatu HE

Malowałem kiedyś tomb kinga, złotko a'la brąz można malować wychodząc ze scab red, potem domieszka shining golda do kolejnych warstw, wykończenia burnished gold i lekki wash scab redem na koniec.
Kolejne złotko (również stare) Tin Bitz -> Branzen Brass -> Shining Gold -> Burnished Gold -> Burnished + Mithril Silver -> lekki wash chestnutem, jak kto woli.
Jest mnóstwo sposobów malowania złota, można wychodzić z różnych kolorów (Dark Angels Green na początek daje ciekawy efekt, wspomniany Scab Red, można też od Scorched Brown).
Miksy washów dają ładne efekty, najlepiej zielone, czerwone i brązowe inki, choć można też w niebieskich tonacjach (pasuje do klimatu HE

Shining Gold, Brown Ink (lub Chestnut), Scorched Brown (bardzo rozwodniony, z ew. kroplą flow improvera), a dalej już tylko rozjaśnianie - shining, burnished, burnished+mithril
PS. Ziemko, od kiedy Ty praktykujesz malowanie metalikami?

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Metalwalker
- Wałkarz
Tin Bitz, potem Tin bitz+shining gold, na konicu do tego ciut mitril silvera!!, jak widzać jest kupa sposobów, zachęcam do samodzielnego kombinowaia!!
Tzn ja metalikami malowalem zanim zaczalem sie uczyc nmmu - moje lizaki tylko metalikami sa malowane , nie wyobrazam sobie ich w czyms innym...Tomash pisze:Shining Gold, Brown Ink (lub Chestnut), Scorched Brown (bardzo rozwodniony, z ew. kroplą flow improvera), a dalej już tylko rozjaśnianie - shining, burnished, burnished+mithril