Zloto- jak je malowac

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Skinek
"Nie jestem powergamerem"

Zloto- jak je malowac

Post autor: Skinek »

Tak jak w temacie, jak fajnie pomalowac zloto? Tylko najlepiej bez uzucia washa bo mi zupelnie nie wychodzi. Prosze o nazwy kolorow a nie cos w stylu "a teraz troche jesniejszym" :). Z gory dzieki za pomoc.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Shining Gold , Brown Ink , Shining Gold , Shining Gold + Mithril Silver , glaze chesnut inkiem...

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Jak chcesz otrzymać ciekawą patynkę, to możesz miast chestnut inka przemyć zielonym tuszem, potem jeszcze wyciągnąć kolorki mithril silverem :)

Malowałem kiedyś tomb kinga, złotko a'la brąz można malować wychodząc ze scab red, potem domieszka shining golda do kolejnych warstw, wykończenia burnished gold i lekki wash scab redem na koniec.

Kolejne złotko (również stare) Tin Bitz -> Branzen Brass -> Shining Gold -> Burnished Gold -> Burnished + Mithril Silver -> lekki wash chestnutem, jak kto woli.

Jest mnóstwo sposobów malowania złota, można wychodzić z różnych kolorów (Dark Angels Green na początek daje ciekawy efekt, wspomniany Scab Red, można też od Scorched Brown).

Miksy washów dają ładne efekty, najlepiej zielone, czerwone i brązowe inki, choć można też w niebieskich tonacjach (pasuje do klimatu HE ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Shining Gold, Brown Ink (lub Chestnut), Scorched Brown (bardzo rozwodniony, z ew. kroplą flow improvera), a dalej już tylko rozjaśnianie - shining, burnished, burnished+mithril

PS. Ziemko, od kiedy Ty praktykujesz malowanie metalikami? ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Metalwalker
Wałkarz

Post autor: Metalwalker »

Tin Bitz, potem Tin bitz+shining gold, na konicu do tego ciut mitril silvera!!, jak widzać jest kupa sposobów, zachęcam do samodzielnego kombinowaia!!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tomash pisze:Shining Gold, Brown Ink (lub Chestnut), Scorched Brown (bardzo rozwodniony, z ew. kroplą flow improvera), a dalej już tylko rozjaśnianie - shining, burnished, burnished+mithril

PS. Ziemko, od kiedy Ty praktykujesz malowanie metalikami? ;)
Tzn ja metalikami malowalem zanim zaczalem sie uczyc nmmu - moje lizaki tylko metalikami sa malowane , nie wyobrazam sobie ich w czyms innym...

ODPOWIEDZ