Turniej Warhammer 8 ed. 2400pkt Świdnik 04.09.2010
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Re: Turniej Warhammer 8 ed. 2400pkt Świdnik 04.09.2010
to miło. Zatem przygotowuję swoje wojska. Nazwa turnieju sugeruje mi bym zabrał swoje ogry.
Wiesz Kamilu pierwszy turniej na nową edycję. Jeszcze nie bardzo wiadomo co jak działa, co jest przegięte a co nie. Dlatego nie chce w nic ingerować. Przykładowo dam jakiś scenariusz zbalansowany w tamtej edycji, a w tej może się okazać całkowitym przegięciem. Ten turniej ma być przede wszystkim zapoznawczy z nową edycją. Potem będziemy kombinować
X.Maciek pisze:Ja się poprzednio nieprecyzyjnie wyraziłem. Obowiązuje wersja lekka czyli scenariusze i linia wzroku. Chociaż byłbym też za wprowadzeniem szarż ze stałym Mv. Ale to może kiedy indziej już. Poturlajmy sobie kostkami tym razem
Stały movement ma sporą wadę jeżeli można mierzyć odległości w dowolnej chwili, do tego z wyraźnie widocznym bonusem za szarżę. Proste - masz większy movement, sprawdzasz i ustawiasz się tak, że nie możesz być za szarżowany a sam masz zasięg, jesteś tego 100% pewien wtedy. Np. Krasie będą zawsze szarżowane ( nielicząc kowadła).
Ktoś ma może na pożyczenie imperialną kawalerię ( z gw? ) byłbym wdzieczny.
Niezupełnie Czopie. Zacznając 24" od siebie i przy stałym Mv można sobie zawsze policzyć kto gdzie stoi i jak daleko. I w siódmej edycji krasie też były zawsze szarżowane Zwłaszcza że w tej edycji nie ma żadnych bonusów z szarży. Co nie zmienia faktu że też jestem przeciwny mierzeniu wszystkiego
A Bastard to nie jest ingerencja w zasady. IMO akurat scenariusz są najsłabsza częścią Bastarda.X.Maciek pisze:Wiesz Kamilu pierwszy turniej na nową edycję. Jeszcze nie bardzo wiadomo co jak działa, co jest przegięte a co nie. Dlatego nie chce w nic ingerować.
o KAmilu, czyli zjawiszsię w Świdniku?
co Ty na challenge'a;) zobacyzmy czy demony są mocniejsze czy słabsze na tą edycję:D pozatym to będzie moja pierwsza bitka na 8 ed więc miło będzie z jakimś fajnym przeciwnikiem i sprawdzonym ją zagrać;)
co Ty na challenge'a;) zobacyzmy czy demony są mocniejsze czy słabsze na tą edycję:D pozatym to będzie moja pierwsza bitka na 8 ed więc miło będzie z jakimś fajnym przeciwnikiem i sprawdzonym ją zagrać;)
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja
Scenariusze są bo ludzie ogólnie lubią grać ze scenariuszami, a nie chciałem ich sam wymyślać.Kamil.Sz pisze:A Bastard to nie jest ingerencja w zasady. IMO akurat scenariusz są najsłabsza częścią Bastarda.X.Maciek pisze:Wiesz Kamilu pierwszy turniej na nową edycję. Jeszcze nie bardzo wiadomo co jak działa, co jest przegięte a co nie. Dlatego nie chce w nic ingerować.
A Bastard Sword jest głównie po to żeby załatwić sprawę widzenia jednostek bo to co jest w rulebooku to jakaś paranoja
Na dzień dzisiejszy nie wiem. Na pewno będę na niedzielnym turnieju Mordheima. Czy będę mógł pozwolić sobie na poświecenie jeszcze soboty na hobby, okaże się w trakcie tygodnia.Górken pisze:o KAmilu, czyli zjawiszsię w Świdniku?
Jeżeli będę to podejmę rzucona rękawicę, ale jeszcze nie wiem czym ewentualnie pójdę.
-
- Oszukista
@ Tocz: ogrów nie widziałem, 'tylko' treekiny i kroxy. Ogr mieści się gdzieś pomiędzy treekinem a kroxem (lepszy od kroxa, slabszy niz treekin) - wniosek: są mocne w walce
oczywiście, szkoda tylko że 8 kosztuje ponad 500 pktTocz pisze:Oj tam teoria.. Chodzi mi o praktyke khym khym... treekin lepszy od kroxa ??!!
lepsze jest tylko 50 knightów z greatami, pewnie tak przyjadę
+1 do CR to jest nic. No a bonusy do siły to ma niewiele jednostek. A jednak jak przy szarży się biło jako pierwszy to był duży bonus. Ja wiem że Ty masz te swoje Helfy z ASF i tego mogłeś nie zauważyć nawetTocz pisze:Jak to szarza nic nie daje Maćku??
wszystkie bonusy do siły itd.
i +1 do cr co wyszlo w tej edycji.
Dobra mam pytanie. Gramy na cały basted sword czy tylko na niektóre pozycje ??
Tak jak mówiłem obowiązują scenariusze i zasady dotyczące pola widzenia, czyli wersja najlżejsza.
A ograniczenia składu armii obowiązują? Są w części lekkich zmian.X.Maciek pisze: Tak jak mówiłem obowiązują scenariusze i zasady dotyczące pola widzenia, czyli wersja najlżejsza.
IMO powinny; 3 armaty, 3 moździerze, dwa czołgi i przeciwnik nie ma po co co wyciągać figurek.
Sorki Kamilu nie napisałem zbyt precyzyjnie.
Obowiązują strony 1-6 pliku: http://strony.aster.pl/barbaros/bs1.pdf
I polecam wszystkim lekturę: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=24692
Obowiązują strony 1-6 pliku: http://strony.aster.pl/barbaros/bs1.pdf
I polecam wszystkim lekturę: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=24692
Gdyby nie wyjazd to bym był, chociaż 8ed ssie i zastanawiam sie nad ponowym zawieszeniem battla dla lepszego w tym momencie WOTR'a, Wh40k czy wargamingu
Panowie, czy przyjade nie wiem- ale zapominacie chyba ze magia na 8ed miazdzy jądra
o to przykład malala ktorego 3 bitwy wygladaly nastepujaco wedle słów Andrzeja :
1 bitwa 1 tura, malal rzuca 6 z life na generala przeciwnika- boom generał ginie, masakra dla przeciwnika
2 bitwa 1 tura malal rzuca 6 z life generala przeciwnik- boom general ginie masakra dla przeciwnika
w 3 bitwie trafil na generala co mial wiecej sily wiec chyba mu sie to nie udalo zrobic w pierwszej turze
czary są przegiete, dajcie na nie wardy , lookauty bo to sensu nie ma żadnego
o to przykład malala ktorego 3 bitwy wygladaly nastepujaco wedle słów Andrzeja :
1 bitwa 1 tura, malal rzuca 6 z life na generala przeciwnika- boom generał ginie, masakra dla przeciwnika
2 bitwa 1 tura malal rzuca 6 z life generala przeciwnik- boom general ginie masakra dla przeciwnika
w 3 bitwie trafil na generala co mial wiecej sily wiec chyba mu sie to nie udalo zrobic w pierwszej turze
czary są przegiete, dajcie na nie wardy , lookauty bo to sensu nie ma żadnego