Turniej Warhammer 8 ed. 2400pkt Świdnik 04.09.2010

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Re: Turniej Warhammer 8 ed. 2400pkt Świdnik 04.09.2010

Post autor: Murmandamus »

to miło. Zatem przygotowuję swoje wojska. Nazwa turnieju sugeruje mi bym zabrał swoje ogry.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

X.Maciek pisze:Obowiązuje wersja lekka czyli scenariusze i linia wzroku.
No cóż trudno :(

Nie ma szans na jakieś własne, zbalansowane scenariusze? [-o<

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Wiesz Kamilu pierwszy turniej na nową edycję. Jeszcze nie bardzo wiadomo co jak działa, co jest przegięte a co nie. Dlatego nie chce w nic ingerować. Przykładowo dam jakiś scenariusz zbalansowany w tamtej edycji, a w tej może się okazać całkowitym przegięciem. Ten turniej ma być przede wszystkim zapoznawczy z nową edycją. Potem będziemy kombinować :wink:

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

X.Maciek pisze:Ja się poprzednio nieprecyzyjnie wyraziłem. Obowiązuje wersja lekka czyli scenariusze i linia wzroku. Chociaż byłbym też za wprowadzeniem szarż ze stałym Mv. Ale to może kiedy indziej już. Poturlajmy sobie kostkami tym razem :wink:

Stały movement ma sporą wadę jeżeli można mierzyć odległości w dowolnej chwili, do tego z wyraźnie widocznym bonusem za szarżę. Proste - masz większy movement, sprawdzasz i ustawiasz się tak, że nie możesz być za szarżowany a sam masz zasięg, jesteś tego 100% pewien wtedy. Np. Krasie będą zawsze szarżowane ( nielicząc kowadła). :|

Ktoś ma może na pożyczenie imperialną kawalerię ( z gw? ) byłbym wdzieczny. :wink:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Niezupełnie Czopie. Zacznając 24" od siebie i przy stałym Mv można sobie zawsze policzyć kto gdzie stoi i jak daleko. I w siódmej edycji krasie też były zawsze szarżowane :wink: Zwłaszcza że w tej edycji nie ma żadnych bonusów z szarży. Co nie zmienia faktu że też jestem przeciwny mierzeniu wszystkiego :)

Kamil.Sz
Falubaz

X.Maciek pisze:Wiesz Kamilu pierwszy turniej na nową edycję. Jeszcze nie bardzo wiadomo co jak działa, co jest przegięte a co nie. Dlatego nie chce w nic ingerować.
A Bastard to nie jest ingerencja w zasady. :D IMO akurat scenariusz są najsłabsza częścią Bastarda.

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

o KAmilu, czyli zjawiszsię w Świdniku?
co Ty na challenge'a;) zobacyzmy czy demony są mocniejsze czy słabsze na tą edycję:D pozatym to będzie moja pierwsza bitka na 8 ed więc miło będzie z jakimś fajnym przeciwnikiem i sprawdzonym ją zagrać;)
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Kamil.Sz pisze:
X.Maciek pisze:Wiesz Kamilu pierwszy turniej na nową edycję. Jeszcze nie bardzo wiadomo co jak działa, co jest przegięte a co nie. Dlatego nie chce w nic ingerować.
A Bastard to nie jest ingerencja w zasady. :D IMO akurat scenariusz są najsłabsza częścią Bastarda.
Scenariusze są bo ludzie ogólnie lubią grać ze scenariuszami, a nie chciałem ich sam wymyślać.
A Bastard Sword jest głównie po to żeby załatwić sprawę widzenia jednostek bo to co jest w rulebooku to jakaś paranoja :)

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

Jak to szarza nic nie daje Maćku??
wszystkie bonusy do siły itd.
i +1 do cr co wyszlo w tej edycji.

Dobra mam pytanie. Gramy na cały basted sword czy tylko na niektóre pozycje ??

Kamil.Sz
Falubaz

Górken pisze:o KAmilu, czyli zjawiszsię w Świdniku?
Na dzień dzisiejszy nie wiem. Na pewno będę na niedzielnym turnieju Mordheima. Czy będę mógł pozwolić sobie na poświecenie jeszcze soboty na hobby, okaże się w trakcie tygodnia.

Jeżeli będę to podejmę rzucona rękawicę, ale jeszcze nie wiem czym ewentualnie pójdę.

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Ja zaś rzucam challange Murmiemu z racji iż chcę się przekonać czy teraz 6 ogrów są az takie mocne w walce ;)

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

@ Tocz: ogrów nie widziałem, 'tylko' treekiny i kroxy. Ogr mieści się gdzieś pomiędzy treekinem a kroxem (lepszy od kroxa, slabszy niz treekin) - wniosek: są mocne w walce

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Oj tam teoria.. Chodzi mi o praktyke ;) khym khym... treekin lepszy od kroxa ??!!

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Tocz pisze:Oj tam teoria.. Chodzi mi o praktyke ;) khym khym... treekin lepszy od kroxa ??!!
oczywiście, szkoda tylko że 8 kosztuje ponad 500 pkt :D

lepsze jest tylko 50 knightów z greatami, pewnie tak przyjadę :D
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Zamierzam przybyć na turniej. Marek, Zamość, Imperium.

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Tocz pisze:Jak to szarza nic nie daje Maćku??
wszystkie bonusy do siły itd.
i +1 do cr co wyszlo w tej edycji.

Dobra mam pytanie. Gramy na cały basted sword czy tylko na niektóre pozycje ??
+1 do CR to jest nic. No a bonusy do siły to ma niewiele jednostek. A jednak jak przy szarży się biło jako pierwszy to był duży bonus. Ja wiem że Ty masz te swoje Helfy z ASF i tego mogłeś nie zauważyć nawet :wink:

Tak jak mówiłem obowiązują scenariusze i zasady dotyczące pola widzenia, czyli wersja najlżejsza.

Kamil.Sz
Falubaz

X.Maciek pisze: Tak jak mówiłem obowiązują scenariusze i zasady dotyczące pola widzenia, czyli wersja najlżejsza.
A ograniczenia składu armii obowiązują? Są w części lekkich zmian.
IMO powinny; 3 armaty, 3 moździerze, dwa czołgi i przeciwnik nie ma po co co wyciągać figurek.

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Sorki Kamilu nie napisałem zbyt precyzyjnie.

Obowiązują strony 1-6 pliku: http://strony.aster.pl/barbaros/bs1.pdf

I polecam wszystkim lekturę: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=24692

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

Gdyby nie wyjazd to bym był, chociaż 8ed ssie i zastanawiam sie nad ponowym zawieszeniem battla dla lepszego w tym momencie WOTR'a, Wh40k czy wargamingu :P

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Panowie, czy przyjade nie wiem- ale zapominacie chyba ze magia na 8ed miazdzy jądra

o to przykład malala ktorego 3 bitwy wygladaly nastepujaco wedle słów Andrzeja :

1 bitwa 1 tura, malal rzuca 6 z life na generala przeciwnika- boom generał ginie, masakra dla przeciwnika
2 bitwa 1 tura malal rzuca 6 z life generala przeciwnik- boom general ginie masakra dla przeciwnika
w 3 bitwie trafil na generala co mial wiecej sily wiec chyba mu sie to nie udalo zrobic w pierwszej turze

czary są przegiete, dajcie na nie wardy , lookauty bo to sensu nie ma żadnego

ODPOWIEDZ