Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: jamakot »

a queek? wydaje niezły na kraśki
]arrrr

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ból naszych herosów to brak warda albo słaby, a drugi to brak fajnych magic itemów ^^ w sumie nie patrzyłem na to tak - na kraśki niezły. i Klimatyczny bardzo ; )

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

ja jestem zdania że jeśli wystawia się special charakterów to tylko dla klimatu, dlatego ja zależnie od tego jaką armia mam ochotę zagrać to składam np. 100% Ehsinową i daję Snikcha albo też full pestilens i ładuje Skrolka.

Druga sprawa to że porównując z innymi armiami nasi specjale to po prostu warzywa :)

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Nasi specjale po prostu są wyspecjalizowani...
Queek - ulepszanie stormverminów
Skrolk - monki w corach
Thorot - gigant raty w corach

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

W jakich oddziałach slavy najlepiej sobie radzą? 30/40/50? tysiąc panoramicznych? A tak serio to mqam dylemat miedzy 40/50:D w sumie 40 jakoś tak ładniej pasuje:] nobo akurat 2x box nie?

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że 40 zawsze nie wytrzymuje tyle ile powinna, za każdym razem brakowało mi tych kliku modeli do szczęścia i steadfasta fazę dłużej, natomiast przy 50 w oddziale nigdy nie miałem tego problemu ;-)
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

slejwów musi być masa... nie mogą wyglądać jak unit jakiejś elitarki, muszą być w duuuużej kupie (:
50 to minimum ;)

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

a jeśli już 50 to jak ich ustawiacie? 5x10?
]arrrr

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Ja tak, mają stać, trzymać jak najdłużej fajfusów wroga i próbować szczęścia przy ubijaniu magów (jeśli mam farta i takowi są w oddziale). No chyba że masz przed sobą oddział goblinów z 4 małymi magami, to horda i wszystko w nich ;-)
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

a po ilu zazwyczaj wystawiacie: clan raty, stormvenrminy, monki ( zależnie od tego czy są przy dzwonie/piecu, czy nie)????"
]arrrr

Awatar użytkownika
Wilk@
Warzywo

Post autor: Wilk@ »

Mam pytanie: jak jest liczony dzwonek do zasady hordy ??

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Jest traktowany jako te 15 modeli, których miejsce zajmuje, czyli potrzebujesz jeszcze 7 innych modeli w pierwszym szeregu.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Wilk@
Warzywo

Post autor: Wilk@ »

Dzięki za odpowiedź.

Tak myślałem ale wolałem się upewnić.

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Eeee dałoby się napisać petycje do GW z prośbą o zbalansowanie magii skavenów i np. co było by świetne, pozwoleniu Vermin Lordowi albo Tranquolowi (albo obu:D) Używać 8 lorsów :D ahhhhhh Bo oni są średnio grywalni a mogli by zacząć być:D Coool:D Ciekawe czy można jakoś wpłynąć na GW:P

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

ja bym się cieszył jak dziecko gdyby chociaż pozwolili vermin lordowi zostać generałem a już bym normalnie zaczął się ślinić, czołgać po ziemi i skakać jak wariat ,gdyby mógł wziąć jakiekolwiek itemy...
ale myślę ze to i tak nie realne... :(

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

mam pytanie:
Jak grac z VC? co brac? czego napewno nie?
w co napierdzielac wpierw?
]arrrr

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Z tego co ja podłapałem to chyba jedyna lub jedna z niewielu armii na które plague censerzy się sprawdzają ładniutko:)
Czy tak reasumując mamy jakieś przecieki co do jakichkolwiek nowości do Skavenów? Swego czasy pojawiły się na forum jakieś plotki co do 2 nowych boxów (spekulowano abominacje) i nowych blisterów (jeden hero reaktywacja jeden hero nowy) Coś na ten temat więcej ktoś wyłapał ostatnim czasem? Tak tylko pytam coby się zorientować:P Obecnie jednak zastanawiam się jak zaspokoić moją zajawke na czarowanie różnymi nowymi lorsami magii:P Gracz Skaveński raczej nie ma opcji:P

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Jakoś niedługo (w ciągu miesiąca chyba) ma być blister z nowym wzorem warlord - postaci z książki IoB chyba. Nowe figurki skavenów będą w styczniu 2011 - i poza abominacją i specjal characterami trudno na 100% stwierdzić, co w nich będzie.

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

LoL:] To już konkrety widze:D:D Czyli abomka na 100%? Bo tak zrozumiałem:D A fajnie ze ten Warlord będzie może się poza na BSB nada:D Chyba że imienny jakiś:P Ok, dziękuwa

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Pytanie początkującego:

Z kulomiotu można stać i strzelać w reakcji na szarżę - szarżę na sam kulomiot, czy na oddział którego ta drużyna jest wsparciem?
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ