10th Giant Fanatic 5-7.10.2007

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

10th Giant Fanatic 5-7.10.2007

Post autor: thurion »

czy ktos wie cos na ten temat? kiedy, co i jak.. jakies linki...

kto jedzie ?

my ostatnio gadalismy no i z Mlodym i Malinem jedziemy raczej bankowo (daleko do Danii nie mamy :P plynac promem ze swinoujscia to blizej niz do Krakowa :P )

wiec tak za wczasu :P (4 miechy to wlasnie jest za wczasu..) chcialem sie podowiadywac jakichs szczegolow, no i ogolnie rozpaczac jakas dyskusje na ten temat :)

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Jaki szacowany koszt ?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Gogol pisze:Jaki szacowany koszt ?
tego tez bym sie chetnie dowiedzial od tych co byli rok temu ;) 4 miechy to mozna spokojonie uzbierac, ale trzeba wiedziec ile uzbierac :P

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Mnie ostatnio impreza kosztowala łącznie z 700zł. Liczac z lotem do Malmo, przejazdem pociagiem do Kopenhagi, dwiema nocami w hostelu, dosyc spora iloscia piw, no i oczywiscie wejsciem na turniej (tez tani nie byl...).

W tym roku sie chyba nie wybiore, ale polecam kazdemu, kto jeszcze nie byl. Mila impra. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Minimalny koszt 500 - tyle wychodziło promem. Można to jeszcze przyciać, zabierając się na prom w 4 samochodem.
Bo 4 osoby z samochodem płacą mniej, niz 4 bez samochodu :/
Ja nie jadę na pewno, za cholerę nie będzie mnie stać.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

promy niestety bardzo kijowo plywaja ze swinoujscia :(

jedyna opcja do: to jest sie rano w pt w kopenhadze...a jedyny powrot wieczorem w pon i wt w swinoujsciu... ja bym se nawet pojechal pozwiedzac.. ale mam swiadomosc ze 75% osob z mojego samochodu raczej kasy z tym zwiazanej nie bedzie w stanie poswiecic...

dlatego proponuje:
poplynac z Gdyni do Karlskrony, a potem z Karlskrony fura do Kopenhagi... trasa wychodzi na to samo, bo i tak bysmy musieli do Swinoujscia dojechac.. a zaoszczedzimy i czas (w Szwecji maja autostrady :) ) i pieniadze...
(samochod + 4 os na prom to wychodzi 200zl, czyli 50zl od lebka, czyli 100zl w obie strony, trzeba liczyc tez 100zl od lebka na wache + wejscie, noclegi itp... wiec ja szacuje cene na jakies 400zl w wersji hiper turbo ekonomicznej.. a jakies 500zl w wersji 'spoko'

" 371 34 Karlskrona
Szwecja
1550 Copenhaga
Dania
247.27 km
04:03 h"

wiec za wache wyjdzie nawet taniej.. po około 80zl pewnie (niestety nie unikne tankowania w Szwecji :( )

wiec generalnie Pomorska ekipo, wyjscie ze steną do Karlskorny i dalsza podroza fura wychodzi niezwykle kusząco ekonomicznie :)

p.s.
a ze sie tak glupio spytam.. o ktorej godzinie zaczyna i konczy sie turniej? kwestia dodatkowego noclegu w Danii...

"Piątek
02:00 » 12:30 Finnarrow
19:30 » 07:30 Nordica*"

ogolnie to zachecam wszsytkich do takiego rozwiazania :) furka do 3city a potem w dalsza podroz... ew. moze beda 2 fury od nas i cala sztuka bedzie polegala na znalezieniu sobie w nich miejsca..i dojechaniu do trojmiasta

ale 4 miechy to jednak za wczesnie na takie dywagacje ;)

pzdr

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

wache w szwecji widze liczysz, ale z Malmo do Kopenhagi most jest platny i to nieslabo i nieskromnie calkiem jak na nasze polskie realia
w Szwecji autostrady masz nie wszedzie, ograniczenie sa do 110km/h, moze 120, ale nie radze przekraczac, z helikopterow tam namierzaja, stacje benzynowe zwlaszcza w weekendy przy drogach sa glownie bezobslugowe
pozdr

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

A kiedy to jest dokładnie.Moze sie skusze :)

Tylko na promie to rozumiem za ta kase sa fotele lotnicze?bo kabiny nie sadze?.Matka mojego kumpla pracuje w Stenaline wiec moge sie popytac co i jak jezeli potrzeba.

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

kupujesz przymusowo 'po taniosci' fotel lotniczy, bierzesz spiwor i kladziesz w koncie na jakims mniej uczeszczanym pokladzie, albo w sali z fotelami, da rade sie wyspac;]

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

Duzo taniej, szybciej i wygodniej wychodzi samolotem, tak tez mam zamiar sie tam udac w tym roku:

Piątek 5. paź 2007 07:35 Warszawa - 09:05 Kopenhaga
(101 PLN)

Powrot:
Niedziela 7. paź 2007 15:50 Kopenhaga - 17:20 Warszawa
(127 PLN)

lub:
Poniedziałek 8. paź 2007 09:35 Kopenhaga - 11:05 Warszawa
(127 PLN)

Ceny podane na te chwile, caly czas rosna.

Opcje powrotu podane sa dwie, bo pewnie w niedziele sie nie wyrobimy na samolot jak bedziemy do konca turnieju, nocleg bless w zeszlym roku skumal we wcale nie dramatycznej cenie.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

szafa pisze: nocleg bless w zeszlym roku skumal we wcale nie dramatycznej cenie.
I chyba nic tanszego sie juz nie znajdzie. A dodatkowy plus tego hostelu jest taki, ze jest blisko miejsca imprezy (jesli bedzie tam, gdzie poprzednio a pewnie tak...)

Teraz widze, ze mozna poleciec bezposrednio do Kopenhagi. Fajna sprawa. W zeszlym roku tanie linie tam nie lataly. Ale to lepiej - wychodzi jeszcze sporo taniej. Mysle, ze przy takim ukladzie 500zl to realny koszt imprezy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Tylko ty szafa mieszkasz w Wawie a dla nasz 3miasta to dodatkowe min 10 godzin drogi(nie wiem kiedy rusza remont trasy Gdańsk -Wawa -wtedy jazda ma trwac od 5:20 do 8 godzin-rozne sa jeszcze wersje) w 2 strony na okecie i kasa jeszcze.A prom to fajniejsza wycieczka :).

Jakby poza 3miastem jeszcze jakies auto jechalo to mozecie podjechac do Gdyni np rano,u mnie posiedziec i sie wymyc a potem pojedziemy wspolnie wszyscy na prom.

kupujesz przymusowo 'po taniosci' fotel lotniczy, bierzesz spiwor i kladziesz w koncie na jakims mniej uczeszczanym pokladzie, albo w sali z fotelami, da rade sie wyspac;]
Ja raz spalem w lotniczych i zle to wspominam.Potem juz byly kabiny od tych najmniejszych do tych luksusowych 8) .Ale to dzieki znajomosciom tylko.

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Dla mnie wycieczka na promie to niezbyt ciekawa atrakcja, samolot wydaje mi sie ciekawszy.

Poza tym nawet jak doliczysz sobie czas transferu na lotnisko do Warszawy to i tak moim zdaniem oszczedzasz czas.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

widzisz.. od nas lata tylko SAS do Kopenhagi.. a to wychodzi 500zl za samoloty, i to placac dzisiaj.. takze pewnie 3 city sobie poplynie, a Wawa poleci ;)

@Witek, a ile sie placi za ten most.. ?

@Chory, to zacznij gadac z kumplem :P moze by kabine skolowal... tak zeby nie musiec spac w warunakch 'turniejowych' ;)

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Ale jakie to dni?

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

The hall is booked for the 5th, 6ht and 7th of October.

Point format will be 2250pts, ETC style restrictions, and objective based scenarios. 6 battles, and in total you will be able to collect as many points by killing your enemy as by completing the objectives.

As this is the 10th one, we want the prettiest armies represented, so painting scores will be big in order to encourage that.

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

thurion pisze: @Witek, a ile sie placi za ten most.. ?
http://www.oresundsbron.com/prices/?pro ... 9&group=11

czyli jak sie patrzy 68€ w 2strony;]

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Hmm kurde, wstępnie bym się pisał powiem nawet ze jakies 60% szans widze;) Format idealny, koszt "spoko" też nawet przystępny.... czas pokaże ;] Jak coś będzie wiadomo jak jedzie ekipa 3city to prosze też mi dać znać :D
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Ja na 90% jade.Kasa nie problem.Gorzej jak zlapie jakas prace czy cos ale i to chyba nie przeszkodzi.Wiec mozesz mnie Łukasz dodac do puszkowozu 8) :wink:

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Chory pisze:Ja na 90% jade.Kasa nie problem.Gorzej jak zlapie jakas prace czy cos ale i to chyba nie przeszkodzi.Wiec mozesz mnie Łukasz dodac do puszkowozu 8) :wink:
Póki co jestem ja z Malinem w puszce ;) a w 4 wycieczka do Danii furą Łukasza bedzie niezłą rzeźnią :D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

ODPOWIEDZ