Początki...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Re: Początki...

Post autor: Goglem »

Sematykibólu pisze:Znów pytanie dot. zasad.
...wojownika uzbrojonego w dwie bronie i tarczę na dodatek? lub Mutanta z trzecią ręką uzbrojonego w oburęczną broń, miecz i tarczę?
Dwie bronie i tarcza: w walce wręcz możesz używać albo dwóch broni albo broni i tarczy (musisz wybrać)
Mutant z 3 kończynami chwytnymi: Wybierasz albo używasz dwóraka i tarczy, albo dwóraka i broni ręcznej

Semantykibólu
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Post autor: Semantykibólu »

Goglem pisze:
...wojownika uzbrojonego w dwie bronie i tarczę na dodatek? lub Mutanta z trzecią ręką uzbrojonego w oburęczną broń, miecz i tarczę?
Dwie bronie i tarcza: w walce wręcz możesz używać albo dwóch broni albo broni i tarczy (musisz wybrać)
Mutant z 3 kończynami chwytnymi: Wybierasz albo używasz dwóraka i tarczy, albo dwóraka i broni ręcznej
Mogę zmieniać konfigurację w czasie rozgrywki np. co fazę?

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Sematykibólu pisze:
Goglem pisze:
Mogę zmieniać konfigurację w czasie rozgrywki np. co fazę?
Możesz zmienić co walkę. Tzn np szarżujesz na model lub model na ciebie szarżuje to używasz wybranych broni do końca walki z nim. Wyjątkiem są pistolety z których korzystasz w 1 turze walki a potem "wymieniasz" na inną broń ręczną.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Semantykibólu
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Możesz zmienić co walkę. Tzn np szarżujesz na model lub model na ciebie szarżuje to używasz wybranych broni do końca walki z nim. Wyjątkiem są pistolety z których korzystasz w 1 turze walki a potem "wymieniasz" na inną broń ręczną.
Ale rozumiem,że w przypadku wytrącenia broni z rąk mogę dobyć tarczy czy innej broni wolną ręką?

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Tak.

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

Kurde te mutanty i inne dresy to nieźle muszą napierdzielać z dwurakiem i bronią reczną ;)
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

Semantykibólu
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Eriks281 pisze:Kurde te mutanty i inne dresy to nieźle muszą napierdzielać z dwurakiem i bronią reczną ;)
Moja powoływana do życia Ibestia dziękuje za uznanie :wink:

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Jak tam bitwy ? Masz z kim grać? Bo jak widzę to teraz jest coraz więcej warheimowców o ile nie więcej :D. ciekawe kiedy dobija do setki ;).
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Eriks281 pisze: Bo jak widzę to teraz jest coraz więcej warheimowców o ile nie więcej :D.).
Ilość graczy nie jest argumentem. Lepiej grać z niewieloma, ale dobrze się bawić.
Trudno porównywać jedno z drugim. Bez wartościowania, co lepsze, bo tu nie chcę wchodzić w polemiki ;) Zupełnie inny jest sposób "rozprzestrzeniania się" systemu wydanego oficjalnie przez jakąś firmę a inny w przypadku systemu autorskiego. Poza tym, każdy z tych systemów jest na innym etapie swego rozwoju. Jedno przeżyło już swoje najlepsze lata na polskiej scenie turniejowo-społecznościowej i zostało ostatecznie bardziej grą domową, drugie ma dopiero szansę się rozwinąć i wtedy się zadecyduje, co dalej... ale wszystko wciąż od graczy zależy. I od autora... któremu oczywiście życzę powodzenia w olbrzymim i wymagającym projekcie :)

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

To tylko pytanie ;) ,ale tak swoją drogą to niektórych za pewne odstrasza nieoficjalność systemu :D. Jak na przykład mnie na początku ,ale nie ważne bo już jestem zdrowy psychicznie :D.

EDIT# macie pomysły z czego złożyć kislev?

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

Ile robicie starć/gier na kampanię ?

Wcześniej grałem w Necromunde i tam wychodziło 5-6. Ostatnio grałem w Mordheim, bardziej mi się podoba ale wydaje mi się, że kapanie powinny tu być krótsze(i dobrze). Po 3 grach u nas przeciwnik był już praktycznie zniszczony.
HE 2.5k

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Ciekawe jak graliście... :shock:
5-6 gier w Mordheim to minimum. Dobrze zagrać jakieś drugie tyle.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

4 do 7 gier w Mordheim to tak turniejowo ;) Fajne możliwości rozwoju bandy, ale po jakimś czasie chce się więcej. Dłuższa kampania na 10-15 gier byłaby fajna, chociaż nie wiem czy kiedyś zagrałam więcej niż 10 pod rząd :?

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Kampania żeby była dobra musi być długa 8) .Najważniejsze przy tego typu rozgrywkach jest towarzystwo, gra ma sprawiać przyjemność i jeśli na przeciwko staje odpowiednia osoba to ciągle chce się więcej.Wraz z rozwojem postaci, zwiększeniem liczebności bandy, zakupem specjalnych ekwipunków gra staje się jeszcze lepsza.W kampanii zawsze można zmienić bandę, jeśli znudzi się stara zawsze można zrobić nową.Brałem udział w bardzo długich kampaniach i byłem zadowolony.W celu urozmaicenia rozgrywki poszczególne osoby miały po dwie, trzy aktywne bandy i można było pokombinować.W ostatniej jakiej brałem udział (Za panowania Barona Raziela) doszliśmy do 9 czy 10 tury i gdyby nie wakacje to pewnie gralibyśmy dalej.

Xeratus
Wałkarz

Post autor: Xeratus »

Ja mam nadzieję, że we Wrocławiu jakaś kampania się rozpocznie :) bo moje Dwarfy powoli gotowe :) jeszcze parę zakupów i już grać można :D

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

Po 2 bitwie kolega nie miał miśka Kislevu i okradzionego dowódce z drogiego sprzętu, ja nie miałem 2 na 4 bohaterów (wszystkich hero miałem out of action i nikt nie szedł nawet po warpstone) za to 3ci kolega miał już rozbudowana warbande dodatkowymi henchmanami. Także musicie grać bardzo ostrożnie żeby dotrwać do końca tylu gier, u nas już na 5 grze zdebalansowanie byłoby tak ogromne, że nie byłoby sensu grać.
HE 2.5k

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Chyba mogę tutaj zadać to pytanie...
Co sądzicie o wystawianiu choppasów(broń orków) (tych normalnych nie najchudszych) na zasadach toporów ,przecież ten kawał metalu obstrzępiony z każdej strony-ma bliżej do axa niż do sworda. ;)
PS powinni zrobić oddzielne zasady do choppy. ;)

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Z tego co wiem każdy wystawia je jako topory.

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

To git ,ale sądze ,że takie chudziutkie (jak jakiś sejmitar czy cóś) to mogą być jako swordy ;))

fajlopp
Plewa

Post autor: fajlopp »

witam jestem tu nowy i mam pytanie czy można gdzieś zakupić imperial assassina oraz żołnierzy Marienburga??, bo szukałem w większości polskich sklepów internetowych i oprócz kapitana pieszo i konno nic nie znalazłem

ODPOWIEDZ