Turniej Warhammer 8 ed. 2400pkt Świdnik 04.09.2010
Re: Turniej Warhammer 8 ed. 2400pkt Świdnik 04.09.2010
Crane. Moim zdaniem ew dodanie Basted Sworda obcinającego magie jest conajwyzej dobrym rozwiązaniem a ingerencje samemu to zupełne dno
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
zgłoszenie poszło
ps. Craina dogadałeś siez Admirałem Thrawnem w spr dodatkowej brety?
ps. Craina dogadałeś siez Admirałem Thrawnem w spr dodatkowej brety?
BrutalTocz pisze:Murmi jeżeli lecisz ogrami to rzucam ci challenge'a
Zapiszta mnie, czy mam jakoś oficjalnie oznajmić przybycie?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
może być. Przyjmuję Toczu. Skoro chcesz 20-0 na wstęp .Murmi jeżeli lecisz ogrami to rzucam ci challenge'a
JA nie lubić elfie mięsko. Elfiemięsko chude i łykowate, ale i tak zabić! UGH!
Kamil zadał mi na pw bardzo ważne pytanie. Obowiązuje opcja alternatywna rozpoczęcia bitwy czyli:
- rzucamy kostkami
- zwycięzca wybiera decydowanie o rozpoczęciu lub decydowanie o stronie
- przegrany decyduje w drugiej sprawie
- rzucamy kostkami
- zwycięzca wybiera decydowanie o rozpoczęciu lub decydowanie o stronie
- przegrany decyduje w drugiej sprawie
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
X.MAciek - wszystkie te doprecyzowania warto by też na I post wrzucić do ogłoszenia.
Co do tego to uważam że lepiej tak jak w podręczniku bo w ten sposób masz "pewność" co do wystawienia swoich scoutów i vanguardów że np nie wystawisz ich na szarżę przeciwnika w pierwszej turze. A tak jak byś rzucił że jednak zaczynasz drugi to przeciwnik może ci przegonić tych scoutów czy riderów jeśli jesteś nieostrożny lub ryzykujesz). Alternatywny sposób to przerzytek 7 ed który nie brał bo nie mógł brać pod uwagę zasad vanguard oiraz nowej zasady scout.
Co do tego to uważam że lepiej tak jak w podręczniku bo w ten sposób masz "pewność" co do wystawienia swoich scoutów i vanguardów że np nie wystawisz ich na szarżę przeciwnika w pierwszej turze. A tak jak byś rzucił że jednak zaczynasz drugi to przeciwnik może ci przegonić tych scoutów czy riderów jeśli jesteś nieostrożny lub ryzykujesz). Alternatywny sposób to przerzytek 7 ed który nie brał bo nie mógł brać pod uwagę zasad vanguard oiraz nowej zasady scout.
Nie no Murmi nie czaję. Skoro najpierw rzuca się kostką i obaj gracze już wiedzą kto zaczyna, to ja nie widzę problemu w ustawianiu scoutów i fastów.
Przykładowo jeśli wiem że nie zaczynam to nie wystawię waywatcherów przed jakimś lordem, ale jeśli to ja zaczynam to mogę tak zrobić i sprzedać mu KB. Dlatego właśnie bardziej mi się podoba ten system alternatywny bo w momencie rozstawiania jednostek już wiem kto zaczyna.
Przykładowo jeśli wiem że nie zaczynam to nie wystawię waywatcherów przed jakimś lordem, ale jeśli to ja zaczynam to mogę tak zrobić i sprzedać mu KB. Dlatego właśnie bardziej mi się podoba ten system alternatywny bo w momencie rozstawiania jednostek już wiem kto zaczyna.
Ziomy z Lublina, o ktorej jedziecie to bym się z wami zabrał
Albo będę szukał na własną rękę tego moku, chociaż powiem wam że dojazd mogłby być lepiej oznaczony..
Albo będę szukał na własną rękę tego moku, chociaż powiem wam że dojazd mogłby być lepiej oznaczony..
-
- Oszukista
a czym jedziecie? Tzn. czy macie wolne miejsce w samochodzie, a jesli nie - to czy zabrac 4 osoby?