Turniej Warhammer 8 ed. 2400pkt Świdnik 04.09.2010
Re: Turniej Warhammer 8 ed. 2400pkt Świdnik 04.09.2010
Crane. Moim zdaniem ew dodanie Basted Sworda obcinającego magie jest conajwyzej dobrym rozwiązaniem a ingerencje samemu to zupełne dno
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
zgłoszenie poszło
ps. Craina dogadałeś siez Admirałem Thrawnem w spr dodatkowej brety?
ps. Craina dogadałeś siez Admirałem Thrawnem w spr dodatkowej brety?
BrutalTocz pisze:Murmi jeżeli lecisz ogrami to rzucam ci challenge'a
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
Zapiszta mnie, czy mam jakoś oficjalnie oznajmić przybycie?
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
może być. Przyjmuję Toczu. Skoro chcesz 20-0 na wstępMurmi jeżeli lecisz ogrami to rzucam ci challenge'a
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
JA nie lubić elfie mięsko. Elfiemięsko chude i łykowate, ale i tak zabić! UGH!
Kamil zadał mi na pw bardzo ważne pytanie. Obowiązuje opcja alternatywna rozpoczęcia bitwy czyli:
- rzucamy kostkami
- zwycięzca wybiera decydowanie o rozpoczęciu lub decydowanie o stronie
- przegrany decyduje w drugiej sprawie
- rzucamy kostkami
- zwycięzca wybiera decydowanie o rozpoczęciu lub decydowanie o stronie
- przegrany decyduje w drugiej sprawie
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
X.MAciek - wszystkie te doprecyzowania warto by też na I post wrzucić do ogłoszenia.
Co do tego to uważam że lepiej tak jak w podręczniku bo w ten sposób masz "pewność" co do wystawienia swoich scoutów i vanguardów że np nie wystawisz ich na szarżę przeciwnika w pierwszej turze. A tak jak byś rzucił że jednak zaczynasz drugi to przeciwnik może ci przegonić tych scoutów czy riderów jeśli jesteś nieostrożny lub ryzykujesz). Alternatywny sposób to przerzytek 7 ed który nie brał bo nie mógł brać pod uwagę zasad vanguard oiraz nowej zasady scout.
Co do tego to uważam że lepiej tak jak w podręczniku bo w ten sposób masz "pewność" co do wystawienia swoich scoutów i vanguardów że np nie wystawisz ich na szarżę przeciwnika w pierwszej turze. A tak jak byś rzucił że jednak zaczynasz drugi to przeciwnik może ci przegonić tych scoutów czy riderów jeśli jesteś nieostrożny lub ryzykujesz). Alternatywny sposób to przerzytek 7 ed który nie brał bo nie mógł brać pod uwagę zasad vanguard oiraz nowej zasady scout.
Nie no Murmi nie czaję. Skoro najpierw rzuca się kostką i obaj gracze już wiedzą kto zaczyna, to ja nie widzę problemu w ustawianiu scoutów i fastów.
Przykładowo jeśli wiem że nie zaczynam to nie wystawię waywatcherów przed jakimś lordem, ale jeśli to ja zaczynam to mogę tak zrobić i sprzedać mu KB. Dlatego właśnie bardziej mi się podoba ten system alternatywny bo w momencie rozstawiania jednostek już wiem kto zaczyna.
Przykładowo jeśli wiem że nie zaczynam to nie wystawię waywatcherów przed jakimś lordem, ale jeśli to ja zaczynam to mogę tak zrobić i sprzedać mu KB. Dlatego właśnie bardziej mi się podoba ten system alternatywny bo w momencie rozstawiania jednostek już wiem kto zaczyna.
Ziomy z Lublina, o ktorej jedziecie to bym się z wami zabrał
Albo będę szukał na własną rękę tego moku, chociaż powiem wam że dojazd mogłby być lepiej oznaczony..![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Albo będę szukał na własną rękę tego moku, chociaż powiem wam że dojazd mogłby być lepiej oznaczony..
-
- Oszukista
a czym jedziecie? Tzn. czy macie wolne miejsce w samochodzie, a jesli nie - to czy zabrac 4 osoby? ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)