niby czemu on ma byc piechota? jesli spawn to piechota to moje orly tez sa piechota (postawaka 40x40 )

do domku prosze spawnami nie wchodzic - bo zaczne wlatywac tam orlami

pozdrawiam
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
nic szczegolnego..Aro pisze:A co masz napisane przy opisie orła ??
Wiec nie ma bata wejsc do domku.1) Potworami nie mogą być bohaterowie (do ogromnych bohaterów stosują się jedynie
zasady ruchu potworów – patrz errata). Potworami nie są zatem np. większe demony,
ancient treeman, shaggoth champion.
2) Wszystkie monstrous mounts (patrz str. 59 rulebook) to oczywiście potwory.
3) Potwory to wszystkie istoty na podstawkach 50x50 mm lub większych, za
wyjątkiem: ogre hunter. Przypominamy, Ŝe tomb scorpion równieŜ wystawiany jest na
50x50 mm (Anthony Reynolds FAQ) i zatem jest potworem.
4) potwory to takŜe następujące istoty na podstawkach 40x40 oraz nieokreślonych:
great eagle, gorger, spawn of chaos, hellcannon, merwyrm.
oficjalny czyli wg LS. Przynajmniej na turniejach uznających usciślenia, czyli na jakichś 99%oficjalnie czy wg LS?
Salki są piechotą nie monsterami. Nie odnosi się do nich zasada monsters and handlers, czyli jako ze sa na podstawkach ogrowych są piechotą, która ma specjalną zasadę ze rzuca monster reaction.Gogol pisze:Skirmisz na zasadach potworków ona np rzucają bound monstera czego piechota nie robiShino pisze:salka akurat to jest skirmish a nie monster & handlersjuz gdzies to bylo kiedys
I na którą działają czary z bista ... i collar of zorga ... strasznie naciągana interpretacja jak dla mnie to ich bycie piechotą jest w cholere wątpliwe i IMHO są oddziałem mieszanym złozonym z skinków które piechota same w sobie są i jak salki zdechnąto do domku wejść mogą ale salka jako salka nie jest piechotą podobnie jak nie jest nia np chaos warhoundCrusader pisze:Salki są piechotą nie monsterami. Nie odnosi się do nich zasada monsters and handlers, czyli jako ze sa na podstawkach ogrowych są piechotą, która ma specjalną zasadę ze rzuca monster reaction.Gogol pisze:Skirmisz na zasadach potworków ona np rzucają bound monstera czego piechota nie robiShino pisze:salka akurat to jest skirmish a nie monster & handlersjuz gdzies to bylo kiedys
pzdr