wylaczasz magiczna/runiczna bron (magic itemy)tak więc kasując mu magiczne ataki
gifty od demonow dzialaja normalnie

tak jak inne umiejetnosci.
Moderator: JarekK
wylaczasz magiczna/runiczna bron (magic itemy)tak więc kasując mu magiczne ataki
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
tarcze to oczywiscie pomylka, mialy byc la ale jakos mi sie tak napisalo.Durin pisze:Tak szczerze to mi się nie podoba...
Jaki lore na małym magu?
Osobiście zdjałbym go z konia, miałbyś look out w marudach wtedy, a teraz możesz do kawy jedynie ale to słaby pomysł.
Obaj dyskowcy bez solidnego warda są bardzo miękcy. 5+ ward i 3+save w combacie to imo mało jak na kluczową postać w armii szczególnie na blood and glory.
Lorda bardzo trzeba pilnować myślę. Moim zdaniem lord w combacie więcej niż raz na gre nie będzie więc po co mu i słomka i word of agony. Skoro i tak raczej odpalisz to drugie, strata pkt trochę.
Przedmioty na małym fajne.
Na fascie zmień tarcze na LA. Save taki sam a mogą jednocześnie z flailem używac.
Widzę że chcesz grać klimatem czincza głównie. Jeśli nie to zmieniłbym mark na warriorach na khorne. I może na jednych marudach.
Był Bloodthirster, 3 oddzxiały horrorów, 2 heraldów tzeentcha (jeden z master sorcery), 1 oddział plagusów z heraldem na palanqinie, 3 oddziały furii, 2 oddziały flamerów.Akadera pisze: Nie wiem na jakie demony grasz? Zaloze wiec ze na cos ala ustalajacy sie standard 8ed (keeper, 2 herlaki teczy z master of sorcery i 1/2xscroll, 30/40 horrorow i 10 horrow w corach, 2x5/6 flammerow, fiendy i jakies smieci, oczywiscie bsb i klocek piechoty wg woli khonre/slaanesh bo na oko powinno sie to zmiescic bo pkt nie liczylem).
czyli jedyne zagrozenie to BlodzioBył Bloodthirster, 3 oddzxiały horrorów, 2 heraldów tzeentcha (jeden z master sorcery), 1 oddział plagusów z heraldem na palanqinie, 3 oddziały furii, 2 oddziały flamerów.
ale chyba bylo drozszeWaldi pisze:To kombo już z poprzedniej edycji:jurak pisze: fajny numer jest jak sie da chosenom sztandar z terrorem
z oczka mozna poten przerzucac efekty do bolu
masz wtedy 30% na Boską Wielkość, 30% na +1 do S, 40% na +1 do A
Wszystkie inne wyniki można przerzucić
Gorąco polecam zamiast ogrów 6 trolli, masakra. Ostatnio bardzo mi się spisywali, a kosztują 60pts. mniej.Waldi pisze: 5 Ogres of Tzeentch @ 330.0 Pts
Mark of Tzeentch; Great Weapon; Heavy Armour; Standard
1 Mutant Ogre @ [20.0] Pts
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Grałem z kuplem, który miał 30 lotrenów (tę morską straż HE) z płonącymi atakami i nie miałem większego problemu. Fakt, że trzeba na nich uważać, ale myślę, że się opłaca i to bardzo.Waldi pisze:Nawet więcej bo mój ArmyBuilder nie pozwala im wziąć chaos armor, a to dodatkowe 5pts/model. (żeby nie było to uwzględniłem w swoje ręcznie pisanej rozpisce)
Tylko że trolle mają tą swoją głupotę, a regeneracja na flamery to słaby pomysł.
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole