Ja, Konsument - tytuł zmieniony na prośbę Deliberitusa.
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Ja, Konsument - tytuł zmieniony na prośbę Deliberitusa.
Mam pytanie a właściwie takie spostrzeżenia co do działań marketingowych GW i chciałbym abyście się wypowiedzieli na ten temat.
Mianowicie nasz ukochany producent dokonuje przekłamani w celu sprzedaży swoich produktów, czyli krótko i na temat zamieszczają na opakowaniach błędne <według mnie> informacje co do elementów dostępnych w ich zestawach takowe informacje znajdują się w środku w postaci broszurek jak skleić . Ale wszyscy konsumenci kierują się tym co widzą a widzą rzeczy których tak naprawdę nie mogą posiadać bo w zestawie ich nie ma .
Podam przykłady w postaci zdjęć .
Imperialna milicja tych wideł i młota w zestawie nie ma i tak figurka z tego zestawu nie powstanie .
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/252 ... ac78f.html
Pudełko SM kolo skleja jakiegoś typa w płaszczu ,a płaszcza nie ma .Poza tym to chyba wogule inna figurka .
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e5f ... bc128.html
Potencjalny konsument myśli że te elementy stanowią części zestawu fakt jest info o tym że w zestawie jest tyle a tyle figurek i że nie ma kleju oraz farb co do reszty że tych części brakuje nie ma co jest w świetle Polskiego prawa ewidentnym wprowadzeniem klienta w błąd ,zresztą W USA oraz UK też mam pytanie co w takiej sytuacji można zrobić .
Ponieważ udanie się do UOKIK jest chyba ostatecznością bo to firma z poza Polski choć takowej opcji nie wykluczam co wy na to czy coś podobnego zauważyliście . Do nich na pewno pisał nie będę bo nie odpisują .
Co można z tym zrobić?
Proszę o fachowe odpowiedzi bez kretynizmów czy nabijania kiepskich postów nie na temat, niewnoszących niczego do dyskusji
Mianowicie nasz ukochany producent dokonuje przekłamani w celu sprzedaży swoich produktów, czyli krótko i na temat zamieszczają na opakowaniach błędne <według mnie> informacje co do elementów dostępnych w ich zestawach takowe informacje znajdują się w środku w postaci broszurek jak skleić . Ale wszyscy konsumenci kierują się tym co widzą a widzą rzeczy których tak naprawdę nie mogą posiadać bo w zestawie ich nie ma .
Podam przykłady w postaci zdjęć .
Imperialna milicja tych wideł i młota w zestawie nie ma i tak figurka z tego zestawu nie powstanie .
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/252 ... ac78f.html
Pudełko SM kolo skleja jakiegoś typa w płaszczu ,a płaszcza nie ma .Poza tym to chyba wogule inna figurka .
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e5f ... bc128.html
Potencjalny konsument myśli że te elementy stanowią części zestawu fakt jest info o tym że w zestawie jest tyle a tyle figurek i że nie ma kleju oraz farb co do reszty że tych części brakuje nie ma co jest w świetle Polskiego prawa ewidentnym wprowadzeniem klienta w błąd ,zresztą W USA oraz UK też mam pytanie co w takiej sytuacji można zrobić .
Ponieważ udanie się do UOKIK jest chyba ostatecznością bo to firma z poza Polski choć takowej opcji nie wykluczam co wy na to czy coś podobnego zauważyliście . Do nich na pewno pisał nie będę bo nie odpisują .
Co można z tym zrobić?
Proszę o fachowe odpowiedzi bez kretynizmów czy nabijania kiepskich postów nie na temat, niewnoszących niczego do dyskusji
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2010, o 22:21 przez Deliberitus886, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzę Wszystko
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Ale co z tego że zawarli taka informację, jeżeli nie wiadomo o który widok chodzi ten w ramce czy poboczny bo raczej ten poboczny .
Poza tym czy sprzedawanie produktów w opakowaniach które ukazuje modele z elementami nie wchodzącymi w skład zestawu jest etyczne.
Poza tym czy sprzedawanie produktów w opakowaniach które ukazuje modele z elementami nie wchodzącymi w skład zestawu jest etyczne.
Widzę Wszystko
Jak nie powiedzieli o co chodzi, to znaczy że chodzi o wszystko co zostało pokazane w sposób artystyczny (obrazkowy) - chyba to jest logiczne.Deliberitus886 pisze:Ale co z tego że zawarli taka informację, jeżeli nie wiadomo o który widok chodzi
Stawiają sprawę jasno - to co jest w środku =! to co jest na obrazku - nie wkręcają Cię, więc nie ma tu nic łamiącego etykę.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Mac ale to co na obrazku nierówna się temu co w środku i wkręt jest to widać na załączonych przykładach , jak nie wierzysz se zobacz.
Widzę Wszystko
No to przecież napisałem, że mówią Ci prosto w twarz:
THE CONTENTS MAY VARY FROM THOSE SHOW
ZAWARTOŚĆ MOŻE SIĘ RÓŻNIĆ OD TEGO CO POKAZANO
To, że nie ma wideł w milicji czy płaszczyku na space marinie jest właśnie potwierdzeniem tych słów. Gdyby tego Ci nie napisali, i stwierdziłbyś, że środek różni się od obrazka na pudełku - wtedy ok, Twoje narzekania mają podstawy - ale tak nie masz o co się wykłócać.
THE CONTENTS MAY VARY FROM THOSE SHOW
ZAWARTOŚĆ MOŻE SIĘ RÓŻNIĆ OD TEGO CO POKAZANO
To, że nie ma wideł w milicji czy płaszczyku na space marinie jest właśnie potwierdzeniem tych słów. Gdyby tego Ci nie napisali, i stwierdziłbyś, że środek różni się od obrazka na pudełku - wtedy ok, Twoje narzekania mają podstawy - ale tak nie masz o co się wykłócać.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Mac to nie narzekania to stwierdzenie że GW świadomie wprowadza swoich klientów w błąd i o tym w dodatku wie . Zresztą poczytam o tym jak to się prawnie odnosi w prawie konsumenckim do polski i do świata.
Bo coś czuje że nie można powiedzieć w pudełku niema tego co jest widoczne na pudełku.
Bo coś czuje że nie można powiedzieć w pudełku niema tego co jest widoczne na pudełku.
Niemowie tu o przednim widoczku a o informacji z tyłu opakowania i coś czyje ze na opakowaniu z suszarką jest szczegółowy opis co jest w środku.Czasami na opakowaniach od suszarek jest ładna kobieta trzymająca ów towar.
Mam nadzieje że zrozumiałeś co mam na myśli Deliberitus.
Widzę Wszystko
W dobrych sklepach (stacjonarnych) sprzedawcy mają takie pudełko otwarte albo mogą Ci opowiedzieć co jest, a czego nie ma w środku.
Natomiast jak kupujesz w internecie -- to no właśnie, możesz się spodziewać ładnej kobiety, która przecież też jest na pudełku z suszarką. Albo chociaż jej sweterka.
Natomiast jak kupujesz w internecie -- to no właśnie, możesz się spodziewać ładnej kobiety, która przecież też jest na pudełku z suszarką. Albo chociaż jej sweterka.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Po pierwsze naprawdę trudno jest zrozumieć to "zdanie", po drugie ciężko nazwać fotkę ręki plastikowego żołnierzyka "szczegółowym opisem co jest w środku"Deliberitus886 pisze: Niemowie tu o przednim widoczku a o informacji z tyłu opakowania i coś czyje ze na opakowaniu z suszarką jest szczegółowy opis co jest w środku.

Generalnie GW leje ciepłym moczem na prawo konsumenckie - chociażby wprowadzając różne ceny dla różnych krajów Unii Europejskiej. Wątpię więc, żeby się przestraszyli krzyków o zdjęciu na odwrocie pudełka...Mac to nie narzekania to stwierdzenie że GW świadomie wprowadza swoich klientów w błąd i o tym w dodatku wie . Zresztą poczytam o tym jak to się prawnie odnosi w prawie konsumenckim do polski i do świata.
Chciałem przez chwilę od tego miejsca zacząć polityczny flejm o tak fetyszyzowanym przez prawicowców wolnym i nieregulowanym rynku (as in: z olaniem praw konsumenta), ale to chyba jednak jest kiepskie miejsce.Generalnie GW leje ciepłym moczem na prawo konsumenckie - chociażby wprowadzając różne ceny dla różnych krajów Unii Europejskiej. Wątpię więc, żeby się przestraszyli krzyków o zdjęciu na odwrocie pudełka...

- Tiger Brown
- Kradziej
Oh, Tomash, wal śmiało, bez krępacji. Tobie nie wytną! 

"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Jasne że wytną, a potem się jeszcze będą na moderatorskim chwalić który pierwszy wyciął 

- Tiger Brown
- Kradziej
Krucabomba! Nie sądziłem, że przemiany feudalne w tych pogranicznych księstwach aż tak zaawansowane. Baronowie widać zupełnie dla suwerena szacunku już nie mają. Ale żadnej wielkiej karty swobód im nie podpisywałeś, mam nadzieję?Tomash pisze:Jasne że wytną, a potem się jeszcze będą na moderatorskim chwalić który pierwszy wyciął
"Ręka przypomni sobie dawną siłę, kiedy znów ujmie miecz!"

"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Panowie niedługo dojdzie do tego że na paczce napiszą 10 figurek a tam w środku znajdziemy 8 – 6 sztuk, albo wsadzą jakieś inne . Bo jak tak dalej pójdzie to tak się stanie . Po prostu napiszą Widok niezgodny z zawartością pudełka .
Widzę Wszystko
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Mam Pytanie czyli już takie przypadki maiły miejsce , czy kogoś pokrzywdzonego znasz.eliah91 pisze:Człowieku otwórz oczy, to już się dzieje!!!
Widzę Wszystko