Ja, Konsument - tytuł zmieniony na prośbę Deliberitusa.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Ja, Konsument - tytuł zmieniony na prośbę Deliberitusa.

Post autor: Deliberitus886 »

Mam pytanie a właściwie takie spostrzeżenia co do działań marketingowych GW i chciałbym abyście się wypowiedzieli na ten temat.
Mianowicie nasz ukochany producent dokonuje przekłamani w celu sprzedaży swoich produktów, czyli krótko i na temat zamieszczają na opakowaniach błędne <według mnie> informacje co do elementów dostępnych w ich zestawach takowe informacje znajdują się w środku w postaci broszurek jak skleić . Ale wszyscy konsumenci kierują się tym co widzą a widzą rzeczy których tak naprawdę nie mogą posiadać bo w zestawie ich nie ma .
Podam przykłady w postaci zdjęć .
Imperialna milicja tych wideł i młota w zestawie nie ma i tak figurka z tego zestawu nie powstanie .
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/252 ... ac78f.html
Pudełko SM kolo skleja jakiegoś typa w płaszczu ,a płaszcza nie ma .Poza tym to chyba wogule inna figurka .
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e5f ... bc128.html
Potencjalny konsument myśli że te elementy stanowią części zestawu fakt jest info o tym że w zestawie jest tyle a tyle figurek i że nie ma kleju oraz farb co do reszty że tych części brakuje nie ma co jest w świetle Polskiego prawa ewidentnym wprowadzeniem klienta w błąd ,zresztą W USA oraz UK też mam pytanie co w takiej sytuacji można zrobić .
Ponieważ udanie się do UOKIK jest chyba ostatecznością bo to firma z poza Polski choć takowej opcji nie wykluczam co wy na to czy coś podobnego zauważyliście . Do nich na pewno pisał nie będę bo nie odpisują .
Co można z tym zrobić?
Proszę o fachowe odpowiedzi bez kretynizmów czy nabijania kiepskich postów nie na temat, niewnoszących niczego do dyskusji
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2010, o 22:21 przez Deliberitus886, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

@up
"Contents may vary from those shown." - w 6 różnych językach na każdym pudełku figurek (ostatnie zdanie) i chyba wyjaśnia Twój problem.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Ale co z tego że zawarli taka informację, jeżeli nie wiadomo o który widok chodzi ten w ramce czy poboczny bo raczej ten poboczny .
Poza tym czy sprzedawanie produktów w opakowaniach które ukazuje modele z elementami nie wchodzącymi w skład zestawu jest etyczne.
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Deliberitus886 pisze:Ale co z tego że zawarli taka informację, jeżeli nie wiadomo o który widok chodzi
Jak nie powiedzieli o co chodzi, to znaczy że chodzi o wszystko co zostało pokazane w sposób artystyczny (obrazkowy) - chyba to jest logiczne.
Stawiają sprawę jasno - to co jest w środku =! to co jest na obrazku - nie wkręcają Cię, więc nie ma tu nic łamiącego etykę.

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Mac ale to co na obrazku nierówna się temu co w środku i wkręt jest to widać na załączonych przykładach , jak nie wierzysz se zobacz.
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

=! to nie znak równości, a nierówności :)

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

No to przecież napisałem, że mówią Ci prosto w twarz:
THE CONTENTS MAY VARY FROM THOSE SHOW
ZAWARTOŚĆ MOŻE SIĘ RÓŻNIĆ OD TEGO CO POKAZANO
To, że nie ma wideł w milicji czy płaszczyku na space marinie jest właśnie potwierdzeniem tych słów. Gdyby tego Ci nie napisali, i stwierdziłbyś, że środek różni się od obrazka na pudełku - wtedy ok, Twoje narzekania mają podstawy - ale tak nie masz o co się wykłócać.

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Czasami na opakowaniach od suszarek jest ładna kobieta trzymająca ów towar. :roll:
Mam nadzieje że zrozumiałeś co mam na myśli Deliberitus.
Obrazek

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Mac to nie narzekania to stwierdzenie że GW świadomie wprowadza swoich klientów w błąd i o tym w dodatku wie . Zresztą poczytam o tym jak to się prawnie odnosi w prawie konsumenckim do polski i do świata.
Bo coś czuje że nie można powiedzieć w pudełku niema tego co jest widoczne na pudełku.
Czasami na opakowaniach od suszarek jest ładna kobieta trzymająca ów towar.
Mam nadzieje że zrozumiałeś co mam na myśli Deliberitus.
Niemowie tu o przednim widoczku a o informacji z tyłu opakowania i coś czyje ze na opakowaniu z suszarką jest szczegółowy opis co jest w środku.
Widzę Wszystko

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

W dobrych sklepach (stacjonarnych) sprzedawcy mają takie pudełko otwarte albo mogą Ci opowiedzieć co jest, a czego nie ma w środku.

Natomiast jak kupujesz w internecie -- to no właśnie, możesz się spodziewać ładnej kobiety, która przecież też jest na pudełku z suszarką. Albo chociaż jej sweterka.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Deliberitus886 pisze: Niemowie tu o przednim widoczku a o informacji z tyłu opakowania i coś czyje ze na opakowaniu z suszarką jest szczegółowy opis co jest w środku.
Po pierwsze naprawdę trudno jest zrozumieć to "zdanie", po drugie ciężko nazwać fotkę ręki plastikowego żołnierzyka "szczegółowym opisem co jest w środku" :roll:
Mac to nie narzekania to stwierdzenie że GW świadomie wprowadza swoich klientów w błąd i o tym w dodatku wie . Zresztą poczytam o tym jak to się prawnie odnosi w prawie konsumenckim do polski i do świata.
Bo coś czuje że nie można powiedzieć w pudełku niema tego co jest widoczne na pudełku.
Generalnie GW leje ciepłym moczem na prawo konsumenckie - chociażby wprowadzając różne ceny dla różnych krajów Unii Europejskiej. Wątpię więc, żeby się przestraszyli krzyków o zdjęciu na odwrocie pudełka...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Generalnie GW leje ciepłym moczem na prawo konsumenckie - chociażby wprowadzając różne ceny dla różnych krajów Unii Europejskiej. Wątpię więc, żeby się przestraszyli krzyków o zdjęciu na odwrocie pudełka...
Chciałem przez chwilę od tego miejsca zacząć polityczny flejm o tak fetyszyzowanym przez prawicowców wolnym i nieregulowanym rynku (as in: z olaniem praw konsumenta), ale to chyba jednak jest kiepskie miejsce. ;)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Oh, Tomash, wal śmiało, bez krępacji. Tobie nie wytną! :D
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Jasne że wytną, a potem się jeszcze będą na moderatorskim chwalić który pierwszy wyciął :(

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Tomash pisze:Jasne że wytną, a potem się jeszcze będą na moderatorskim chwalić który pierwszy wyciął :(
I tak pewnie Ziemko pierwszy by wyciął :D

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Tomash pisze:Jasne że wytną, a potem się jeszcze będą na moderatorskim chwalić który pierwszy wyciął :(
Krucabomba! Nie sądziłem, że przemiany feudalne w tych pogranicznych księstwach aż tak zaawansowane. Baronowie widać zupełnie dla suwerena szacunku już nie mają. Ale żadnej wielkiej karty swobód im nie podpisywałeś, mam nadzieję?
"Ręka przypomni sobie dawną siłę, kiedy znów ujmie miecz!" :D
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Już czyham z nożyczkami :mrgreen:

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Panowie niedługo dojdzie do tego że na paczce napiszą 10 figurek a tam w środku znajdziemy 8 – 6 sztuk, albo wsadzą jakieś inne . Bo jak tak dalej pójdzie to tak się stanie . Po prostu napiszą Widok niezgodny z zawartością pudełka .
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Deliberitus886 pisze:albo wsadzą jakieś inne
Człowieku otwórz oczy, to już się dzieje!!! :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

eliah91 pisze:Człowieku otwórz oczy, to już się dzieje!!! :twisted:
Mam Pytanie czyli już takie przypadki maiły miejsce , czy kogoś pokrzywdzonego znasz.
Widzę Wszystko

Zablokowany