Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010
Re: Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010
Sprawa dotycząca strzelania z canonów:
Jeśli nie będzie uściślenia do czasu turnieju, gramy wg. rulebooka (trzeba widzieć punkt do strzału) czy tylko model (logika).
Gdyż nie wiem co malować.
Jeśli nie będzie uściślenia do czasu turnieju, gramy wg. rulebooka (trzeba widzieć punkt do strzału) czy tylko model (logika).
Gdyż nie wiem co malować.
Mam nadzieje, ze szybko ustalimy to na LS. Jesli nie bedzie wiadomo do piątku, to zgodnie z rulebookiem nie mozna celowac w punkt zasloniety przez inne oddziały
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Mnie nie będzie ale zadam pytanie w razie gdyby taki problem się pojawił.
Czy pozwolicie w przypadku challenge, na zamianę herosów dzięki magii shadowa.
Załóżmy 2 oddziały walczące i w każdym siedzi jakiś heros.
Jako, że jest moja tura rzucam jakiś czar z Shadowa i jak wejdzie chcę zamienić herosa co jest w challenge z jakimś większym rzeźnikiem - będzie to dozwolone ??
Czy pozwolicie w przypadku challenge, na zamianę herosów dzięki magii shadowa.
Załóżmy 2 oddziały walczące i w każdym siedzi jakiś heros.
Jako, że jest moja tura rzucam jakiś czar z Shadowa i jak wejdzie chcę zamienić herosa co jest w challenge z jakimś większym rzeźnikiem - będzie to dozwolone ??
To taka jakby niekonsekwencjaNumeru Gracza (ID) ze strony Polskiej Ligi WFB nie wymagamy
2 punkty - podanie na karcie gracza swojego ID ze strony ligi

Rozumiem, że taki teren traktuje się we wszystkich aspektach jak wathtower? Czyli jest to po prostu wieża, tylko że jest sama jej podstawka?3. Watchtower.
Zamiast wieży korzysta się z dowolnego terenu leżącego najbliżej środka stołu. Za kontrolowanie terenu na koniec bitwy gracz otrzymuje 5 dużych punktów, a dodatkowo wynik nie może być niższy niż 11-9 na korzyść gracza kontrolującego teren.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Nie. Teren jest, jaki jest - zgodnie z rulebookiem nie musi to byc wieża, a moze byc np. lasRozumiem, że taki teren traktuje się we wszystkich aspektach jak wathtower?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
why ? nie musisz ale masz za to 2 bonusowe pkt.To taka jakby niekonsekwencja

Jankiel jaką przewidujecie frekwencję?
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
risky
ja wam zyczę 100+
czekałem raczej na odp. w stylu, ze macie z 40 pewnych osob z okolicy, bo wiem ze sporo marud ze stolicy i okolic strzeliło focha na 8ed.
i w sklepach zaczyna brakować eldarów
więc może być ciężko z frekwencją.

czekałem raczej na odp. w stylu, ze macie z 40 pewnych osob z okolicy, bo wiem ze sporo marud ze stolicy i okolic strzeliło focha na 8ed.

RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Rzeczywiście w okolicy mamy sporo graczy. Niemniej liczymy na ludzi z całej Polski, żeby przynajmniej jednego mastera zagrali na 8 ed., zanim zaczną marudzić na jej bezsens i odwracać się w stronę 40k 

...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Od nas ze śląska będzie przynajmniej 40 osób. Około 10 z wrocka, 5-10 z krk, 20-30 ze śląska więc źle nie bedzie
A marudom z warszawy mam tylko tyle do powiedzenia, że są słabi
Albo sprawa z ustaleniem kto kontroluje. Kto jest najbliżej środka? Kto ma więcej modeli? Kto był pierwszy? Kto ma większego?
Może się czepiam, ale w bardzie nie było to dla nas takie oczywiste

A marudom z warszawy mam tylko tyle do powiedzenia, że są słabi

Grałem ostatnio w bardzie ten scenariusz, i rodzi on parę wątpliwości. W scenariuszu jest napisane, że do wieży może przed bitwą wejść oddział max 20 hipków. Czy dotyczy to też np. jeziorka? A co jeżeli będzie to obelisk?Jankiel pisze:Nie. Teren jest, jaki jest - zgodnie z rulebookiem nie musi to byc wieża, a moze byc np. las
Albo sprawa z ustaleniem kto kontroluje. Kto jest najbliżej środka? Kto ma więcej modeli? Kto był pierwszy? Kto ma większego?
Może się czepiam, ale w bardzie nie było to dla nas takie oczywiste

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Widzę, że się przejąłeś
Rozumiem, że też należysz do tych marud
I czemu skasowałeś tą fajną emotkę?

Rozumiem, że też należysz do tych marud

I czemu skasowałeś tą fajną emotkę?

Debek pisze:ojej
No to świetnie, czyli widzimy się na masterze
Solo już organizuje busa

Solo już organizuje busa

Jedyne co mnie ewentualnie powstrzyma to sprawy poza battlowe, a więc nie związane z 8ed.No to świetnie, czyli widzimy się na masterze![]()
Dziękuję, ale jako gorolski słabiak zrezygnuję ze słynnego ostatnio Śląskiego Camel Trophy.Solo już organizuje busa![]()

Cała bezsensowna nie jest. Bezsens zaczyna się na fazie magii i na niej w zasadzie kończy, ale to tak tylko na marginesie.Rzeczywiście w okolicy mamy sporo graczy. Niemniej liczymy na ludzi z całej Polski, żeby przynajmniej jednego mastera zagrali na 8 ed., zanim zaczną marudzić na jej bezsens i odwracać się w stronę 40k

dobrze, ze kazdy bedzie mial miarke ze sobaAndrzej pisze:Kto jest najbliżej środka? Kto ma więcej modeli? Kto był pierwszy? Kto ma większego?