Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010
Re: Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010
A w razie wątpliwości zawsze można zawołać sędziego, żeby dokładnie wszystko zmierzył 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Ale wygrywaja na innym "polu" 

Czy jako że to bedzie 1 master na ta edycje to beda dopuszczalne jakies proxy w ramach przyzwoitosci ?
, ciezko w szczurach dorobic 100 modeli 

masz w 1 poscie jak musi wygladac figurka. 100 szczurow zeby "tylko" byly to nie duzo roboty. poza tym mysle, ze bedzie sporo takich co czegos nie zdarza pomalowac, wiec nikt sie z Ciebie nie bedzie smial, no chyba, ze z innych powodowMłody pisze:Czy jako że to bedzie 1 master na ta edycje to beda dopuszczalne jakies proxy w ramach przyzwoitosci ?, ciezko w szczurach dorobic 100 modeli

Pomalować w 3 tyg na podstawowe kolory to nie problem, gorzej załatwić wszystkie figurki , w tym jest problem ;D, ale spoko coś wymyśle 

Takie pytanie techniczne...
Dlaczego gramy na scenariusz watchtower bez wieży?
Chodzi o to że przecież ten scenariusz daje pewną możliwość wykorzystania tego terenu dając coś w zamian i zapewniając że unit pilnujący wieży nie zaszarżuje mnie w 2 turze[ zasady budynków ] a np górka u Was w zamian nie daje nic i pozwala na takie myki...
Może jednak zrezygnować z tego scenariusza lub umieścić na czas jego trwania domki na stołach?
Dlaczego gramy na scenariusz watchtower bez wieży?
Chodzi o to że przecież ten scenariusz daje pewną możliwość wykorzystania tego terenu dając coś w zamian i zapewniając że unit pilnujący wieży nie zaszarżuje mnie w 2 turze[ zasady budynków ] a np górka u Was w zamian nie daje nic i pozwala na takie myki...
Może jednak zrezygnować z tego scenariusza lub umieścić na czas jego trwania domki na stołach?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
W tym scenariuszu można korzystać z dowolnego terenu - tak tam jest napisane. Będzie sporo domków, ale weź pod uwagę, że wystawienie regonu na środku stołu, bez żadnego wsparcia może nie być najlepszym pomysłem.Chodzi o to że przecież ten scenariusz daje pewną możliwość wykorzystania tego terenu dając coś w zamian i zapewniając że unit pilnujący wieży nie zaszarżuje mnie w 2 turze[ zasady budynków ] a np górka u Was w zamian nie daje nic i pozwala na takie myki...
Widziałem bardzo ładne slavesy zrobione z gobosów lub elfów, poganianych przez jakichś packmasterów. Ale wszystko w granicach przyzwoitości.ale spoko coś wymyśle
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Tak jest u Was napisane, w RB stoi budynek.Jankiel pisze:W tym scenariuszu można korzystać z dowolnego terenu - tak tam jest napisane.
Zauważ że masz bardzo duże szanse na zaczynanie w tym scenariuszu mając unit na połowie masz mega boost, szczególnie jak to np duży unit strzelców czy flamery a umieszczone w szczerym polu [ bo górka lub obecny las takowymi są ] mija się z celem.Jankiel pisze:Będzie sporo domków, ale weź pod uwagę, że wystawienie regonu na środku stołu, bez żadnego wsparcia może nie być najlepszym pomysłem.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
flamery odpadają nie są corem
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Przepraszam, pomyłka.
Naturalnie tylko cory.
Naturalnie tylko cory.
Abandoned
Abandoned
W moim jest - nie masz budynku, użyj innego terenu przez siebie wybranego.w RB stoi budynek.
Gdzie Ci drukowali tego rulebooka? Według mojego zaczyna strona, która nie kontroluje terenu. Czytałeś w ogóle ten scenariusz, czy bazujesz na pdf w którym go nie ma opisanego?Zauważ że masz bardzo duże szanse na zaczynanie w tym scenariuszu mając unit na połowie masz mega boost
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jak będzie wyglądać ocena malowania jeżeli część modeli będzie pomalowanych na 2pkt, część na 1pkt a część na 4pkt?
Bierzemy pod uwagę jakość większości modeli? Wyciągamy średnią?
Bierzemy pod uwagę jakość większości modeli? Wyciągamy średnią?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Co prawda nie jestem orgiem, ale w oparciu o RB Ci odpowiem:
Watchtower - nie działa (bo nie ma w ogóle rzutu)
Dawn Attack - jak wystawiałeś się drugi to zaczynasz na 5+. Jak pierwszy, to nie działa (bo nie Ty rzucasz kością)
Watchtower - nie działa (bo nie ma w ogóle rzutu)
Dawn Attack - jak wystawiałeś się drugi to zaczynasz na 5+. Jak pierwszy, to nie działa (bo nie Ty rzucasz kością)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Ech, naturalnie...Jankiel pisze:W moim jest - nie masz budynku, użyj innego terenu przez siebie wybranego.w RB stoi budynek.
Gdzie Ci drukowali tego rulebooka? Według mojego zaczyna strona, która nie kontroluje terenu. Czytałeś w ogóle ten scenariusz, czy bazujesz na pdf w którym go nie ma opisanego?Zauważ że masz bardzo duże szanse na zaczynanie w tym scenariuszu mając unit na połowie masz mega boost
Pomyliłem część scenariusza z innym...
Zmęczenie dało znać o sobie.
Abandoned
Abandoned