Wargames Factory ogłosili drugi nadchodzący zestaw obok plastikowych Persów. Będzie to pierwszy zestaw z linii Alternative History: greckie amazonki.

Wiem, że sporo ludzi krytykuje jakość laleczek WGF, osobiście nie miałem żadnego zestawu w rękach więc tego tematu nie podejmuję. Choć AFAIK każdy ich kolejny zestaw jest lepszy od poprzedniego.
Fryzura pani na renderze jest trochę z dupy, fakt. A dzida trochę gruba. Z drugiej strony w pudełku ma być multum główek, więc można sobie dobrać którąś, która nie wygląda, jakby należała do czirliderki. A mi gruba dzida nie przeszkada. Nie będzie sie tak łatwo łamać, zresztą w porównaniu z innymi cudami, jakie ludzie robią z bronią pod pretekstem 'heroic scale', ta jest całkiem spoko.
Anyway, myślę, że to będzie bardzo ważny zestaw. W końcu to pewien przełom - pierwszy w historii plastikowy zestaw w tej skali zawierający tylko i wyłącznie laski (nie, łyse maszkarony z jednym cycem od GW się nie liczą). Odpowiednio marketingowany, ten zestaw może zbić dla WGF fortunę. Możliwości na wykorzystanie go jest mnóstwo. Amazonki do Wargods of Aegyptus/Olympus. Plastikowe Witchki do WFB i Wychki do 40k. Drużyny do Blood Bowla. Gangi Escher. Siostry do Mordy.
Jeśli o mnie chodzi, to wystarczy, że będą w zestawie hełmy korynckie i hoplony. Hoplici + cycki = auto win

A jak TY wykorzystasz plastikowe lachony w swoim hobby?