Plastikowe zestawy fantasy z Wargames Factory

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Plastikowe zestawy fantasy z Wargames Factory

Post autor: Don_Silvarro »

Bo może nie wszyscy wchodzą na TGN :P

Wargames Factory ogłosili drugi nadchodzący zestaw obok plastikowych Persów. Będzie to pierwszy zestaw z linii Alternative History: greckie amazonki.

Obrazek

Obrazek

Wiem, że sporo ludzi krytykuje jakość laleczek WGF, osobiście nie miałem żadnego zestawu w rękach więc tego tematu nie podejmuję. Choć AFAIK każdy ich kolejny zestaw jest lepszy od poprzedniego.

Fryzura pani na renderze jest trochę z dupy, fakt. A dzida trochę gruba. Z drugiej strony w pudełku ma być multum główek, więc można sobie dobrać którąś, która nie wygląda, jakby należała do czirliderki. A mi gruba dzida nie przeszkada. Nie będzie sie tak łatwo łamać, zresztą w porównaniu z innymi cudami, jakie ludzie robią z bronią pod pretekstem 'heroic scale', ta jest całkiem spoko.

Anyway, myślę, że to będzie bardzo ważny zestaw. W końcu to pewien przełom - pierwszy w historii plastikowy zestaw w tej skali zawierający tylko i wyłącznie laski (nie, łyse maszkarony z jednym cycem od GW się nie liczą). Odpowiednio marketingowany, ten zestaw może zbić dla WGF fortunę. Możliwości na wykorzystanie go jest mnóstwo. Amazonki do Wargods of Aegyptus/Olympus. Plastikowe Witchki do WFB i Wychki do 40k. Drużyny do Blood Bowla. Gangi Escher. Siostry do Mordy.

Jeśli o mnie chodzi, to wystarczy, że będą w zestawie hełmy korynckie i hoplony. Hoplici + cycki = auto win :lol2:

A jak TY wykorzystasz plastikowe lachony w swoim hobby? :P :lol2:
Ostatnio zmieniony 23 paź 2010, o 13:04 przez Don_Silvarro, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Fotki fail ;<

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Konkretne chodzi Ci o...?

Jakość fotek? Czy że lalki gówniano wyglądają? Czy że się nie wyświetlają?

W pierwszym przypadku to pewnie dlatego, że to nie fotki, tylko render 3d w jakimś fikuśnym programie.

W drugim przypadku meh, jak dla mnie są w porządku, trzeba jeszcze poczekać na gotowy produkt, render to tak naprawdę tylko informacja mniej więcej w jakim klimacie będą laleczki.

W trzecim przypadku u mnie działa :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Numer trzy.

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

To nie wiem o co cho, u mnie gra i buczy. W takim razie łap link do forum WFG:

http://wargamesfactory.lefora.com/2010/ ... t-2/#post0

Celem obaczenia drugiego renderu trza nieco przewinąć w dół.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Po obaczeniu koncepta i renderów, to muszę przyznać, że zapowiadają się na prawdę fajowo.
Szkoda tylko, że to wszystko to jednak komputerowe dzieło, matryce pewnie będą również strugane komputerowo, więc mało w tym ludzkiej dłoni.

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Może i mało, ale szczerze mówiąc dopóki końcowy produkt działa, to czy ktoś master ulepił z grinstafu, miliputa czy klawiatury jest IMO mało istotne. Może przy metalowych figurach to ma jakieś znaczenie, bo mieć jakiś bardzo stary wzór znanego i dobrego rzeźbiarza jak np. Jes Goodwin to jest pewien fun. Przy tego typu plastiku, który jest ewidentnie przeznaczony tylko do gry - mnie to ryba, czy gość siedział z wykałaczką przed zielonym glutem, czy z puszką coli przed laptopem.

A taki sposób 'rzeźbienia' pozwala firmie wypuszczać plastikowe zestawy w formacie dużo, często i przede wszystkim tanio. Typowy układ boxa do starożytności to 28 lub 32 wojaków za... 20 dolarów :D

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Obrazek

Nowy koncept amazonki, zgodnie z sugestiami na forum zrezygnowano z 'Chainmail Bikini' :)

Mam nadzieję, że tym razem fotka śmignie.

I tu widać miażdżącą przewagę 'digital sculpting' nad tradycyjnym dłubaniem: zmiany w projekcie podyktowane wolą potencjalnych klientów można wprowadzać za pomocą kilku kliknięć.

Awatar użytkownika
Guter
Mudżahedin

Post autor: Guter »

Wymiata!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Całkiem niezłe, fajnie by pasowały do DE jako spear-elfy lub po prze konwertowaniu jako BG :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Żeby było jeszcze lepiej:

Obrazek

Yep. Plastikowi orkowie. :D

I drugi, jeszcze nieogłoszony zestaw fantasy. Obstawiam krasnale albo fle.

http://www.wargamesfactory.com/Announce ... x?ID=35407

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Ciekawe, ciekawe. Marzyłyby mi się elfy, a najlepiej łucznicy- plastikowi od GW są już starzy i kiepscy, a Manticowi w ogóle nie trafiają w moje gusta :wink:

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Ciekawe czy te amazonki dałoby się przerobić na grasantki chaosu... szczególnie Slaanesha :)

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Status Amazonek to 'in tooling', tj. przygotowywane są formy itp.

Tymczasem orkowie:

Obrazek

To są lalki z testowej wypraski, prawdopodobnie końcowy produkt będzie miał ciupkę ostrzejsze detale.

Awatar użytkownika
Dawidos
Wałkarz

Post autor: Dawidos »

Bardziej do władcy niż do battla, ale dają radę.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Całkiem ciekawy materiał na hobgobliny =D>

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

o tym samym pomyślałem jak ich zobaczyłem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Kiedy to będzie dostępne w sprzedaży??

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Się trochę chamsko i komercyjnie podepnę do tematu, ale: najdalej jutro oczekuję otrzymania pierwszego, testowego zamówienia z Wargames Factory, wziąłem dla siebie kilka pudeł na próbę. Jeśli plastiki się okażą tego warte, być może Bitspudło zajmie się dystrybucją na Polskę :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

A co to będzie konkretnie??

ODPOWIEDZ