Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Młody Pajak
- Kradziej
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Macie złe tłumaczenia z Abka Jest napisane, że daje warda przeciwko spellom, a nie ogółem magicznym atakom.
pozdro
pozdro
Ale kombinujecie, aż głowa boli. Kto pije miksture?? Koń??
A może spytam dalej, to jeśli koń może, to i oddział do którego taki pan dołączy też może...
A może spytam dalej, to jeśli koń może, to i oddział do którego taki pan dołączy też może...
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Jeśli to jest ta mikstura, co daje +3 do T, to cały model z niej korzysta.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
-
- Mudżahedin
Co o nowym batalionie myślicie ? Jest wyraźnie lepszy niż stary, ale czy w ogóle warto ?
HE 2.5k
przede wszystkim 5 funciaków droższy
dziwi mnie brak silver helmow bo pewnie maja tego jeszcze dosc troche na magazynach
za wyższa cene dostajemy troche wiecej corów i rydwanik ktory czasem mozna wystawic...
czyli chyba na maly plus
dziwi mnie brak silver helmow bo pewnie maja tego jeszcze dosc troche na magazynach
za wyższa cene dostajemy troche wiecej corów i rydwanik ktory czasem mozna wystawic...
czyli chyba na maly plus
Prawda jest taka, że turniejowo wystawisz tylko SG jako speary albo łuki i ewentualnie SM. No i oczywiście maga
Cała reszta jest trochę z czapki i nie widzę większych opcji ich użycia.
Cała reszta jest trochę z czapki i nie widzę większych opcji ich użycia.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Faktycznie. Po prostu załatwiam sobie teraz małego booka z IoB i mi się miesza
Batalion jest ok.
Batalion jest ok.
W moim odczuciu nowy batalion jest o wiele lepszy, można złożyć dwa oddziały łuczników i jeden konkretny włóczników albo SG, a poprzedni batalion takiej możliwości nie dawał. Gdyby jeszcze zamiast balisty był nowy plastikowy orzełek to uznałbym to za najlepszy batalion obok WoCh.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
-
- Mudżahedin
Otworzyłem wczoraj rownoczesnie IoB i box archerów.
Sea guardzi w jednej bryle + włócznia są przepiękni w porównaniu do łuczników. W ogóle jest tam nadrukowana data na wyprasce GW 2000 - czyli sam początek tysiąclecia i VI edycji. Nie mówię, że są jakoś specjalnie brzydcy(pamiętam dobrze mój koszmarny zakup WH - maszkarony za skull pass) ale jak na modele wielomodułowe to archerzy są słabi. W nowym batalionie czytam, że są te same wzory sprzed dekady... a spearmeni wyglądają podobno znacznie gorzej niż łucznicy. Także widocznie chcą opchnąć przez ten nowy-stary batalion zapasy magazynowe a pewnie za półtora roku będą już zupełnie nowe wypasione core
Jeżeli za mocno napisałem to sorry. Taki po prostu miałem dysonans, że figurki dużo tańsze w jednej bryle wyglądają dużo lepiej niż droższy box modułowy.
Sea guardzi w jednej bryle + włócznia są przepiękni w porównaniu do łuczników. W ogóle jest tam nadrukowana data na wyprasce GW 2000 - czyli sam początek tysiąclecia i VI edycji. Nie mówię, że są jakoś specjalnie brzydcy(pamiętam dobrze mój koszmarny zakup WH - maszkarony za skull pass) ale jak na modele wielomodułowe to archerzy są słabi. W nowym batalionie czytam, że są te same wzory sprzed dekady... a spearmeni wyglądają podobno znacznie gorzej niż łucznicy. Także widocznie chcą opchnąć przez ten nowy-stary batalion zapasy magazynowe a pewnie za półtora roku będą już zupełnie nowe wypasione core
Jeżeli za mocno napisałem to sorry. Taki po prostu miałem dysonans, że figurki dużo tańsze w jednej bryle wyglądają dużo lepiej niż droższy box modułowy.
HE 2.5k
Żeby nie spamować w dziale z rozpiskami.
A potem, jak koleś nie ma już w ogóle obrony antymagicznej to samo robię mu z pozostałymi maszynami, prującej jednocześnie do przodu na pełnej ku*wie
(jest gwiazdka, bo Asior się ostatnio strasznie drażliwy zrobił na punkcie przekleństw )
Jak trafiam na krasie z kowadłem to mam wielki rogal na ryju, bo niszczę je w pierwszej turze rzucając 6 z lifa z power scrolemRabsp pisze:az dziw, że ani jeden z Twoich przeciwników nie wystawił 3 klop
na miejscu graczy dwarfów, rozpe zaczynałbym wlasnie od komba 3x klopa z runami do siły.
Gralem ostatni przeciwko dwarfom: 3 katapy, 2 canony, 2 bolce, 2 organy, zyros, kowadlo, 2x thundzi, 20 longow, 20 wariorów, bsb, runesmith.
Nie wspominam milo spotkania z 3 katapami. To ze nie musza widziec i nie deklaruje sie cali to jest troche przegięcie Klocek 30 LSG z magami zwinął się w ture jak przeciwnik skumulował cały ostrzał na nich ^^
Zyros tez nie jest taki lightowy jak myslalem ^^ nie dosc, że niezle wkurza i zieje, to jest strasznie twardy jak na swoj koszt
A potem, jak koleś nie ma już w ogóle obrony antymagicznej to samo robię mu z pozostałymi maszynami, prującej jednocześnie do przodu na pełnej ku*wie
(jest gwiazdka, bo Asior się ostatnio strasznie drażliwy zrobił na punkcie przekleństw )
Do żadnego z czarów, które rzuca Endrju (obniżanie siły i 6-tka z Life'a) nie trzeba widzieć, wystarczy mieć zasięg. Kowadło faktycznie łatwo spada. Chociaż jak panuje powszechnie uściślenie, że na wszystkie czary są Wardy, to Anvil chyba ma 4+ na zasięgowe, tak btw?
Queek.
dobrze wiedziec przyda sie na przyszlosc ^^
probowalem zdjac to cos z pitki, ale na 2 bitwy w obu pitke wylosował mały mag z shadowem ^^
tak wogole to troche glupie -.- nie widziec w co sie czaruje
od tak rzuce sobie obnirzenie sily gdzies tam do przodu, moze akurat trafi na kowadlo... od tak rzuce sobie dwellersów (swoja droga dziwne tłumaczenie... "mieszkańcy poniżej" ?) moze akurat trafie na kowadlo to bedzie udupione...
probowalem zdjac to cos z pitki, ale na 2 bitwy w obu pitke wylosował mały mag z shadowem ^^
tak wogole to troche glupie -.- nie widziec w co sie czaruje
od tak rzuce sobie obnirzenie sily gdzies tam do przodu, moze akurat trafi na kowadlo... od tak rzuce sobie dwellersów (swoja droga dziwne tłumaczenie... "mieszkańcy poniżej" ?) moze akurat trafie na kowadlo to bedzie udupione...
Takie uściślenie jest tylko w wawie. Całe południe polski gra na czystą 8Kervyn pisze:Chociaż jak panuje powszechnie uściślenie, że na wszystkie czary są Wardy, to Anvil chyba ma 4+ na zasięgowe, tak btw?
dwellers faktycznie jest direct dmg spell wiec nie potrzeba LoS, ale na Hexy juz potrzebaKervyn pisze:Do żadnego z czarów, które rzuca Endrju (obniżanie siły i 6-tka z Life'a) nie trzeba widzieć, wystarczy mieć zasięg.
a jak jest ze zdawaniem testów sily, inicjatywy, To itp itd wzgledem wlasnie maszyn wojennych oraz kolesi na smokach/gryfach/mantysiach i innych brzydactwach?
Nie trzeba mieć LoSa przy rzucaniu Hexów i Augmentów, strona 31 rulebooka. Testy siły, inicjatywy itp gościa na mouncie to jeden test na najwyższym współczynniku modelu, czyli lord na smoku rzuca raz, na 6 ginie cały model. Maszyny oblewają test inicjatywy z automaty, inne testy nie wiemRabsp pisze:dwellers faktycznie jest direct dmg spell wiec nie potrzeba LoS, ale na Hexy juz potrzeba
a jak jest ze zdawaniem testów sily, inicjatywy, To itp itd wzgledem wlasnie maszyn wojennych oraz kolesi na smokach/gryfach/mantysiach i innych brzydactwach?
Czy po rzuceniu czaru z Life'a mogę uleczyć BSB z BotWD?
Jak działa skeinsliver gdy gram scenariusze Watchtower, Down Attack?