![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ja mam duzo lepsze kombo, niz ten twój zestaw za 100pkt
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderator: misha
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
wypas. zaraz bedzie znowu argument o dawaniu broni z reroll to wound zeby przerzucac zranienia z czarow. A moze lepiej poszukac broni z -iles do save'a zeby czary go bardziej zdejmowaly?misha pisze: "Bearer has Weapon Skill 10" jak napisał Andrzej. Nie ma napisane, że tylko w CC.
Czy są weapon? Moim zdaniem nie bo są magiczne, a nie zwykłe wobec tego Lord przekaże WS10 a nie 7.
Jakaś inna argumentacja?
nie. Broni sie uzywa tylko w cc.
"Q: If a Vampire Lord is wearing the Helm of Commandment and the Accursed Armour (-3 to WS), what Weapon Skill does he pass onto friendly unit? WS7 or WS4? (p85)
A:WS4"
Analogicznie jest z Fencer's Blades - to chyba logiczne?
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
edit: Juz wiem, doczytalem sobie kolejna paragrafik:Q: Does a magic item or spell that gives a bonus to a characteristic,
give the bonus for all rules purposes (e.g. the effect of spells,
characteristic tests, etc)? (p4)
A: Yes, unless the description of the item or spell specifically
says otherwise.
Q: Does a weapon that gives a bonus to a characteristic, give the
bonus for all rules purposes (e.g. the effect of spells, characteristic tests,
etc)? (p4)
A: No.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Taa...patrząc na to jak się zmieniły zasady i względem tego rozpatrując jednostki VC to tak naprawdę teraz nadają się tylko ze 3, góra 4 oddziały (Ghule, GG, Wraithy, Powóz i może w ramach wyjątku Varghulf...). Corpse Cart jest bezużyteczny, ponieważ lepiej rzucić Vandala niż Bound Spella, a że +1 do wskrzeszania się nie kumuluje to dupa. Już chyba lepiej wziąć kloce zombiaków. Wilki odbijają się od wszystkiego i niestety nie mają szczekającej suczki (muzykawru pisze:Ta teraz są War Beasts! Zajebiście co nie
Madimiel pisze:Ofc ze 7 ed bo mozesz invokowac specjale w 6 sie nie dalo W 7 mogles recstowac invokacje w 6 nie W 7 masz lepszych magow bo Vampir mag z blood powerkami jest lepszy niz stary Necrofil W 7 masz Ghule w klocach a w 6 nie a kostki nie podolaja nowym Ghulom
Takie pierwsze przemysleniana juz pewnie by sie cos jeszcze znalazlo jak bym przysiadl dlurzej przy tym
A po polsku nie można było?Madimiel pisze:Ofc ze 7 ed bo mozesz invokowac specjale w 6 sie nie dalo W 7 mogles recstowac invokacje w 6 nie W 7 masz lepszych magow bo Vampir mag z blood powerkami jest lepszy niz stary Necrofil W 7 masz Ghule w klocach a w 6 nie a kostki nie podolaja nowym Ghulom
Takie pierwsze przemysleniana juz pewnie by sie cos jeszcze znalazlo jak bym przysiadl dlurzej przy tym