![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ok, w takim razie recast popychaczki daje radę ponieważ nic w faq nie jest napisane, że nie można
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Moderator: misha
Strona 30-ta - jak wół masz wszystko opisane w paragrafie "Power Limit"...to samo jest w przypadku DD.JarekK pisze:2.co ty walisz ze sie liczą do limitu? no pokaż mi zapisek że tak jest bo ja gram że max moge wycisnąć 14 PD z VCh
Czyli FL dla Lorda oraz 2 małych vampów + necros z helsem i masz 4 razy popychaczkę.Daw pisze:Nie możesz powtarzać czarów jeżeli jeden mag już wylosował. Wyjątkiem są magowie którzy wykupują czary czyli Necrosi oraz bound spell.
EDIT: oczywiście wyjątkiem są signature spells.
Że niby co ma LS rozpatrzyć ??Smiechu pisze:Jeżeli masz recasta to niepotrzebny Ci wogóle necros, ale tak naprawde LS musi rozpatrzyć tą jakże od wieków fajną sytuacje w której VC może recastować Vanhala, pomimo iż RB mówi co innego.
Aro pisze:
Że niby co ma LS rozpatrzyć ??
Recastowanie ?? a co mówi RB? TK też nie powinny móc rzucać drugi raz tej samej inkantacji a jednak.
VC też nie mogą popchnąć 2 razy tego samego oddziału.Smiechu pisze:Aro pisze:
Recastowanie ?? a co mówi RB? TK też nie powinny móc rzucać drugi raz tej samej inkantacji a jednak.
Co do TK:
Nie możesz rzucić ponownie tego samego na tą samą jednostke - jest w zasadach.
Smiechowi zapewne chodzi a samego recasta.M.T. pisze:VC też nie mogą popchnąć 2 razy tego samego oddziału.Smiechu pisze:Aro pisze:
Co do TK:
Nie możesz rzucić ponownie tego samego na tą samą jednostke - jest w zasadach.
Ale nie jest napisane, że możesz wygenerować kostki w dowolnym momencie podczas fazy magii...Szaitis pisze:No tak, masz rację, jest limit 12. Ale o ile się nie mylę to AB>RB a faq jest częścią AB.
Zresztą w Master of Black Arts też nie jest napisane że te kostki generowane są na początku fazy magii (analogicznie do tego co mi napisałeś o HE), tylko że są generowane w fazie magii. Więc jeżeli Coach zasysa na początku każdej fazy magii to można te kości wygenerować później, dobrze to rozumiem? Tak samo nigdy w ten sposób nie przekroczysz tego limitu 12 kostek w każdym momencie. To tak samo jak można se dorobić kości z lore of death i ostatecznie rzucić więcej niż 12 w fazie magii
IMO - zwyczajnie to kiepska opcja do grania... dając FL niestety marnujesz punkty bo już nie zrobisz dobrego fightera :/ ... a nie ma sensu w tej edycji pchać wszystkiego w magię - zagrałem turniej na 4-ech vampach i Necorsie... szczęśliwie w 4 turach podczas 3-ech bitew udało się rzucić 3/4 na PD - wtedy zmieniło to moje podejście do magii w tej edycji. Nie opłaca się z obłędem pchać w magię.Aro pisze:Czyli FL dla Lorda oraz 2 małych vampów + necros z helsem i masz 4 razy popychaczkę.Daw pisze:Nie możesz powtarzać czarów jeżeli jeden mag już wylosował. Wyjątkiem są magowie którzy wykupują czary czyli Necrosi oraz bound spell.
EDIT: oczywiście wyjątkiem są signature spells.
Tudzież wystarcza jeden czarujący Lord, a reszta to tylko przypakowane Vampiry do walki, chodz tak naprawde kombinacji jest wiele.Daw pisze:Nie opłaca się z obłędem pchać w magię.
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Nie mają przerzutów.Madimiel pisze: HE zawsze maja ASF nawet z dworakami jakoe jedyne w grze czyli tak bija przed toba a ze maja wiecej inicjatywy to tak maja re roll
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
MająMarys pisze:Nie mają przerzutów.Madimiel pisze: HE zawsze maja ASF nawet z dworakami jakoe jedyne w grze czyli tak bija przed toba a ze maja wiecej inicjatywy to tak maja re roll
JarekK pisze:specjalnie na scenariusz B&G musze mieć Zombe czy moge do tego oddziału wsadzić nekromante na corps carcie?
Jak już to 9+d3JarekK pisze:z D6+9 dowskrzeszania zombe