NEW HOPE - 8ed. 11/09/10 Warszawa 2900pts
Re: NEW HOPE - 8ed. 11/09/10 Warszawa 2900pts
Zgłoszenie poszło - obecność niestety potwierdzić w 100% nie mogę.
- swieta_barbara
- habydysz
Jeszcze nie dzwonilem, ale Bartys prosil o teatralna, czyli tam gdzie ostatnio na naszym turze.
44 osoby ![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
pozwolę sobie aż Mannfreda zacytować że niepotrzebnie się martwił 8ed i małą ilością osób jak widać po zgłoszeniach na tydzień przed rozpoczęciem.PostNapisane: Pn 06 wrz 2010, 19:56
wspaniała 8 edycja 14 osób zapisanych po miesiącu na turniej !
argument o wakacjach już odpadł![]()
- swieta_barbara
- habydysz
Korytarz i 107 zaklepane. Znacie procedure? Przygotowac koperte i zaadresowac, ewentualnie po drugiej stronie jest papiernik.
- swieta_barbara
- habydysz
(Tez sie wpadne polansowac, ale grac nie moge.
Co Ty wygadujesz? Co to jest 30 parę osob w swietle NOWEJ edycji. Przy wejsciu nowego produktu na rynek zazwyczaj na dzieńdobry wszyscy się na niego rzucają. Skoro frekfencja na poczatku 8ed, na turnieju gdzie wolno proksować, nie jest w stanie przebić frekfencji 7ed po paru latach grania, to o czym my rozmawiamy.Murmandamus pisze:pozwolę sobie aż Mannfreda zacytować że niepotrzebnie się martwił 8ed i małą ilością osób jak widać po zgłoszeniach na tydzień przed rozpoczęciem.PostNapisane: Pn 06 wrz 2010, 19:56
wspaniała 8 edycja 14 osób zapisanych po miesiącu na turniej !
argument o wakacjach już odpadł![]()
![Obrazek](http://1.bp.blogspot.com/-Kj7kppEqaMo/TamMH9H6kEI/AAAAAAAABxg/U9en0C0nzwo/s1600/np-facebook-200.jpg)
Mi się wydaję, że prawda leży gdzieś po środku. Z jednej strony tak jak napisał Dębek czyli nowy produkt i ludzie są ciekawi, chcą spróbować. Z drugiej strony to chyba pierwsza taka edycja, że ludzie są już na starcie tak sceptycznie nastawieni i zrezygnowani i nawet nie dają szansy temu systemowi. Rozwinie się to albo tak, że ludzie trochę pograją i stwierdzą: "eee, faktycznie chujnia" i przerzucą się na okrąglaki albo stwierdzą, że gra ma potencjał i przekonają część tych sceptyków.
![Obrazek](http://i.imgur.com/grCX9wx.jpg)
nie perwsza. Smety na temat edycji przy przejsciu z 5 na 6ta byly podobne. Lecz tam nie bylo az takich zmian w sztandarowych zasadach gry (losowe szarze, mierzenie wszystkiego wszedzie czy bicie po I w szarzy - wczesniej zawsze bylo z tym tak samo podobnie jak z multiplikowaniem scroli). A co przyniesie ta edycja to zobaczymy obawiam sie dopiero w listopadzie/grudniuLazur pisze:Z drugiej strony to chyba pierwsza taka edycja, że ludzie są już na starcie tak sceptycznie nastawieni i zrezygnowani i nawet nie dają szansy temu systemowi.
Shino, pamiętam to doskonale, trzech kumpli, którzy mnie wkręcili właśnie z 6ed. przestali grać, powód był prozaiczny, "bo GW zmusza ich do kupna nowych modeli"
, wykrystalizowało się nowe środowisko i życie potoczyło się dalej....więc nie ma co się fochować, jeszcze kilka lat później patrzyli z podziwem jak to wszystko poszło do przodu, że nie ma high fly, lordów/herosów kilujących całe armie, podwójnych/potrójnych ward save' ów i innych smaczków.
a na turniejowej liście jest 44 graczy
czyżby wakacje się skończyły
nawet jak kilku nie przyjdzie to i tak sporo ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
a na turniejowej liście jest 44 graczy
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
wrocilem... bylo bardzo fajnie... dzieki dla przeciwnikow i organizatorow ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
bylo fajnie ale wiem ze jeszcze sporo musze ogarnac w kwestji zasad jak i dostosowania armi do wymogow 8ed, ktora wcale nie jest taka zla... (sloneczko zabilo mi tylko 19 hammererow
)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
bylo fajnie ale wiem ze jeszcze sporo musze ogarnac w kwestji zasad jak i dostosowania armi do wymogow 8ed, ktora wcale nie jest taka zla... (sloneczko zabilo mi tylko 19 hammererow
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Dzięki za turniej bardzo sympatyczny jak to nowa edycja brak jakich kolwiek napięć
He gra sie teraz zupełnie inaczej:D mały raporcik:
Rozpa smok z crown of comand wordem na 4+ i sejwem 2+ z przerzutem
3 małych magów zabieranie kości niszczący skrol i 2+ ward na magie(do wl)
bsb 2+sejw z przerzutem
22Wl +1 liderki magiczne ataki
9pg bos mr1
17 łuków
10 łuków
30 seegardów płonące
4 orzełki
Pierwsza z bretką blodglory
ogólnie wl szarżują pedzie te uciekają no to wjazd w lance rilmów z gieńkiem pogoniona zebrała sie i znowu wbitka lord siada. smok od przodu i seegardzi od boczku z zdejmuje lance grali orły zdejmują jakieś łuki i jednego trebka drugi sie wysadził luki rozstrzeliwują resztę łuków i w 3 turze win 19;1
Druga orkasy sztandary w strefie przeciwnika
Smok za obelisk na szczęście nie trafiły go klopy z indirecta wylatuje przed klocek z ziania zchodzi 7 orkasów one wpadają w smoka i kroimy najpierw czempion potem mag dobiły sie dwa trole z 6(płonące ataki na seegardach trochę je przetrzebiły:D) zabijam trole zabijam klocek potem w klope i w drugą orłem. Wl w czarnuchów skroiłem w turę zostały nocniki z lordem i 2 herosami tu poszła kanapka 17 łuków na bok 30 seegardów na przód i smok na tył tura walki siadło. skończyłem z 4 oddziałami w strefie straciłem 4 orły a przeciwnik miał małą kawe i pająka w mojej strefie i nic więcej 20:0
Trzecia VC zielonego na 11 blod knight znaczniki
Tu dużo nie ma co pisać pierwsza tura zielony turla uduchowienie z lorda na 5 kostkach ifka:D efekt 4 i wampira wsysa po bitwie
20:0
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Rozpa smok z crown of comand wordem na 4+ i sejwem 2+ z przerzutem
3 małych magów zabieranie kości niszczący skrol i 2+ ward na magie(do wl)
bsb 2+sejw z przerzutem
22Wl +1 liderki magiczne ataki
9pg bos mr1
17 łuków
10 łuków
30 seegardów płonące
4 orzełki
Pierwsza z bretką blodglory
ogólnie wl szarżują pedzie te uciekają no to wjazd w lance rilmów z gieńkiem pogoniona zebrała sie i znowu wbitka lord siada. smok od przodu i seegardzi od boczku z zdejmuje lance grali orły zdejmują jakieś łuki i jednego trebka drugi sie wysadził luki rozstrzeliwują resztę łuków i w 3 turze win 19;1
Druga orkasy sztandary w strefie przeciwnika
Smok za obelisk na szczęście nie trafiły go klopy z indirecta wylatuje przed klocek z ziania zchodzi 7 orkasów one wpadają w smoka i kroimy najpierw czempion potem mag dobiły sie dwa trole z 6(płonące ataki na seegardach trochę je przetrzebiły:D) zabijam trole zabijam klocek potem w klope i w drugą orłem. Wl w czarnuchów skroiłem w turę zostały nocniki z lordem i 2 herosami tu poszła kanapka 17 łuków na bok 30 seegardów na przód i smok na tył tura walki siadło. skończyłem z 4 oddziałami w strefie straciłem 4 orły a przeciwnik miał małą kawe i pająka w mojej strefie i nic więcej 20:0
Trzecia VC zielonego na 11 blod knight znaczniki
Tu dużo nie ma co pisać pierwsza tura zielony turla uduchowienie z lorda na 5 kostkach ifka:D efekt 4 i wampira wsysa po bitwie
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Fajny turniej, dzięki dla wszystkich przeciwników. Nowa edycja jest świetna, usunięto wszystkie rzeczy o które zawsze gówniarstwo się tak wykłócało, a większa losowość daje szanse pograć słabszym armiom. Chyba zacznę częściej wpadać na turnieje.