Warhammer Quest - Reaktywacja (up 17.12.10 trzeci Clanrat)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Warhammer Quest - Reaktywacja (up 17.12.10 trzeci Clanrat)
Idzie zima, więc trzeba coś wieczorami robić. Postanowiłem ruszyć z projektem, który już dawno mi chodził po głowie, a mianowicie chciałbym przynajmniej jeszcze raz w życiu zagrać Warhammer Questa. Plan trudny do realizacji, ale wykonalny. Mam już komplet podręczników, elementy podziemi odleję z gipsu, pomaluję potwory najpierw z pierwszego levelu, ale postanowiłem zacząć od rekrutacji drużyny.
Projekt ma spełniać następujące założenia:
- figurki Citadel Miniatures z okresu zbliżonego do daty wydania WHQ, czyli z lat 90-tych
- technika malowania taka jak w latach 90-tych
- w miarę możliwości szybki postęp prac, aby zagrać jak najszybciej
Na początek dwie figurki - Pit Fighter z Questa (1995) oraz Elf z Talisman 3ed (1994). Proszę się nie śmiać - old school jest zamierzony!
Pit Fighter:
Elf:
Projekt ma spełniać następujące założenia:
- figurki Citadel Miniatures z okresu zbliżonego do daty wydania WHQ, czyli z lat 90-tych
- technika malowania taka jak w latach 90-tych
- w miarę możliwości szybki postęp prac, aby zagrać jak najszybciej
Na początek dwie figurki - Pit Fighter z Questa (1995) oraz Elf z Talisman 3ed (1994). Proszę się nie śmiać - old school jest zamierzony!
Pit Fighter:
Elf:
Ostatnio zmieniony 17 gru 2010, o 00:39 przez Yori, łącznie zmieniany 6 razy.
Dzięki za dobre słowa! Bardzo motywują do dalszej pracy Kolejne pomalowane laleczki w starym stylu wrzucę do tego tematu. Miło, że ktoś podziela zamiłowanie do starych wzorów modeli GW. No i Quest ma w sobie coś magicznego. Lecę rozrabiać farby!
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Tak ja pisałem na blogu, świetnie pomalowane modele. Trzymam kciuki za projekt
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Jestem za , jak zaczniesz grać wrzuć jakiś raporcik .
Widzę Wszystko
- gerald_tarrant
- Masakrator
a myślałem, że już nikt nie ma takich oldschooli
ostatnio znalazłem takiego samego fightera i teraz robi jako chempion marauderów
pozodzenia z projektem
ostatnio znalazłem takiego samego fightera i teraz robi jako chempion marauderów
pozodzenia z projektem
- Andronicus
- Chuck Norris
He,he 4ed. warhammera, figurki tamtych czasów i klimat ala Heroes 2 to coś pięknego. Inicjatywa super. Sam mam nieco podobną, lecz jeszcze trudniejszą do realizacji. Mianowicie powrót do 5ed, granie na tamte zasady, figurkami z okresu początków 5ed (czyli jeszcze przed pojawieniem się boxów z wieloczęściowymi plastikami). Zdobyłem już wszystkie podręczniki, lecz przede mną zadanie najtrudniejsze, a mianowicie skompletowanie armii. Zadanie jest o tyle trudne, że armią, którą sobie wybrałem są chaos dwarfy, których na allegro za dużo nie ma...
Hashut! Armia Krasnoludów Chaosu to projekt zacny! Niestety będziesz musiał się uzbroić w olbrzymią ilość kasy i jeszcze więcej cierpliwości. Raczej próbuj na Ebayu, bo na Allegro stare Chadeki pojawiają się niezwykle rzadko i kosztują bardzo drogo.Andronicus pisze:Zdobyłem już wszystkie podręczniki, lecz przede mną zadanie najtrudniejsze, a mianowicie skompletowanie armii. Zadanie jest o tyle trudne, że armią, którą sobie wybrałem są chaos dwarfy, których na allegro za dużo nie ma...
Mam nadzieję, że przypadnie Ci do gustu grupa Hobgoblinów, które otworzą kolejkę 1-levelowych monstrów jak tylko skończę Slayera i Wizarda. Będzie to osiem sztuk Hobgoblinów właśnie z armii o której piszesz. Tę ósemkę udało mi się zebrać na przestrzeni jedenastu lat. Czyli wychodzi mniej niż jeden Hobgoblin na rok. Dlatego pisałem o cierpliwości
Bardzo się cieszę, że tyle osób zainteresował mój projekt
- Andronicus
- Chuck Norris
Znam ten problem W warhammera bawię się już jakieś 15 lat i to właśnie chadecja była moją pierwszą armią, której jednak nigdy nie udało mi się uzbierać, z powodu wycofania jej ze sprzedaży. Jakieś 3 lata temu postanowiłem do niej wrócić i szybko zdążyłem się przekonać, że nie łatwo będzie ją uzbierać Jestem jednak cierpliwyHashut! Armia Krasnoludów Chaosu to projekt zacny! Niestety będziesz musiał się uzbroić w olbrzymią ilość kasy i jeszcze więcej cierpliwości. Raczej próbuj na Ebayu, bo na Allegro stare Chadeki pojawiają się niezwykle rzadko i kosztują bardzo drogo.
Czekam z niecierpliwościąMam nadzieję, że przypadnie Ci do gustu grupa Hobgoblinów, które otworzą kolejkę 1-levelowych monstrów jak tylko skończę Slayera i Wizarda. Będzie to osiem sztuk Hobgoblinów właśnie z armii o której piszesz. Tę ósemkę udało mi się zebrać na przestrzeni jedenastu lat. Czyli wychodzi mniej niż jeden Hobgoblin na rok. Dlatego pisałem o cierpliwości
- Andronicus
- Chuck Norris
Skoro ci to nie przeszkadza, proszę bardzo
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f59 ... edfe2.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a03 ... 8b90e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f59 ... edfe2.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a03 ... 8b90e.html
Jest boski, w starym, dobrym stylu. Doskonale pomalowany!
To się pochwalę swoimi oldskulowymi Bull Centaurami. Pokazywałem ich na tym Forum jakieś trzy lata temu, ale co tam. Nie jestem zadowolony do końca z malowania. Ale też nie mam raczej zwyczaju poprawiania starych modeli. Są jacy są, w końcu to kawał historii figurczenia odlany w metalu:
Modele te wykorzystam w przyszłości jako monstra, gdy moja drużyna wejdzie na wyższe poziomy doświadczenia
To się pochwalę swoimi oldskulowymi Bull Centaurami. Pokazywałem ich na tym Forum jakieś trzy lata temu, ale co tam. Nie jestem zadowolony do końca z malowania. Ale też nie mam raczej zwyczaju poprawiania starych modeli. Są jacy są, w końcu to kawał historii figurczenia odlany w metalu:
Modele te wykorzystam w przyszłości jako monstra, gdy moja drużyna wejdzie na wyższe poziomy doświadczenia
Dzięki! Tak sobie ciułam od lat powolutku armię Chadeków. W sobotę w grzebiąc w pudełku bitsów w moim lokalnym sklepie kupiłem tors i dwa prawe kadłuby kolejnego Centaura, zapłaciłem... 3 złote Ale lewe części kadłuba to pewnie trafię za kilka lat
A nie chcę odlewać, bo kolekcja najbardziej cieszy, jak składa się tylko z oryginałów. To tak jak z Harleyem i japońskimi Chopperami. To nie to samo
Całe szczęście trochę Krasnoludów Chaosu plącze się po podziemiach Warhammer Questa. A na Chaos Dwarf Online przygotowali nawet nieoficjalną drużynę Chadeków do Questa, podobnie jak do Mordheim.
Czyli generalnie nie grozi moim Bull Centaurom kurz na półce
A nie chcę odlewać, bo kolekcja najbardziej cieszy, jak składa się tylko z oryginałów. To tak jak z Harleyem i japońskimi Chopperami. To nie to samo
Całe szczęście trochę Krasnoludów Chaosu plącze się po podziemiach Warhammer Questa. A na Chaos Dwarf Online przygotowali nawet nieoficjalną drużynę Chadeków do Questa, podobnie jak do Mordheim.
Czyli generalnie nie grozi moim Bull Centaurom kurz na półce