Warhammer Quest - Reaktywacja (up 17.12.10 trzeci Clanrat)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Yori
"Nie jestem powergamerem"

Warhammer Quest - Reaktywacja (up 17.12.10 trzeci Clanrat)

Post autor: Yori »

Idzie zima, więc trzeba coś wieczorami robić. Postanowiłem ruszyć z projektem, który już dawno mi chodził po głowie, a mianowicie chciałbym przynajmniej jeszcze raz w życiu zagrać Warhammer Questa. Plan trudny do realizacji, ale wykonalny. Mam już komplet podręczników, elementy podziemi odleję z gipsu, pomaluję potwory najpierw z pierwszego levelu, ale postanowiłem zacząć od rekrutacji drużyny.

Projekt ma spełniać następujące założenia:
- figurki Citadel Miniatures z okresu zbliżonego do daty wydania WHQ, czyli z lat 90-tych
- technika malowania taka jak w latach 90-tych
- w miarę możliwości szybki postęp prac, aby zagrać jak najszybciej

Na początek dwie figurki - Pit Fighter z Questa (1995) oraz Elf z Talisman 3ed (1994). Proszę się nie śmiać - old school jest zamierzony!

Pit Fighter:
Obrazek

Elf:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 17 gru 2010, o 00:39 przez Yori, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Zajebiste ;)
Jak typowe modele ze starych lat, które widuję w necie ;)
Baardzo fajnie, wrzucaj wszytko :mrgreen:

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Projekt zajebisty, trzymam kciuki i wrzucaj zdjęcia modeli. Chętnie przypomne sobie tamte czasy... :)
Obrazek

Yori

Dzięki za dobre słowa! Bardzo motywują do dalszej pracy :) Kolejne pomalowane laleczki w starym stylu wrzucę do tego tematu. Miło, że ktoś podziela zamiłowanie do starych wzorów modeli GW. No i Quest ma w sobie coś magicznego. Lecę rozrabiać farby!

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Świetna inicjatywa! Ja też cię wspieram gorąco :) Na szczęście staro edycyjnych figurek pod dostatkiem na allegro :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Tak ja pisałem na blogu, świetnie pomalowane modele. Trzymam kciuki za projekt =D>

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Post autor: Deliberitus886 »

Jestem za , jak zaczniesz grać wrzuć jakiś raporcik . =D>
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

a myślałem, że już nikt nie ma takich oldschooli
ostatnio znalazłem takiego samego fightera i teraz robi jako chempion marauderów
pozodzenia z projektem

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Nie ma jak oldschool :mrgreen:. Stare figurki mają ten swój klimat. Sam nawet ostatnio znalazłem w pudełku ze starociami alchemika i czarodziejkę z dodatku do Talismana : Dragons Tower.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

He,he 4ed. warhammera, figurki tamtych czasów i klimat ala Heroes 2 to coś pięknego. Inicjatywa super. Sam mam nieco podobną, lecz jeszcze trudniejszą do realizacji. Mianowicie powrót do 5ed, granie na tamte zasady, figurkami z okresu początków 5ed (czyli jeszcze przed pojawieniem się boxów z wieloczęściowymi plastikami). Zdobyłem już wszystkie podręczniki, lecz przede mną zadanie najtrudniejsze, a mianowicie skompletowanie armii. Zadanie jest o tyle trudne, że armią, którą sobie wybrałem są chaos dwarfy, których na allegro za dużo nie ma...

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Pit Fightera uwielbiam, doskonały model :D .Całemu projektowi przyklaskuję i trzymam kciuki.

Yori

Andronicus pisze:Zdobyłem już wszystkie podręczniki, lecz przede mną zadanie najtrudniejsze, a mianowicie skompletowanie armii. Zadanie jest o tyle trudne, że armią, którą sobie wybrałem są chaos dwarfy, których na allegro za dużo nie ma...
Hashut! Armia Krasnoludów Chaosu to projekt zacny! Niestety będziesz musiał się uzbroić w olbrzymią ilość kasy i jeszcze więcej cierpliwości. Raczej próbuj na Ebayu, bo na Allegro stare Chadeki pojawiają się niezwykle rzadko i kosztują bardzo drogo.

Mam nadzieję, że przypadnie Ci do gustu grupa Hobgoblinów, które otworzą kolejkę 1-levelowych monstrów jak tylko skończę Slayera i Wizarda. Będzie to osiem sztuk Hobgoblinów właśnie z armii o której piszesz. Tę ósemkę udało mi się zebrać na przestrzeni jedenastu lat. Czyli wychodzi mniej niż jeden Hobgoblin na rok. Dlatego pisałem o cierpliwości :)

Bardzo się cieszę, że tyle osób zainteresował mój projekt :D

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Hashut! Armia Krasnoludów Chaosu to projekt zacny! Niestety będziesz musiał się uzbroić w olbrzymią ilość kasy i jeszcze więcej cierpliwości. Raczej próbuj na Ebayu, bo na Allegro stare Chadeki pojawiają się niezwykle rzadko i kosztują bardzo drogo.
Znam ten problem :wink: W warhammera bawię się już jakieś 15 lat i to właśnie chadecja była moją pierwszą armią, której jednak nigdy nie udało mi się uzbierać, z powodu wycofania jej ze sprzedaży. Jakieś 3 lata temu postanowiłem do niej wrócić i szybko zdążyłem się przekonać, że nie łatwo będzie ją uzbierać ;) Jestem jednak cierpliwy :)
Mam nadzieję, że przypadnie Ci do gustu grupa Hobgoblinów, które otworzą kolejkę 1-levelowych monstrów jak tylko skończę Slayera i Wizarda. Będzie to osiem sztuk Hobgoblinów właśnie z armii o której piszesz. Tę ósemkę udało mi się zebrać na przestrzeni jedenastu lat. Czyli wychodzi mniej niż jeden Hobgoblin na rok. Dlatego pisałem o cierpliwości :)
Czekam z niecierpliwością :D

Yori

Wrzuć tu swojego Krasnala Chaosu, który mi podesłałeś na priv. Bo prezentuje się świetnie i jak najbardziej jest w klimatach oldskulowo-questowych :)

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Yori

Jest boski, w starym, dobrym stylu. Doskonale pomalowany!

To się pochwalę swoimi oldskulowymi Bull Centaurami. Pokazywałem ich na tym Forum jakieś trzy lata temu, ale co tam. Nie jestem zadowolony do końca z malowania. Ale też nie mam raczej zwyczaju poprawiania starych modeli. Są jacy są, w końcu to kawał historii figurczenia odlany w metalu:

Obrazek
Obrazek

Modele te wykorzystam w przyszłości jako monstra, gdy moja drużyna wejdzie na wyższe poziomy doświadczenia :D

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

piękne modele i kapitalne malowanie =D>
Udało Ci się zachować klasyczny klimat, dodając odrobinę mroku :wink:
Brawo.

Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Post autor: Arghal »

Abso-smerfnie-zajebiście-bardzo zazdroszczę Ci oryginalnych Bull Centaurów. Na nich malowanie inne, niż oldschool to profanacja. Reasumując to gratulacje. :) =D>

Yori

Dzięki! Tak sobie ciułam od lat powolutku armię Chadeków. W sobotę w grzebiąc w pudełku bitsów w moim lokalnym sklepie kupiłem tors i dwa prawe kadłuby kolejnego Centaura, zapłaciłem... 3 złote :) Ale lewe części kadłuba to pewnie trafię za kilka lat :D

A nie chcę odlewać, bo kolekcja najbardziej cieszy, jak składa się tylko z oryginałów. To tak jak z Harleyem i japońskimi Chopperami. To nie to samo :)

Całe szczęście trochę Krasnoludów Chaosu plącze się po podziemiach Warhammer Questa. A na Chaos Dwarf Online przygotowali nawet nieoficjalną drużynę Chadeków do Questa, podobnie jak do Mordheim.

Czyli generalnie nie grozi moim Bull Centaurom kurz na półce :)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

=D> Świetnie zrobieni, mój ulubiony to wzór w turbanie :) Talib :P

ODPOWIEDZ