Dwarfs by Irek 3000

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Dwarfs by Irek 3000

Post autor: Irek_Dwarf »

2500 Pts - Dwarfs Army

1 Runelord @ 438 Pts
Anvil of Doom; Gromril Armour; Shield
Runic Armour [20]
Rune of Preservation
Rune of Stone
Runic Talisman [100]
Rune of Spellbreaking (x2)
Spelleater Rune

1 Thane @ 146 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Armour [45]
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Rune of Stone
Runic Talisman [30]
Master Rune of Challenge
Rune of the Furnace

1 Thane @ 160 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Armour [65]
Master Rune of Gromril
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Runic Talisman [5]
Rune of the Furnace

1 Dragon Slayer @ 50 Pts

1 Dragon Slayer @ 55 Pts
Runic Weapon [5]
Rune of Fire

30 Warriors @ 295 Pts
Heavy Armour; Shield; FCG

20 Rangers @ 305 Pts
Great Weapon; Rangers; Heavy Armour; FCG

10 Quarrellers @ 120 Pts
Crossbow; Light Armour; Shield

30 Hammerers @ 450 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; FCG
Runic Banner [30]
Rune of Courage

1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer; Brace of Pistols
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating

1 Grudge Thrower @ 155 Pts
Engineering Runes [55]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating

1 Grudge Thrower @ 175 Pts
Engineering Runes [75]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating (x2)

Lords: 18%
Heroes: 16%
Core: 29%
Special: 37%
Rare: 0%

Models in Army: 112

Total Army Cost: 2499
Ostatnio zmieniony 17 paź 2010, o 12:43 przez Irek_Dwarf, łącznie zmieniany 4 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

bezsensowna runa na hammererach strach i terrror nie sa tak grozne jak w poprzedniej ed a do tego bsb daje przerzut na te testy...

osobiscie nie widze jakos tych slayerow, nie znam sie ale wydaja mi sie bez uzytaczni...
a jezeli chodzi o kusze to fajnie wypadaja w oddziale 20+ z dwurakami :D

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Slayerzy mi sie sprawdzają(1 zabij jakiegos goscia na pegazie z DE, przyjąl na klate klocek 30warriorów dwarfickich BSB(PUChE) I RUNSMITHSA dostając wounda w obu przypadkach) dla tego ich biore co do runy ja lubie miec w takim klocku wszysko pewne(nie chciałbym trafiac gula na 5+ :twisted: )
Obrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Lepiej dać gołe kowadło to zmieścisz króla na tarczy. Scrole dać na runesmitha, więc jak kowadło wywali to nie stracisz całej antymagii.
BSB daj zamiast talizmanu +1 do WS na broni, będzie mieć magiczne ataki co bardziej mu się przyda by ścigać eteryki, driady i inne badziewie, które najlepiej traktować magiczną bronią. Dla samych dragon slayerów nie widzę za bardzo zastosowania, więc bym ich wyrzucił razem z jedną klopą i dał na ich miejsce dwa canoony z przerzutami missfire .

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

JA widziałem tych slayerów w akcji :) koleś za 50 pkt który trzyma kloc za 500:)
opłaca się ci kolesie świetnie obronią maszyny :)
ja widzę w tej rozpie duży potencjał do standardu
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

3 klopy - to jest to, co najbardziej podoba mi się w tej rozpie :)

Uciąłbym parę punktów i dał przynajmiej dwa bolce, choćby gołe. Bardzo dobrze ściągają orły, mogą dobić jakiegoś monstera no i są teraz całkiem niezłe na maszyny. Ewentualnie zamiast nich mógłby być canon, który też dobrze spełnia wyżej wymienione funkcje.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

kauczuk
Mudżahedin

Post autor: kauczuk »

Szymon pisze:JA widziałem tych slayerów w akcji :) koleś za 50 pkt który trzyma kloc za 500:)
a jak do nich strzela?
jak cos lancowatego przyjedzie to w ciebie wjedzie i wyjdzie druga strona ;)

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

kauczuk pisze:
Szymon pisze:JA widziałem tych slayerów w akcji :) koleś za 50 pkt który trzyma kloc za 500:)
a jak do nich strzela?
jak cos lancowatego przyjedzie to w ciebie wjedzie i wyjdzie druga strona ;)
W tedy pewnie nie szarża takiego kolesia w lance która już na pewno będzie skrócona

hagarr
Wałkarz

Post autor: hagarr »

tego slayera widziałem w akcji raz
skroił mi bretońskie pegazy(dokładniej to złamał w 1 turze CC)
ale od strzelania to schodzi nazbyt łatwo
EvilOne pisze:I najlepsze
-Za +6p może robić "Arrr" =D> :lol2: , epickie

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

dragon slayerzy sa swietni jako support,do blokowania potencjalnych szarż czy pilnowania maszyn. mam takiego jednego w swoich figurkach i jest w kazdym mozliwym ustawieniu. Warty swoich punktow!
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Od kiedy nie zżerają slotów hero, są bardzo ok. Wystawiałbym zawsze przynajmniej dwóch.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Andrzej pisze:Wystawiałbym zawsze przynajmniej dwóch.
No i mam dwóch :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Na silesianie ugrałem 53 pts + cos tam z maolwania dało mi to 35 Miejsce :cry:

Bitwa nr 1 przeciwnik Dębek(Bretka) scenariusz DAWN ATTACK
Armie miałem wystawioną na środku w sumie fajnie wszystko zbite w jedną kupe klopy strzelały z indirectów zdjęły dwa trebusze (a może jednego nie pamiętam)
Skauci stali bardzo blisko lorda na pegazie. Koleś zaszarżował zabił mi trzech ja mu wbiłem 2Wo miałem 3 staticka(banner, 2ranki) odbił sie jak od sciany na moje szczeście uciekł bardzo mało i został zjedzony :evil: i wpadłem w łuczników od boku (ustawił sie gralami tak ze jakby ustał to moje longbeardy dostały by ich na bok) Byłem schowany z górką obróciłem sie, troszke sie ruszyłem i popychaczka z kowadła szarża na bok grali (zapomniał ze dwarfy w tej edycji nie szarzują na 6") ustawił sie minimalnie ponad 12" od nich (jego uwage przyciągnąl 1 slayer i 30 warriorów) grale sie zlamały w ostatniej turze czarodzijka został sama i uciekła (oczywiście grale łamali się kilka razy szarzowałem na nich chyba 3 razy) ale ciekawszy combat był po drugiej stronie hammererzy dostali na przód 2 tramwaje pegazy i na tył pegazy które od boku miały kuszników walczyliśmy tam od 3 tury CR przegrywałem stubborn z rerolem ratował. Na koniec bitwy przeżył 1 hammerer ktory zdał save na 6+ i dwa save na 5+. 15:5 do przodu

Bitwa nr 2 Dominik Domin Łach(TK) scenariusz MEETING COŚTAM
Bitwe zacząłem ja, kuszników miałem w rezerwie reszta na stól coś tam postrzelałem dopóki sie skorpiony nie wykopały bo porostu rozjebały moją maszynerie. Swarmy bez problemu poradziły sobie ze slayerami (poisony :? ) w 5 turze skusił sie na 5 longbardów(imo błady który kosztował go przegraną) od boku gwardią nie miałem nadzieji ze prtzezyją ale zapomnial zrobic reforma i sie obróci na przód do hammererów . MOja tura hammererzy marsz popychaczka z kowadła szarza od boku zapierdoliłem ich tylu ze posypali sie razem lichepriestem i tombkingiem. rozjebałem ostatnią klope w jego turze bo wpadłem w nią overrunem w mojej rowaliłem kasketa na stole zostało mi kowadło i hamki których (tak to odczułem) nie miał czym ruszyć 12:8 Do przodu

Bitwa nr 3 Kudłaty(dwarfy) scenariusz watchtower
Zagraliśmy dla zabawy ustaljąc wynik 10:10 bo dwarfy vs dwarfy to troche z dupy

Bitwa nr 4 Solo (Doch) scenariusz BATTLELINE
Solo zaczynał podszedł wszystkim co ma najwięcej ile sie da. Postrzelał z flamerów zabił dwóch kuszoli i jednego hammka. MOja tura keeper zszedł jednym strzałem z klopy :evil: skauci fartownie zaszarzowali bloodleterów od boku rozwalili ich chyba po 6 turach walki. Slayer i kusznicy uratowali właściwie całą armie przed latającym skurwielem tzeentcha ze słoneczkiem zabijając go w kombacie (własciwie sie posypał) Hammererzy mielili wszystko w co wpadli jedynym trudniejszy orzechem do zgryzienia były demonetki z heraldem zeszły po 5 turach combatu.
Duzo mu wytłukłem 15:5 do przodu

Bitwa numer 5 DE Zeppelin Blood& Glory
19:1 w dupe 2 hydry wpadły w hamków z BSB i gienkiem skracając ich w 3 tur combatu do jednego hamka #-o
Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, o 18:35 przez Irek_Dwarf, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Slayer i kusznicy uratowali właściwie całą armie przed latającym skurwielem tzeentcha ze słoneczkiem zabijając go w kombacie
No i niech ktoś teraz powie, że slayer jest do dupy ;]

Brawa dla krasnoludzkiego brata za postawę na masterze. =D> =D>
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Jako kumpel irka powiem że grał bardzo dobrze ale 5 bitwa była przegrana dla niego no cóż ale miał zabawę :)
Jak grałem i się dowiedziałem że 1slayer trzyma jakiś wagon to zacząłem się śmiać .
Dwarfy teraz są mocne na klocku hamków
Imo ta rozpa ma potencjał do standardu

kras
Plewa

Post autor: kras »

Moi Slayerzy robili za "ochraniarzy" kowadła.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Hm, nie dodałeś, że Twoi hammererzy zaszarżowali na 13 cali, co było idealnie na styk. Do głowy mi nie przyszło, że ten oddział, hen, daleko, może mi w ogóle zagrozić, ale cóż, klocek w jednej turze ruchu ruszył się więcej, niż przez 4 poprzednie razem wzięte. Ale następnym razem będę przygotowany, że dwarfy mogą się ruszyć 20 cali i błędu nie popełnię. Ogólnie rzecz biorąc, uważam, że rozpiski tego typu (a grałem też z drugimi dwarfami, też dupny kloc hammererów) nie są najlepsze. Ja, wolnymi TK nie miałem problemu, by oczyścić wszystko dookoła tych hammererów, tym bardziej zwykła armia z marszem będzie ciągle przed nimi uciekała, zyskując sobie małe zwycięstwa. Wiadomo, maskę ciężko temu założyć, ale ludzie się nauczą grać z olbrzymimi klocami piechoty wspartymi przez mniej znaczące oddziały.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Do głowy mi nie przyszło, że ten oddział, hen, daleko, może mi w ogóle zagrozić
Witamy w 8. edycji - miejscu i czasie, gdzie małe krasie latają jakby miały żyrokopter w tyłku 8)

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Solo -Choć pokażę ci jak się gra w batla
Irek-A ja ci pokażę jak gra się w 8ed
:D

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Re Domin: Hamki szarżowały na 11 cali to jedno oczko powyżej statystyki :wink: