Alternatywne figurki dwarfów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Re: Alternatywne figurki dwarfów

Post autor: kubon »

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czy takie modele Longów przejdą ?
Nie chce kupować nowych plastików a metale GW średnio mi się podobają ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

kubon pisze: Czy takie modele Longów przejdą ?
Nie chce kupować nowych plastików a metale GW średnio mi się podobają ;)
Oczywiście, że przejdą - kto by ich zatrzymał?! :D
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Eleiman
Pseudoklimaciarz

Post autor: Eleiman »

Zastanawiaja mnie figurki BTD (longbeardsi i maszynki poza bolcami) jednak w tym temacie sa tylko urywki informacji.
1.Rozumiem że pasują do tych GW?
2.Jak z jakością wykonania i ogólnie wyglądem?
3.Dalej są problemy z dostawa/kontaktem?

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Eleiman pisze:Zastanawiaja mnie figurki BTD (longbeardsi i maszynki poza bolcami) jednak w tym temacie sa tylko urywki informacji.
1.Rozumiem że pasują do tych GW?
2.Jak z jakością wykonania i ogólnie wyglądem?
3.Dalej są problemy z dostawa/kontaktem?
1. Owszem, ale raczej do starych figsów GW, to chyba była V/VI edycja? - do nich są idealni.
2. Wygląd figsów śliczny, wykonanie IMO bez zarzutu. Maszyny - nierówne, niektóre słabe. Osie i koła do wymiany bezwzględnie.
3. ???

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

chodzi o to że kiedy w polsce był jeszcze oddział to były duże problemy z zamówieniem :P
Nie wiem jak ma sie sprawa w Angli :P
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Zrozumiałem pytanie, ale się śpieszyłem i stąd taki zapis. Nie wiem jak jest teraz, zamawiałem z Anglii chyba ze 2 lata temu i miałem z nimi duże problemy (pisałem o tym na forum). Może się poprawili.

Awatar użytkownika
Eleiman
Pseudoklimaciarz

Dzieki za szybką odpowiedz.Czytalem o tym ze byly problemy dlatego spytalem sie czy nadal.Mimo wszystko zaryzykuje i kupie jedna katape

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Jak już otrzymasz przesyłkę to napisz czy były problemy z zamówieniem :)
Sam w przyszłości może zamówiłbym jakiś stuff od BTD.

Awatar użytkownika
Eleiman
Pseudoklimaciarz

Zamawiać bede za tydzien lub dwa. Jak to sie skonczy ( mam nadzeije ze szybko ) to ofc napisze

kanti
Mudżahedin

Post autor: kanti »

Panowie co myślicie o figsach mantica jak trzymaja skale itp. Zamierzam kupić 5 klocków piechoty i chciałbym wiedzieć jakie to są figurki

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

kanti pisze:Panowie co myślicie o figsach mantica jak trzymaja skale itp. Zamierzam kupić 5 klocków piechoty i chciałbym wiedzieć jakie to są figurki
Forum nie przejrzał, nieładnie [-X . Moje posty:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=320

Nie wiem jak jutro będę z czasem, może mi się uda pstryknąć tych kilku co mam malniętych.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Ja sam zamówiłem sobie 60 warriorów od nich. Jak tylko mi przyjdą to napisze recenzje ;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

kanti pisze:Panowie co myślicie o figsach mantica jak trzymaja skale itp. Zamierzam kupić 5 klocków piechoty i chciałbym wiedzieć jakie to są figurki
z warseera:
Obrazek
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Zdecydowanie ładniejsze niż te jednoczęściowe pokraki ze skulpasa, ale jakoś nie moje klimaty. Ta broda krótka jakaś taka i uzbrojenie mi na goblińską robotę wygląda. Tacza mi się nie podoba. Dla mnie to te stare "baryły" były fajne. Nowi syfo-plasticzani warriorsi made by GW nie pasują mi do starych metalowych wzorów, a co do robienia z nich longów przez doklejanie maski. No nie wiem jak Wy, ale ja bym tego, co to wymyślił przybił za jądra do stołu i zabił jego dzieci(coby się głupota więcej po świecie nie szerzyła). A za "nowe" krasiowe maszyny to jak dla mnie należy się oślepienie, kastracja, obcięcie obu dłoni i ucięcie języka. Na szczęście jestem radosnym posiadaczem starych maszynek i metalowych longów. Te figurki są bardzo ładne, ale niefotogeniczne. Na zdjęciach dziadki-brodacze wychodzą niestety bardzo kiepsko, w porównaniu do wzorów z tamtych czasów, jak i ogólnie.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

jakby ktoś chciał zamawiać coś z Mantica to zapraszam: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=54&t=25909
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Tarcze nieskończone. :oops:
Na lewym skrzydle Gargram Heavyhand z Reapera.

Obrazek

Obrazek

Strzelcy Mantica i GW. Zdjęcie z poziomu ziemi figurek; kiedy patrzymy skosem z góry, czyli z naszej perspektywy, różnica wielkości jest bardziej dostrzegalna.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Tiger Brown pisze:Tarcze nieskończone. :oops:
Na lewym skrzydle Gargram Heavyhand z Reapera.

Strzelcy Mantica i GW. Zdjęcie z poziomu ziemi figurek; kiedy patrzymy skosem z góry, czyli z naszej perspektywy, różnica wielkości jest bardziej dostrzegalna.
kurde, bardzo mi sie podobaja i pasuja do klimatu mmojej armii.... pytani czy da sie by kazdy byl z GW? czy nie ma az tylu czesci?

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Smh pisze:
Tiger Brown pisze: Strzelcy Mantica i GW. Zdjęcie z poziomu ziemi figurek; kiedy patrzymy skosem z góry, czyli z naszej perspektywy, różnica wielkości jest bardziej dostrzegalna.
kurde, bardzo mi sie podobaja i pasuja do klimatu mmojej armii.... pytani czy da sie by kazdy byl z GW? czy nie ma az tylu czesci?
Hmmm, pisząc GW miałem na myśli Games Workshop :wink: :D A topory mam po warriorach GW.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Tiger Brown pisze:
Smh pisze:
Tiger Brown pisze: Strzelcy Mantica i GW. Zdjęcie z poziomu ziemi figurek; kiedy patrzymy skosem z góry, czyli z naszej perspektywy, różnica wielkości jest bardziej dostrzegalna.
Hmmm, pisząc GW miałem na myśli Games Workshop :wink: :D A topory mam po warriorach GW.
a mi sie zle zacytowalo... mialem na mysli warriorow - czy Mantic daje cokolwiek by wsadzic w nich jako GW?

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

W ramce Ironwatchów jest jeden młot na długim stylisku (czyli na 2 figsy), Ajronkłapki mają dwa w ramce (czyli na 5 figsów).

ODPOWIEDZ