General; 4lvl
Twin Heads; +2 do czarów
Herald of Khorne
Battle Standard Bearer;
Great Standard of Sundering; -2 do czarów wybranej domeny
Armour of Khorn; Pancerz na 3+
Daemonic Robes; Nie można zranić lepiej jak na 3+
Herald of Tzeentch
Master of Sorcery; Zna całą domenę Death
Spell Breaker; Dispel Scroll
Herald of Slaanesh
Siren Song; Szarżuj mnie albo uciekaj
Daemonic Robes; Nie można zranić lepiej jak na 3+
2x 10 Horrors of Tzeentch (tu muszę zmienić 2. oddział bo jest nielegalny

Icon of Sorcery; +1 do czarów
13 Daemonettes of Slaanesh; FCG
Banner of Ecstasy; Stubborn na 1. Break Test
15 Bloodletters of Khorne; FCG
Icon of Endless War; +D6 do 1. szarży
10 Fleshhounds of Khorne
6 Flamers of Tzeentch
Pyrocaster
1 Fiend of Slaanesh
Opis 1. bitwy vs Lizzie (slann w templariuszach, silnik, skinki, kohorty, terki, salki, stedzio), 5. scenariusz - wystawiamy się po przekątnej stołu. Wystawiam się pierwszy i rzucam szóstkę na zaczynanie - przeciwnik zaczyna

Ewidentna przewaga w fazie magii. Slann ma tylko +2 do czarów (4 za lvl - 2 za sztandar), natomiast ja +6. Znam 2 domeny więc czy kości dopiszą czy nie wychodzę dobrze. Syrena spaliła szarżę saurusów z kowbojem w środku, następnie ich zaszarżowałem demonetkami i zrobiłem swoje. Kości dopisały letterom szarża na (17+5)'', dopadły skinki i overrun w salke. Flamery podeszły na maxa, strzeliły, wzięły szarżę kohorty i skinków w następnej na twarz. Fiend pomógł Flamerom szarżując na skinki. Fiend overrrun, flamery padły, ostatni krox stoi twardo. Terkom raz udało się zablokować marsz horrorom z heraldem, zrzuciły nań kamienie. Stedzio szarżował na bok demonetek, wybił masę, ale był stubborn ze sztandaru. W następnej uciekł. Psy rozkręciły hordę skinków w 3 tury i wpadły w klocek templi po gonitwie. Tam już pomógł im Pan Zmian rzucając na nich czary Slanna (+2 T)

Wnioski:
Psy są jeszcze lepsze jak były. Boli je tylko ciężka kawaleria, ale hej! jakiś mądry człowiek powiedział, że na kawalerii się już nie gra

Duży pocisk co turę, czaruje sobie najlepsze czary przeciwnika, generuje kostki. Żyć nie umierać.
Cory dalej robią swoje. Warto mieć 2x 10 horrorów dla channelingu.