Owszem Elijah Cosrick- lubie tradię Też mam troche tego stuffu.ZwiazekJaszczurczy pisze:
PS oooo Elijak Cosrick czy Cormick w awatarze powyzej ? Osobiscie wole Cosrick [mam seta Dark Eden].
Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
-
- Mudżahedin
Słuchajcie, w nowym BP odnosnie ogrzej magii jest zapis ,,Ogre magic ,,remains in play" cannot be dispelled by the opponent in his own magic phase".
Odnoszac to do pierwotnej wersji BP gdzie mialy być ,,last one turn" ten zapis byłby logiczny. Ale jest jak byk napisane ,,remains in play", czy w zwiazku z tym przeciwnik, oprócz momentu rzucania czaru, nie moze nam go zdispelowac, dopóki sami go sobie nie ściagniemy?
Odnoszac to do pierwotnej wersji BP gdzie mialy być ,,last one turn" ten zapis byłby logiczny. Ale jest jak byk napisane ,,remains in play", czy w zwiazku z tym przeciwnik, oprócz momentu rzucania czaru, nie moze nam go zdispelowac, dopóki sami go sobie nie ściagniemy?
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
całą zadymę jaką robiliśmy przy ostatniej poprawce do BP robiliśmy właśnie o to, więc sugeruje doczytać dokładnie.Pająk pisze:może też dispelować nasze czary w naszej turze magii, jeśli zostaną mu kości dispel
Gut magic "remains in play" spells cannot be dispelled by the opponent in his
own magic phase
Dodam, że "remains in play" odnosi się do wszystkich naszych czarów, bo po prostu LS nie skojarzyło, że nasze czary nie są "remains in play" a po prostu tak działają. Więc według zasad na nowe BP nie jest możliwe dispelowanie ogrzych czarów po tym jak wejdą w stół.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem
— Stanisław Lem
Twój własny cytat Tobie przeczy... Czary typu RiP mogą być dispelowane przez przeciwnika na koniec naszej tury magii z tych kości dispel które mu zostaną. Wystarczy doczytać odpowiedni dział w rule booku. LS uniemożliwiła dispeloanie czarów ogrowych z power dice'ów...
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
ok, masz racje, moja pomyłkaPająk pisze:Twój własny cytat Tobie przeczy
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem
— Stanisław Lem
- Infernal Puppet
- Masakrator
Wg. GW nie, ale w BP - tak .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Infernal Puppet
- Masakrator
BP to Balancing patch gwoli ścisłości. Uściślenia to nieco inna rzecz, choć prawie zawsze są używane jako jedna całość z BP.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Zastanawia mnie taka sprawa.. Rzucam missfire na scrapie i wypada 3 na rezultat- przeciwnik moze strzelać nią, może ją obrócić w miejscu np? i co jeśli wypadnie missfire znowu rzuca się na tabelkę czy nic się nie dzieje?
I czy na BP hunter może ruszać się i strzelać?
I czy na BP hunter może ruszać się i strzelać?
Oby jak najszybciej . Z każdą nową Erratą i FAQ Ogry spadają do siódmoedycyjnego poziomu :/. A tak fajnie grało się mogąc kłaść na oddziale regenerację i tafa jednocześnie .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.